Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Βήμα στους Νέους στο Σχήμα Εκτός Άξονα για έκτη χρονιά

Leave a Comment
Σχήμα Εκτός Άξονα
Το Σχήμα Εκτός Άξονα παρουσιάζει για έκτη συνεχή χρονιά το "Βήμα στους Νέους". Πρόκειται για μια δράση που αφορά σε νέες, άγνωστες ίσως σε πολλούς, αλλά υποσχόμενες ομάδες, οι οποίες παρουσιάζουν τη δουλειά τους κάθε Μάιο στη Θεσσαλονίκη, στον χώρο του Σχήματος.

Από τις 12 έως τις 30 Μαΐου 2016 θα συναντηθούν δύο ομάδες στο σκέλος της δοκιμασίας στη σκηνοθεσία, ενώ παράλληλα οργανώνονται για πρώτη φορά συζητήσεις για να τεθούν τα θέματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι νέοι στο χώρο του θεάτρου και του χορού.

12 έως 16 Μαΐου, στις 21:30
"Θάλαμος 45ΚΧ" από την Ομάδα δέντρο στον βράχο.
Δυο άνθρωποι βρίσκονται κλειδωμένοι στην είσοδο μιας πολυκατοικίας. Κλειδιά για την εξώπορτα δεν υπάρχουν. Το ασανσέρ είναι χαλασμένο. Το τηλέφωνο δεν λειτουργεί. Σκάλες δεν υπάρχουν.
"Και ξανά. Και πάλι. Κι ακόμα μια φορά. Ήρθαμε εδώ. Ο καθένας με τη σειρά του. Για να παίξουμε αυτό το ηλίθιο παιχνίδι που παίζουμε. Που παίζω. Εσύ δεν παίζεις. Μόνο κάθεσαι και με κοιτάς".

Κείμενο-σκηνοθεσία: Οδυσσέας Ζήκας
Κοστούμια: Νατάσα Στοϊμενίδου
Μακιγιάζ: Βασιλική Γιολάντα Κήτα-Ντύλακ

Ομάδα: Κατερίνα Ανανιάδη, Ηλιάνα Αντωνιάδου, Οδυσσέας Ζήκας, Γιάννης Μαστρογιάννης, Αγγελική Μπιτζαράκη.


25 έως 30 Μαΐου, στις 21:30
"ΕΡΡΟΪΚΟ", από την Ομάδα σΟμΑ.

Μια performance (work in progress) που πραγματεύεται τον έρωτα, τον άφυλο, άυλο, αέναο και άρρηκτα συνδεδεμένο με τα στοιχεία της φύσης. Πως γεννάται; Πως πορεύεται; Πως ταλαντεύεται; Πως αλληλεπιδρά; Πως ολοκληρώνει και ολοκληρώνεται; Η πορεία του έρωτα μέσα από τη σχέση δυο σωμάτων.
Η performance αυτή βασίζεται σε μία έρευνα των στοιχείων της φύσης, των αισθήσεων και των βαθύτερων συναισθημάτων μας. Μέσα από τεχνικές σωματικού θεάτρου, σύγχρονου χορού και με την ανάλυση κινησιολογικών μοτίβων οδηγούμαστε σε ένα παραστατικό υλικό όπου κίνηση, εικόνες, λόγος γίνονται ένα.

Σύνθεση-σκηνοθεσία-εκτέλεση: Σοφία Καρκατσέλη, Μαρία Στεφανίδου
Κείμενο: Σοφία Καρκατσέλη, Μαρία Στεφανίδου
Μουσική: Σάββας Μεταξάς
Κοστούμια: Σόνια Μαρία Καϊτατζή, Μάγδα Θεοδωρούδα
Βίντεο: Κωνσταντίνα Παπαδοπούλου, Μαρία Τζωρζτάτου
Σχεδιασμός αφίσας: Θανάσης Πρασίδης.  

Σχήμα Εκτός Άξονα (Πλάτωνος 35, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 823444)
Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά
E-mail επικοινωνίας: shimaeax@gmail.com




Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: