Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Τέρατα στον Τεχνοχώρο Cartel

Leave a Comment
1η Μαΐου 1895. Σικάγο. 30 χρόνια από το τέλος του Εμφυλίου. Σε μια μικρή, σκονισμένη πλατεία της πόλης, έχει στηθεί η τέντα του φημισμένου, αλλά τώρα πια ξεπεσμένου, περιοδεύοντος τσίρκου Lalloo.

Ζώα, τέρατα, άνθρωποι, κάνουν νούμερα προς τέρψη του κόσμου. Βασικά πρόσωπα του έργου δυο σιαμαίες αδερφές, η Καμίλ και η Φλο καθώς και ο Μικέλ, ο νάνος φροντιστής των νούμερων του τσίρκου. Ένας περίεργος κόσμος ξεδιπλώνεται με ίντριγκες, κουτσομπολιά, και μυστικά τόσο κοινά αλλά και τόσο ξένα σε μας.
Υπάρχει μια έκπληξη και η μια αδερφή την ανακοινώνει. Υπάρχει η ιστορία των πρώτων σιαμαίων που μεταφέρει ο Μικέλ. Υπάρχει κάτι παράξενο αυτή τη βραδιά. Ίσως δεν υπάρχει κοινό, ίσως οι δύο σιαμαίες να μην είναι αδερφές, ίσως να ζούνε μία διαρκή πρόβα, ίσως να είναι μία ξεχωριστή μέρα, ίσως να είναι μία μέρα σε λούπα.
Ένας κόσμος, που κινείται κάπου ανάμεσα στο εσωτερικό του ανθρώπου και στη λειτουργία του σύμπαντος. Ένας εφιάλτης που δεν ξυπνάει, παρά γυρίζει συνεχώς γύρω από τον εαυτό του.

"Αν πέθαινες εσύ πρώτη, τότε τι;"

Τώρα στη θεατρική σκηνή
"Τέρατα" του Διαμαντή Γκιζιώτη, σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Χατζάκη.

Ένα έργο για ένα τσίρκο άδειο. Παραισθησιογόνο. Μια παράσταση που παρεμβαίνει στις αισθήσεις μας, στην ίδια μας τη θερμοκρασία, στις μυρωδιές και στα βαθιά μας βιώματα, για να συναντήσει —επί τέλους— τα τέρατα που ζούνε μέσα μας.

Σκηνικά-κοστούμια: Αλέκος Φασιανός
Συνεργασία στη σκηνογραφία: Ζωή Αρβανίτη
Συνεργασία στο κοστούμια: La Reina
Φωτισμοί: Νύσσος Βασιλόπουλος
Μουσική: Βύρων Κατρίτσης
Ειδικές Κατασκευές: Δέσποινα Μάλλη.

Παίζουν: Κατερίνα Ζιώγου, Κλεοπάτρα Τολόγκου, Βαγγέλης Στρατηγάκος, Μάνος Πετροπουλέας, Θωμάς Χαβιανίδης.

Τεχνοχώρος Cartel,  (Αγ. Αννης & Μικέλη 4, Βοτανικός, στάση μετρό Ελαιώνας, Αθήνα, τηλ. 6939 898258)
Κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη στις 21:15, από 16 Φεβρουαρίου 2015
Εισιτήρια: 12, 8 (μειωμένο)

www.carteltexnoxoros.com




Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: