Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Στέλλα Κάλτσου: Η Ελληνίδα που φωτίζει την Όπερα του Χονγκ Κονγκ

Leave a Comment
Την Στέλλα Κάλτσου καλεί ο γάλλος σκηνοθέτης Αρνώ Μπερνάρ στην Όπερα του Χονγκ Κονγκ. Η ελληνίδα σχεδιάστρια φωτισμών, που έχει υπογράψει τα τελευταία χρόνια μια σειρά από εντυπωσιακές παραστάσεις στην Ελλάδα, θα φωτίσει την όπερα "Ρωμαίος και Ιουλιέτα" του Σαρλ Γκουνώ που ανεβαίνει στις 27 Μαίου 2016 στην Όπερα του Χονγκ Κονγκ, σε σκηνοθεσία Αρνώ Μπερνάρ και μουσική διεύθυνση του Benjamin Pionnier.

Αμέσως μετά, η Στέλλα Κάλτσου θα βρεθεί στη Λειψία για να φωτίσει την όπερα "Σκιπίωνας" του Φρίντριχ Χαίντελ, με τους διεθνούς φήμης σολίστες Γιούρι Μινένκο και Χαβιέ Σάμπατα, στο πλαίσιο του ετήσιου φεστιβάλ Χαίντελ, ενός από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ μπαρόκ μουσικής στην Ευρώπη, το οποίο πραγματοποιείται στο κλασικό Θέατρο Γκαίτε στο Μπαντ Λάουχσταντ, που ίδρυσε ο ίδιος ο Γκαίτε!

Το φθινόπωρο θα βρεθεί στην Ισπανία και συγκεκριμένα στην Όπερα του Οβιέδο για να φωτίσει την όπερα του Βιντσέντσο Μπελλίνι "Καπουλέτοι και Μοντέκκοι" και λίγο αργότερα στην Όπερα της Πράγας για την "Τόσκα" του Τζιάκομο Πουτσίνι.




Η νεαρή Στέλλα Κάλτσου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και αποφοίτησε πριν επτά χρόνια από το Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., όπου σπούδασε θεατρικό φωτισμό και σκηνογραφία.
Έχει στο ενεργητικό της θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραστάσεις, οι οποίες έχουν λάβει χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Φεστιβάλ Αθηνών, το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και το Φεστιβάλ Αιγαίου της Σύρου, ενώ έχει συνεργασθεί με σκηνοθέτες όπως ο Ρενάτο Τζανέλλα, η Μαριάννα Κάλμπαρη, ο Θέμελης Γλυνάτσης και άλλοι. Πρόσφατα υπέγραψε και το art direction για την βραβευμένη ταινία "Invisible" του Δημήτρη Αθανίτη.







Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: