Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Το Ινστιτούτο Γκροτόφσκι στη Θεσσαλονίκη

Leave a Comment
H θεατρική ομάδα Passatempo διοργανώνει έναν κύκλο εκδηλώσεων και προσκαλεί στη Θεσσαλονίκη το Ινστιτούτο Γκροτόφσκι και το Στούντιο Ματέκα, που βρίσκεται υπό την αιγίδα του. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις θεατρικές παραγωγές κι ένα master class.


28 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου 2015, στις 21:00
"Charmolypi/ Χαρμολύπη". Solo performance με την ελληνοπολωνέζα ηθοποιό Αλεξάνδρα Καζάζου.
Η performance που παρουσιάστηκε στα 48α Δημήτρια, είναι παραγωγή του Στούντιο Ματέκα, και από το 2013 ταξιδεύει σε διάφορες χώρες, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές. Η "Χαρμολύπη" βασίζεται σε προσωπικές ιστορίες της ερμηνεύτριας, τις οποίες ερμηνεύει μέσα από το σώμα της. Πρόκειται για ένα χάρτη με τις σκέψεις και τις περιπέτειες μιας γυναίκας, η οποία ψάχνει να βρει τη χαμένη της ισορροπία, ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα.
[Η παράσταση θα παιχτεί στα ελληνικά].

5, 6 και 7 Μαρτίου 2015, στις 21:00
"Linatendu/Αναπάντεχο".
Παράσταση που δημιουργήθηκε, το 2014 στο πλαίσιο του εσωτερικού προγράμματος του Ινστιτούτου Γκροτόφσκι, όπου σκηνοθετεί η Αλεξάνδρα Καζάζου και παίζει η Anna Krotoska. Η παράσταση, που βασίζεται στο έργο του Fabrice Melquiot "L’inattendu" και σε κείμενα της Anna Krotoska, αφηγείται την ιστορία μιας γυναίκας η οποία προσπαθεί να αντιμετωπίσει το χάος που δημιουργεί το πένθος. Αν και το θέμα είναι σοβαρό, η παράσταση επιχειρεί να βρει την "ελαφρότητα" ακόμα και την κωμική διάσταση που λανθάνει πίσω από ανάλογες καταστάσεις.
[Η παράσταση παίζεται στα αγγλικά].

10 και 11 Μαρτίου 2015, στις 21:00
"CassandER/ Ο Ευαγγελισμός της Κασσάνδρας" του Δημήτρη Δημητριάδη.
Το "CassandER", που έκανε πρόσφατα την παγκόσμια πρεμιέρα του (Ιανουάριος 2015) στο Ινστιτούτο Γκροτόφσκι, ανεβαίνει σε σκηνοθεσία της ελληνίδας Ιώς Βουλγαράκη, με την Αλεξάνδρα Καζάζου στο ρόλο της Κασσάνδρας και τον Przemysław Błaszczak στον ρόλο του Απόλλωνα. Πρόκειται για ένα ποιητικό έργο, όπου ο Δημήτρης Δημητριάδης "παίζει" με τον γνωστό μύθο για να δημιουργήσει έναν καινούριο, καθώς αυτή τη φορά η Κασσάνδρα σμίγει με τον Απόλλωνα, και από ανέραστη εχθρός του πόθου γίνεται υμνήτριά του.
[Η παράσταση παίζεται στα πολωνικά, με υπέρτιτλους].

Παράλληλα με τις παραστάσεις, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τη δουλειά των καλλιτεχνών του Ινστιτούτου και να ξεναγηθεί στην Ιστορία του (4 Μαρτίου, στις 20:00, είσοδος ελεύθερη), και οι ηθοποιοί και σπουδαστές δραματικών σχολών θα έχουν τη δυνατότητα να παροκολουθήσουν ένα 10ωρο Master Class, πάνω στο σωματικό θέατρο και τις υποκριτικές αρχές του Γκροτόφσκι (Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Μαρτίου, 10:00 π.μ. - 14:00 μ.μ., κόστος 40€).

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Πρεσβείας της Πολωνικής Δημοκρατίας.
 
Θέατρο Τ, (Φλέμινγκ 16, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 854333)
Εισιτήρια: 12, 8 (μειωμένο)




Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: