Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Καλοκαίρι 2016: Θεατρικές παραστάσεις για παιδιά και νέους

Leave a Comment
Τα ψηλά βουνά σε περιοδεία
Το θερινό μενού των θεατρικών παραστάσεων για παιδιά και νέους που θα περιοδεύσουν στα ανοιχτά θέατρα της ελληνικής επικράτειας, περιλαμβάνει επιτυχίες της χειμερινής σαιζόν αλλά και νέες παραγωγές.


Διπλή θεατρική παρουσία για τα θρυλικά "Ψηλά βουνά" του Ζαχαρία Παπαντωνίου. Το Θέατρο Ακροπόλ συνεχίζει τη χειμερινή επιτυχία της παράστασης που σκηνοθέτησε ο Βασίλης Μαυρογεωργίου, με μια μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία. Στον θίασο προστίθεται και ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης.

Το Νέο Θέατρο της Θεσσαλονίκης, αντιθέτως, ξεκινά την ενασχόληση του με το ίδιο έργο του Παπαντωνίου με καλοκαιρινή περιοδεία, για να επιστρέψει με το έργο αυτό στη βάση του, στο Θέατρο Ολύμπιον, τον επόμενο χειμώνα. Σκηνοθετεί ο Γιάννης Ρήγας.

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος εντάσσει, μετά από πολλά χρόνια, στον προγραμματισμό του μια παράσταση κουκλοθεάτρου και πραγματοποιεί θερινή περιοδεία. Στην παράσταση "Το δώρο", σε σκηνοθεσία Koldo Vio, οι θεατές παρακολουθούν την περιπέτεια ενός ρακοσυλλέκτη που προσπαθεί με κάθε μέσο να προσφέρει στο παιδί του το δώρο που του υποσχέθηκε.

H παράσταση του Θεάτρου Πόρτα και της ομάδας Patari Project "Πιάνω παπούτσι... πάνω στο πιάνο" προετοιμάζεται για καλοκαιρινή εξόρμηση σε καλοκαιρινούς προορισμούς. Την παράσταση που αποτελεί μια φρέσκια ματιά πάνω στον μύθο της Σταχτοπούτας, σκηνοθετεί η Σοφία Πάσχου.

Σταθερή στο καλοκαιρινό της ραντεβού με μικρούς και μεγαλύτερους θεατές, η Κάρμεν Ρουγγέρη θα περιοδεύσει ανά τη χώρα με τον "Κουρέα της Σεβίλλης" του Πιερ ντε Μπωμαρσαί, ενώ οι Μαγικές Σβούρες του Δημήτρη Αδάμη με τον "Πινόκιο" του Κάρλο Κολόντι.

Το Θέατρο του Βορρά, παρουσιάζει φέτος τη νέα περιπέτεια του αγαπημένου λογοτεχνικού ήρωα, του "Τριγωνοψαρούλη" του Βαγγέλη Ηλιόπουλου. Ο Καρχαρίας, ο Αστερίας, η Κυρία Σουπιά, η Γλώσσα, ο Αχινός και φυσικά ο Τριγωνοψαρούλης, χορεύουν και τραγουδούν ζωντανά τα αγαπημένα γνωστά τραγούδια της παράστασης. Σκηνοθετεί η Μπίλιω Κωνσταντοπούλου. 

Ο Χάρης Ρώμας διασκευάζει και σκηνοθετεί τη γνωστή ιστορία της Πριγκίπισσας και του Βατράχου, των αδελφών Γκριμμ. Το πασίγνωστο διαχρονικό παραμύθι για τον πρίγκιπα που έγινε βάτραχος, εμπλουτισμένο με στοιχεία από την ελληνική μυθολογία, σε μια παράσταση πλημμυρισμένη από μουσική και τραγούδια του Γιάννη Ζουγανέλη.







Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: