Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Μέρες Ερασιτεχνικού Θεάτρου από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας

Leave a Comment
Ερασιτεχνικό Θέατρο στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας
Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καβάλας, συνεχίζει και φέτος τη συνεργασία του με τις ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες του νομού Καβάλας και διοργανώνει τις Μέρες Ερασιτεχνικού Θεάτρου, από την Τρίτη 17 έως την Τρίτη 31 Μαΐου 2016.

Το πρόγραμμα των παραστάσεων:

Τρίτη 17 Μαΐου 2016
Ομάδα Δράσης Άνω Θρώσκω
"Ο πόλεμος της Τροίας δεν θα γίνει ποτέ" του Ζαν Ζιρωντού, σε σκηνοθεσία Ειρήνης Μαρνά.

Ο Ζιρωντού χρησιμοποιώντας σαν πρόσχημα τον αρχαίο ελληνικό μύθο μιλάει για τη ματαιότητα του πολέμου στέλνοντας σε μια ταραγμένη για την Ευρώπη εποχή, ένα σαφές αντιπολεμικό μήνυμα. Η δράση μεταφέρεται στην Τροία μια μέρα πριν ξεσπάσει ο πόλεμος και αρχίσει η πολιορκία των Ελλήνων. Τα πρόσωπα είναι γνωστά από την ομηρική Ιλιάδα, αλλά την ίδια στιγμή είναι και άνθρωποι σημερινοί που έχουν αποποιηθεί την ηρωική τους ταυτότητα για χάρη της ειρήνης.

Διασκευή: Ειρήνη Μαρνά
Σκηνικά–κοστούμια-μουσική: Ομάδα Άνω Θρώσκω
Φωτισμοί: Μάγδα Τσαρουχά
Μακιγιάζ: Μαρία Κρεάδα
Διεύθυνση παραγωγής: Στέλλα Φουρναράκη
Χειρισμός φώτων: Ειρήνη Μαρνά
Χειρισμός ήχου: Άσπα Καρποζήλου
Αφίσα και πρόγραμμα: Άγγελος Καπέλλας
Φροντιστήριο: Μίνος Ρακιντζής
Νταούλι: Κωστής Αποκατανίδης

Παίζουν: Σταυρούλα Παναγιωτίδου, Δέσποινα Γιαρματζίδου, Άγγελος Καπέλλας, Μαρία Καρακατσάνη, Κυριακή Σαρίδου, Παύλος Αλεξανδρίδης, Κωνσταντίνα Κωνσταντινίδου, Ματίνα Δαραβάνη, Γεώργιος Κοτόπουλος, Μπάμπης Καζαντζίδης.

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016
Θεατρική Ομάδα Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Περάμου.
"Κοινός λόγος" της Έλλης Παπαδημητρίου, σε σκηνοθεσία Άκη Τσονίδη.

Ο "Κοινός λόγος" αποτελείται από αφηγήσεις που έχει καταγράψει η Έλλη Παπαδημητρίου από ανθρώπους που η ζωή τους σημαδεύτηκε από τα μεγάλα και επώδυνα γεγονότα του ελληνικού 20ού αιώνα, αρχίζοντας από την Μικρασιατική Καταστροφή (και η ίδια Σμυρνιά), και φτάνοντας ως την Κατοχή, τον Εμφύλιο και τα κατοπινά δύσκολα χρόνια.
Μια παράσταση αφιερωμένη στη γυναίκα μετανάστρια, στη γυναίκα πρόσφυγα.

Παίζουν: Εμμανουέλα Κούβαρη, Εύα Πασχάλη, Φωτεινή Γαϊτανίδου, Σούλα Τζόγλη, Σοφία Φελαχίδου, Ευαγγελία Ζωγράφου, Ελένη Κάρουλα, Φιλιώ Καρανικολή, Έλενα Στράντζα, Αθανασία Παπαδημητρίου.

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016
Στέγη Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας
"Ανδρομάχη ή τοπίο γυναίκας στο ύψος της νύχτας" του Άκη Δήμου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Μπότσιου.

Η Ανδρομάχη της Τροίας αφηγείται, ζωγραφίζοντας στον καμβά της μνήμης της, την ιστορία της που ξεδιπλώνεται και κυλά ανάμεσα στο κλασικό μύθο και την μοιραία εκδοχή του στο σήμερα. Μια ιστορία πολέμου, βαρβαρότητας, απώλειας, απόγνωσης, αιχμαλωσίας, ξεριζωμού, δύναμης εντέλει κι επιθυμίας για ζωή στο νέο Τοπίο της γυναικείας ύπαρξης.

Παίζουν: Κατερίνα Ηλιάδου, Μαρία Κολτσακίδου.
Χορός (αποσπάσματα από τις "Τρωάδες" και την "Ανδρομάχη" του Ευριπίδη): Έλσα Βλάχου,
Ελένη Γκιουζέλη, Γεσθημανή Κουφτά, Ματούλα Τσιρίδου.

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016
Θεατρικό Εργαστήρι Αναπτυξιακής Νέστου
"Φλαντρώ" του Παντελή Χορν, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τσομπανόπουλου. 

Η Φλαντρώ μια ώριμη αρχόντισσα με τους απωθημένους ίμερους ραδιουργεί ενάντια στον έρωτα της κόρης της που μισεί, γιατί της θυμίζει, λέει, τον άτυχο δεύτερο γάμο της, ραδιουργεί διεκδικώντας για τον εαυτό της τον Νότη Σερδάρη ώσπου να φτάσει τελικά στα άκρα βλέποντας πως χάνει το παιχνίδι. Ένα έργο τολμηρό και προκλητικό με δράση σφιχτή, ενιαία και με μια λιτότητα σύγχρονη που θυμίζει την τεχνοτροπία της αρχαίας τραγωδίας. Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά το 1925 με τη Μαρίκα Κοτοπούλη στον ομώνυμο ρόλο.

Παίζουν: Γιώργος Τσομπανόπουλος, Νικολέτα Βονικάκη, Δάφνη Σεμίζογλου, Κόνη Δραμπάλα, Αγλαΐα Δομινάρη, Μαρία Σωτηριάδου.


Παρασκευή 27 Μαΐου 2016
Μικροί Ήρωες
"Άγρυπνο κώμα" της Γιούλης Αποκατανίδου, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Λαδά.

Είναι το πέρασμά μας απ’ τη ζωή, ένα αγχωμένο στροβίλισμα γύρω από τον εαυτό μας κι από τους άλλους, σαν την νυχτοπεταλούδα που πέφτει ζαλισμένη πάνω στο φως. Στριμωγμένες ψυχές που περιμένουν τον εξαγνισμό μπροστά σε βωμούς αγάπης και μητρικές θυσίες. Αλωμένες ψυχές που εκλιπαρούν για συγχώρεση. Μια ευκαιρία για την ασύλληπτη αιωνιότητα. Και μέχρι τον ύστατο στεναγμό μας, ψάχνουμε να βρούμε ένα από τα χίλια πρόσωπα του Θεού για να επιβεβαιώσουμε την αξία της ύπαρξής μας. Αυτοί που το βρίσκουν, ελπίζουν. Αυτοί που το χάνουν, ξέρουν… στον πόλεμο αυτό, ο πολεμιστής, ο εχθρός κι ο βασιλιάς είναι ο ίδιος κι η ματαιότητα του βίου είναι μια τραγική αλήθεια που ο καθένας τη βιώνει μονάχος.

Επιμέλεια μουσικής: Ανδρέας Λαδάς
Σκηνογραφία και φωτισμοί: Χριστίνα Γλυφού
Φωτισμοί: Ευθύμης Κυριακίδης
Ήχος: Βάγια Παπαποστόλου
Ενορχήστρωση: Τάσος Καλαφάτης
Τεχνικός Σκηνής: Βασίλης Δημούδης

Παίζουν: Φωτεινή Γκόγκου, Έμυ Καμπουρίδου, Ελευθερία Τσαρτσάρη
Στο τραγούδι ακούγεται η Υρώ Ζερβούδη.


Κυριακή 29 Μαΐου 2016
Θεατρική Ομάδα "Χ-οδός"
"Σ’ αναζητώ στη Σαλονίκη...", σε διασκευή και σκηνοθεσία Παύλου Λεμοντζή.

Κείμενα: Θωμάς Κοροβίνης, Νικόλας Γαβριήλ Πεντζίκης, Νίκος Μπακόλας, Λεωνίδας Ζησιάδης, Κυριάκος Αθανασιάδης
Σκηνογραφική επιμέλεια: Χριστίνα Γλυφού
Φώτα–ήχος: Τάσος Κοντόριας, Εύθυμης Κυριακίδης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Βάσω Ιωσηφίδου

Παίζουν: Εύα Πασχάλη, Κάτια Αρμένη, Μίνος Ρακιτζής, Νάσος Σανσαρίδης, Έλσα Χατζηαποστολίδου, ΄Ελσα Ιωσηφίδου, Έλενα Παπαδοπούλου, Γρηγόρης Βαχαρέλης, Μανώλης Τσακίρης, Ματούλα Ταμβάκη, Βάσω Ιωσηφίδου, Σοφία Ιωσηφίδου.

Παίζουν οι μουσικοί: Μάκης Ευθυμιάδης, Μάριος Τσακνάς, Χρήστος Ζήκος, Νίκος Μπογιάρης, Βιβή Καραντουμάνη, Σάββας Τάτσος, Δημήτρης Δάφτσος.

Χορεύουν: Βασίλης Αργυρίου, Χριστίνα Μπιζέρα, Δημήτρης Καραμφυλλίδης, Βιβή Μπουγέλη.

Εξήντα πέντε λεπτά με την πρωτοτυπία της έκφρασης μέσα από τον λόγο και τη μουσική. Τραγούδια που "στολίζουν" τη "Νύμφη του Βορρά" και κείμενα που γράφτηκαν γι’ αυτήν, διασκευασμένα σε φόρμα θεατρικής "ομιλίας".

Τρίτη 31 Μαΐου 2016
Ομάδα Μελέτης, Διατήρησης και Διάδοσης του Λαϊκού Παραμυθιού και Παιχνιδιού "Οι Παραμυθάδες"
"Ο ξεπεσμένος δερβίσης" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Μουσική: Μανώλης Παργεντάκης
Επιμέλεια παρουσίασης: Χρήστος Π. Τσίρκας
Κατασκευή σκηνικών: Σπύρος Πολίτης
Κατασκευή κούκλας: Αναστασία Ασβεστά (Papiera).
Επιμέλεια σκιάς: Ανδρέας Δερμάτης (Θίασος σκιών "Ο Θερσίτης")

Παίζουν οι μουσικοί: Γιάννης Κουφού, Δημήτρης Αρσονιάδης, Σταυρούλα Κάρουστα, Ελευθερία Μισσήν, Ευαγγελία Μισσήν, Πέτρος Αβραμίδης, Χριστόδουλος Θεοφιλίδης, Μανώλης Παργεντάκης.

Συμμετέχουν οι Παραμυθάδες: Γεσθημανή Κούφτα, Μέλη Μίχα, Μαρία Μπουγά, Αδελαΐδα Ράπτη, Χρήστος Τσίρκας, Αρετή Τσιφλίδου, Απόστολος Τσομπανόπουλος, Μαρία Χαριζάνη.

Ο Παπαδιαμάντης μέσα από αυτό το διήγημα εκφράζει τη συμπάθεια και τον σεβασμό του προς έναν ξένο και μάλιστα αλλόθρησκο και αλλοεθνή, έναν δερβίση. Το διήγημα γραμμένο το 1895, είναι ένας "ύμνος" στην αποδοχή της ετερότητας και του αλληλοσεβασμού.

Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου (Καβάλα)
17 έως 31 Μαΐου, στις 21:00
Είσοδος ελεύθερη. 




Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: