Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Arc For Dance Festival 2016 στο Σύγχρονο Θέατρο

Leave a Comment
Χορός στο Σύγχρονο Θέατρο
Η Danc.c.e Unitiva διοργανώνει το 8ο διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού "Arc For Dance Festival" στις 27, 28 και 29 Μαΐου 2016, στο Σύγχρονο Θέατρο, στο Γκάζι.

Το Arc For Dance Festival παρουσιάζει κάθε χρόνο, έργα των πιο υποσχόμενων νέων χορογράφων αλλά και έμπειρων δημιουργών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Φέτος, το Σύγχρονο Θέατρο θα μεταμορφωθεί σε ένα πολύχρωμο μωσαϊκό χορού με έργα από την Ελλάδα, την Τσεχία, την Γερμανία, την Ολλανδία, τη Μεγάλη Βρετανία και τη Δανία. Έργα που φιλοδοξούν να μεταφέρουν το πνεύμα της εποχής που βιώνουν όλοι οι άνθρωποι: οι διαφορετικές επιρροές και προσεγγίσεις δεν αποκλείουν, αντιθέτως ενισχύουν ένα κοινό όραμα!

Στο φετινό Arc For Dance, η Τζένη Αργυρίου φέρνει ξανά στην σκηνή τρεις αξιόλογους και έμπειρους ερμηνευτές όπως την Σταυρούλα Σιάμου, τον Ερμή Μαλκότση και την Μαριάννα Καβαλλιεράτου. Λέξεις κλειδιά όπως Ήχος, Τροχιές, Όργανα, Άνθρωποι, Απόσταση, Συνωστισμός, Συγχρονισμός, Σιωπή, καθορίζουν τον καμβά στη νέα της χορογραφία με τίτλο "SOMATA 3". (28 Μαΐου)

H ομάδα RootLessRoot (Λίντα Καπετανέα και Josef Frucek), συνεργάζεται με την τσέχικη ομάδα χορού Dot 504 και παρουσιάζουν την παράσταση "Collective Loss of Memory", για πρώτη φορά στην Ελλάδα. (27 Μαΐου)

Η χορεύτρια Μάρθα Πασακοπούλου πρωταγωνιστεί στο έργο "Τhe Wishing Well" της χορογράφου Eva Recacha από τη Μεγάλη Βρετανία και ξανά-θυμίζει την δροσιά ενός παιδιού που ονειρεύεται, ελπίζει, προσεύχεται και σταδιακά ενηλικιώνεται μέσα από ένα τελετουργικό χορευτικό ταξίδι! (29 Μαΐου)

Τρεις νέοι χορογράφοι, η Αναστασία Μπρουζιώτη, ο Στέφανος Μπίζας και η Μαργαρίτα Τρίκκα, με πολύ δραστήρια παρουσία στον χώρο του σύγχρονου χορού παρουσιάζουν τρία διαφορετικά ως προς την κινητική τους προσέγγιση ντουέτα: "Race to Grace" από την Αναστασία Μπρουζιώτη (27 Μαΐου), "Trajectory: a tragedy of a victory" από τη Μαργαρίτα Τρίκκα και "Α naked feeling" από τον Στέφανο Μπίζα. (28 Μαΐου)

Θα παρουσιαστούν, επίσης, επιλογές από το ευρωπαϊκό δίκτυο χορού Aerowaves.
Το "Βokko" από την Ολλανδία είναι μια δυναμική και εκρηκτική παράσταση επηρεασμένη από την ασιατική κουλτούρα και τα video animation, ενώ η γερμανική παράσταση "Lara" με τη Mirjam Sogner, ένα σόλο παγιδευμένο στον ψηφιακό κόσμο.
Το "Idiot-Syncracy" ένα βρετανικό, μινιμαλιστικό ντουέτο, γεμάτο φαντασία και χιούμορ.

Στηρίζοντας την δημιουργική διαδικασία, το Φεστιβάλ δίνει βήμα σε νέους καλλιτέχνες: Μετά από το ετήσιο χορογραφικό σεμινάριο με την Πατρίσια Απέργη νέοι δημιουργοί επιλέγονται να παρουσιάσουν δείγμα της δουλειάς τους με χορογραφίες διάρκειας έως 10’.

Σύγχρονο Θέατρο (Ευμολπιδών 45, Γκάζι, Αθήνα, τηλ. 210 3464380)
27, 28 και 29 Μαΐου 2016, στις 20:30
Εισιτήρια: 13, 35 (εισιτήριο τριημέρου)
Προπώληση: 30 (εισιτήριο τριημέρου)





Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: