Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Skrow Theater: θεατρική περίοδος 2015-2016

Leave a Comment
To Skrow Theater προτείνει για τη θεατρική περίοδο 2015-2016 ένα πρόγραμμα με τρεις νέες παραγωγές, δύο επαναλήψεις παραστάσεων της προηγούμενης περιόδου και δύο παραστάσεις για παιδιά.

"Μέχρι τώρα" της Κατερίνας Μαυρογεώργη, σε σκηνοθεσία Μαρίας Φιλίνη και Βάσιας Ατταριάν. (2ος χρόνος)
Το πρώτο έργο της Κατερίνας Μαυρογεώργη εστιάζει σε ένα πανανθρώπινο μαθηματικό πρόβλημα: Έστω ότι ο χρόνος είναι ένα...πορτοκάλι. Πώς βρέθηκε το πορτοκάλι στο τραπέζι μας;
Παίζουν: Νικολίτσα Ντρίζη, Κατερίνα Μαυρογεώργη.
Από 16 Οκτωβρίου.

"Ο μαδαφάκας και το καπέλο" του Steven Adly Guirgis, σε σκηνοθεσία Θάνου Τοκάκη.
Μια σύγχρονη αμερικάνικη κωμωδία (Βραβείο Πούλιτζερ 2015) για την αντρικη φιλία, τον ανομολόγητο πόθο, τον ξεπεσμένο έρωτα και την παντοτινή αγάπη, πασπαλισμένα με πολλά ναρκωτικά, άφθονο αλκοόλ, ένα ξεχασμένο καπέλο και ένα όπλο.
Παίζουν: Ορφέας Αυγουστίδης, Αντρέας Κοντόπουλος, Κώστας Κορωναίος, Ειρήνη Μπούνταλη, Ειρήνη Φαναριώτη.
Από 1 Νοεμβρίου.

"Μαμ" του Σάκη Σερέφα, σε σκηνοθεσία Αναστασίας Γιαννάκη, Γιάννη Δενδρινού και Κατερίνας Λάττα.
Επί 7 χρόνια ένας μαθητής, ο Ζοζέφ και ένας οδηγός σχολικού λεωφορείου, ο Μεγάλος, αναπτύσσουν μια απρόσμενη φιλία. Το σχολικό λεωφορείο γίνεται καταφύγιο εξομολόγησης εμπειριών και τόπος παρασκευής τροφής για σκέψη. Με εργαλείο 7 φαγητά που κρύβουν από ένα πολύτιμο μάθημα, η φιλία αυτή αποτελεί για το Ζοζέφ μια μύηση στη ζωή που τον περιμένει ενώ για τον Μεγάλο, αφορμή για επαναπροσδιορισμό της ζωής που πέρασε. Μικρά γευστικά μαθήματα που όλοι πρέπει να δοκιμάσουμε αναζητώντας τα βασικά συστατικά της ιδανικής συνταγής ζωής. Είμαστε τελικά αυτό που τρώμε;
Παίζουν: Χριστίνα Γαρμπή, Θανάσης Ζερίτης, Γιώργος Κισσανδράκης.
Από 11 Νοεμβρίου.

"Μπιλ και Λου", σε δραματουργική επιμέλεια και σκηνοθεσία Δημήτρη Μπογδάνου. (2ος χρόνος)
Η υπόθεση του έργου περιγράφει τη σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στην οκτάχρονη Λου από την Αυστραλία και τον Νεοϋορκέζο, υπέρβαρο, μεσήλικα Μπιλ, καθώς αυτοί εξιστορούν τις παράλληλες ζωές τους. Οι δύο βασανισμένοι ήρωες βρίσκουν ξαφνικά στα γράμματα που έρχονται από την άλλη άκρη του ωκεανού, μία σανίδα σωτηρίας και τη μοναδική ελπίδα για πραγματική ανθρώπινη επαφή.
Παίζουν: Βασίλης Μαυρογεωργίου, Στέλιος Ιακωβίδης, Λυδία Τζανουδάκη.
Από 28 Νοεμβρίου.

"Ο καλόγερος" του Αντονέν Αρτώ, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου.
Πρόκειται για μετάφραση-διασκευή του ομώνυμου έργου του βρετανού δραματουργού Μάθιου Γκρέγκορυ Λιούις που γράφτηκε στα τέλη του 18ου αιώνα. Στην Ισπανία της Ιεράς Εξέτασης, ο ηγούμενος Αμβρόσιο θριαμβεύει ως δεινός κήρυκας της Καθολικής Εκκλησίας και υπέρμαχος της χριστιανικής ηθικής. Μια νεαρή κοπέλα, μεταμφιεσμένη σε καλόγερο, θα γίνει η αφορμή της σωματικής και ψυχικής του εξόντωσης. Η μεταμόρφωση του ήρωα σε αδίστακτο εκμαυλιστή που υποκύπτει σε κάθε είδους σκοτεινή ελευθεριότητα, αποκαλύπτει παράλληλα έναν κόσμο άγριο και άδικο, όπου οι κοινωνικοπολιτικές συμβάσεις και οι απάνθρωπες συνθήκες καταπίεσης και υποκρισίας γεννούν την ανεξέλεγκτη σωματική και συναισθηματική βία.
Παίζουν: Μαρία Φιλίνη, Κατερίνα Μαυρογεώργη, Σεραφείμ Ράδης, Νίκος Μαραμαθάς, Βασίλης Μαυρογεωργίου.
Από 17 Ιανουαρίου 2016.

ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

"Ο ονειροφάγος", της ομάδας Ντουθ, σε κείμενο και σκηνοθεσία Βάσιας Ατταριάν και Μυρτώς Μακρίδη. (2ος χρόνος)
Με αφορμή ένα κλασικό παραμύθι του συγγραφέα Μίκαελ Έντε, η ομάδα Ντουθ δημιουργεί μια θεατρική παράσταση για παιδιά από 3 ετών και άνω που πραγματεύεται ένα από τα πιο παράξενα και ιδιαίτερα ζητήματα. Μέσα από μια ιστορία που συνδυάζει την περιπέτεια και το φανταστικό με το χιούμορ και το μυστήριο, επιχειρεί όχι μόνο να ταξιδέψει τα παιδιά σε ονειρικούς κόσμους αλλά και να αναρωτηθεί μαζί τους: τί είναι τελικά όλα αυτά που ξυπνάνε την ώρα που κοιμόμαστε;οι φόβοι και οι εφιάλτες είναι άλλο ένα κομμάτι του εαυτού μας που ζωντανεύει όταν κλείνουμε τα μάτια;
Παίζουν: Μυρτώ Μακρίδη, Σεραφείμ Ράδης, Ιωάννα Ραμπαούνη, Μαρία Φιλίνη.
Από 4 Οκτωβρίου.

"Το κάτι σαν κομμάτι" του Σελ Σίλβερσταϊν, σε σκηνοθεσία Βάσιας Ατταριάν, Μυρτώς Μακρίδη και Ιωάννας Ραμπαούνη.
Η ομάδα Ντουθ παρουσιάζει ένα έργο εμπνευσμένο από "Το κομμάτι που λείπει συναντά το μεγάλο Ο", το γνωστό σύγχρονο παραμύθι του Shel Silverstein. Η παράσταση απευθύνεται με χιούμορ και ευαισθησία σε όλες τις ηλικίες και ασχολείται με έννοιες όπως η μοναξιά, το ταίριασμα, η ολοκλήρωση. Ακολουθεί αυτόν τον αλλόκοτο ήρωα που είναι αποφασισμένος να κυλίσει και να βρει το ταίρι του κάτω από τον ήλιο κι αν χρειαστεί και πάνω απ’ αυτόν.
Παίζουν: Μυρτώ Μακρίδη, Σεραφείμ Ράδης, Ιωάννα Ραμπαούνη, Μαρία Φιλίνη.
Από 8 Νοεμβρίου.

http://www.skrowtheater.com/#!theatrikes-parastaseis/c1uyb

Skrow Theater (Αρχελάου 5, Παγκράτι, Αθήνα, τηλ. 210 7235842) 


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: