Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Αχαρνής" (Θέατρο Δάσους, 18-20/7), "Από τον γάμο στο διαζύγιο" (Θέατρο Κήπου, 23-24/7)

Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ

Leave a Comment
Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ σε σκηνοθεσία Ταξιάρχη Χάνου
Σταθμός Λαρίσης. Ακούγεται ο ποδοσφαιρικός αγώνας Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ. Σε ένα παγκάκι δύο νέες γυναίκες περιμένουν… συναντιούνται… ονειρεύονται… ελπίζουν… ταξιδεύουν με το τρένο του ΠΑΟΚ, όπου κανένας δεν τους ζητάει εισιτήριο.

Με πηγή έμπνευσης την ιστορική κάθοδο 2.500 οπαδών του ΠΑΟΚ σιδηροδρομικώς στην Αθήνα για τον κρίσιμο αγώνα της ομάδας τους με τον Ολυμπιακό το 1999 και μια τυχαία συνάντηση που είχε την ίδια μέρα με δύο κορίτσια, ο κινηματογραφιστής Σταύρος Τσιώλης γράφει ένα έργο με χιούμορ και τρυφερότητα για δυο γυναίκες με "σπασμένες φτερούγες" κι ένα ταξίδι που δεν ολοκληρώθηκε. Τα δυο κορίτσια ταξιδεύουν μαζί με άλλους οπαδούς του ΠΑΟΚ αλλά δεν φτάνουν ποτέ στο γήπεδο, μένουν στον Σταθμό Λαρίσης, κρατώντας μια φωτογραφία με αφιέρωση διάσημου τραγουδιστή στο χέρι, με την ελπίδα ότι εκείνος θα έρθει να τις συναντήσει.

Τώρα στη θεατρική σκηνή
"Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ" του Σταύρου Τσιώλη, σε σκηνοθεσία Ταξιάρχη Χάνου.

Με το ανέβασμα του θεατρικού αυτού έργου ενός από τους πιο αγαπημένους σκηνοθέτες και σεναριογράφους του νέου ελληνικού κινηματογράφου, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος γιορτάζει με την οικογένεια του ΠΑΟΚ, τα 90 χρόνια από την ίδρυση της ομάδας.

Σκηνογραφία, 3D video mapping, φωτισμοί: Στάθης Μήτσιος
Κοστούμια: Χρήστος Μπρούφας
Ηχητικό περιβάλλον-μουσική: Στέλιος Ντάρας
Βοηθός σκηνοθέτη: Αριστοτέλης Ζαχαράκης
Οργάνωση παραγωγής: Αθηνά Σαμαρτζίδου

Παίζουν: Ελευθερία Αγγελίτσα, Αριστοτέλης Ζαχαράκης, Στεφανία Ζώρα, Σοφία Καλεμκερίδου, Χάρης Παπαδόπουλος, Μαριάννα Πουρέγκα, Τάσος Ροδοβίτης.

Στην παράσταση ακούγονται οι φωνές του Γιώργου Μίνου, της Μαρίας Τσιμά, του Αντώνη Mιχαλόπουλου και του Αχιλλέα Αναγνώστου.

Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών (Κολοκοτρώνη 22, Σταυρούπολη, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2315 200200)
Τετάρτη: 18:30, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο: 21:30, Κυριακή: 20:30, από 18 έως 29 Μαΐου 2016
Εισιτήρια: 13, 8 (μειωμένο), 5 (κάθε Τετάρτη, Πέμπτη)
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: