Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Γουρούνι στο σακί" (Θέατρο Κήπου, 30,31/8), "Λυσιστράτη" (Θέατρο Δάσους, 31/8, 1,2/9), "Ταξίδι στον Σταυρό του Νότου" (Θέατρο Κήπου, 5,6/9), "Eπτά επί Θήβας" (Βασιλικό Θέατρο, 13-16/9), "Πέτρες στις τσέπες του" (Αριστοτέλειον, 22/9-1/10)

Ελευθερία από χαρτί

Leave a Comment
Οι χαρταετοί είναι ελεύθεροι, μα το πέταγμά τους γίνεται με σπάγκο. Άλλοτε γίνονται παράξενα πουλιά που απειλούν την μονοτονία του γαλάζιου. Άλλοτε είναι δράκοι που τρομάζουν τα σύννεφα με τις τρίγωνες λογικές τους.


πίνακας: "The Yellow Kite" - Trudi Doyle
μουσική: Μίκης Θεοδωράκης - Χαρταετοί
Λένε πως μεταφέρουν τις προσευχές των ανθρώπων στους θεούς. Πολύ μπλα μπλα και τους ζαλίζουν. Θέλουν πολλά οι άνθρωποι, το ξέρεις. Στον ελεύθερο χρόνο τους οι χαρταετοί παίζουν με τους θεούς, τους στολίζουν με τα σκουλαρίκια τους και το σούρουπο παίρνουν τη θέση της καρδιάς τους. Γι'αυτό κι αλλάζει χρώμα ο ουρανός. Τότε οι θεοί τραγουδάνε.

Οι χαρταετοί είναι ευτυχισμένοι με την ελευθερία τους, κι ας περιορίζεται από έναν σπάγκο. Ο σπάγκος είναι ένωση. Γνωρίζουν την ευτυχία να πετάει κανείς με έκσταση και να γυρίζει κάπου όπου ανήκει. Αλλιώς μπορεί να ήταν και χαμένος.

Etabel NiopaΝεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: