Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Δύο νέες παραγωγές από τις "μαγικές σβούρες" για παιδιά και νέους

Leave a Comment
Οι "μαγικές σβούρες" έπειτα από τη μεγαλή καλοκαιρινή περιοδεία τους με τον "Μικρό πρίγκιπα", επιστρέφουν στο Θέατρο Ιλίσια της Αθήνας κι ετοιμάζουν δύο νέες παραγωγές, για τη Παιδική και Νεανική Σκηνή του θεάτρου.

"Πινόκιο" του Κάρλο Κολόντι, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αδάμη.

Ο μαστρο-Τζεπέτο παίρνει ένα απλό κούτσουρο και φτιάχνει έναν ξύλινο κούκλο που κλαίει και γελάει σαν παιδί. Ο Πινόκιο κατεργάρης και ανυπάκουος το σκάει και βρίσκεται στο δρόμο που είναι γεμάτος πειρασμούς, κι εκεί με όρεξη να μάθει τη ζωή και να χαρεί την ελευθερία του, θα περάσει σταυροδρόμια κι ανηφόρες. Κι όλα αυτά έχοντας στο πλάι του τη φωνή της λογικής και της συνείδησης, έναν γρύλλο. Κάθε του βήμα κι ένα μάθημα ζωής. Το πάθημα θ’ αργήσει να γίνει, αλλά τελικά, γίνεται μάθημα. Θα ζήσει απίστευτες περιπέτειες, ώσπου στο τέλος με τη βοήθεια της γαλάζιας νεράιδας θα πραγματοποιηθεί η επιθυμία του και θα μεταμορφωθεί σε αληθινό αγόρι, έτοιμο να περάσει στον κόσμο της ενήλικης ζωής.
Στη σύγχρονη παράσταση που ετοίμασαν οι "μαγικές σβούρες" τα παιδιά βλέπουν μια απίστευτα συμβολική και χιουμοριστική αναπαράσταση του κόσμου. Γιατί ο κόσμος που στρέφεται γύρω από τον Πινόκιο είναι συχνά αφιλόξενος, ανίκανος ή αδύναμος. Σ’ αυτόν τον κόσμο θα συναντήσει πονηρούς και ύπουλους χαρακτήρες όπως τον Γάτο και την Αλεπού. Θα βρει έναν κόσμο αρνητικό αλλά και ένα κόσμο ιδανικό στο Νησί των Εργατικών Μελισσών. Σε αυτόν τον κόσμο θα μάθει πως ο αλτρουισμός και η αγάπη είναι που μας κάνουν καλύτερους.

Σκηνικά: Νίκος Δεντάκης
Κοστούμια: Βέρα Αναστασάκου
Kίνηση: Αντιγόνη Γύρα
Ενορχήστρωση-διασκευή: Γιώργος Κωνσταντινίδης
Μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Αδάμης
Φωτισμοί: Γιώργος Ανεστόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Παππάς
Βοηθός χορογράφου: Ευγενία Σιγαλού

Παίζουν: Δημήτρης Αγοράς, Αλέξης Βιδαλάκης, Δημήτρης Καπετανάκος, Δανάη Σδούγκου, Μαριλίζα Χρονέα, Γιάννης Φιλίππου.

Ακορντεόν: Άννα Λάκη. 


Θέατρο Ιλίσια (Παπαδιαμαντοπούλου 4, Αθήνα, τηλ. 210 7210045)

Κάθε Κυριακή στις 11:00 και 15:00 και καθημερινές παραστάσεις για σχολεία
Εισιτήρια: 10, 6 (ομαδικό, ανέργων)



"Αγαπητέ κυρ Αλέξανδρε"
Οι "μαγικές σβούρες" και ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αδάμης συναντιούνται με τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη σε μια παράσταση που αναζητά να φέρει μέσα από τον λόγο του σπουδαίου λογοτέχνη τους μαθητές των μεγάλων τάξεων του Δημοτικού αλλά και τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε μια συνάντηση απρόσμενη με τα πιο βαθιά πάθη του ανθρώπου με χιούμορ, νοσταλγία και συγκίνηση… Η παράσταση, με σύγχρονες τεχνικές σωματικού θεάτρου αλλά και νέες αντιλήψεις αφηγηματικής δράσης θα μεταφέρει τον παλμό και την δυναμική του κειμένου με τρόπο αντιληπτό στους μαθητές, στους οποίους απευθύνεται.

Επεξεργασία κειμένου: Ο θίασος και ο σκηνοθέτης 
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αδάμης
Μουσική: Χρήστος Θηβαίος
Σκηνικό: Νίκος Δεντάκης
Φωτισμοί: Γιώργος Ανεστόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Παππάς

Παίζουν: Έλενα Αρβανίτη, Δόμνα Ζαφειροπούλου, Τάσος Ράπτης.

Θέατρο Ιλίσια, (Παπαδιαμαντοπούλου 4, Αθήνα, τηλ. 210 7210045)
Κάθε Δευτέρα στις 19:30 και Τρίτη στις 21:00 και καθημερινές παραστάσεις για σχολεία, από 3 Νοεμβρίου 2015.
Εισιτήρια: 10, 5 (ομαδικό, ανέργων)



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: