Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Στην άκρη του βατήρα

Leave a Comment
Σ" έναν γυμνό χώρο που μεταμορφώνεται πότε σε σπίτι, πότε σε πασαρέλα, πότε σε γιαπωνέζικο λουτρό και πότε σε ατμόσφαιρα από έργο του Μπέκετ, μια γυναίκα κολυμπά ανάμεσα στις δοξασίες της, στις αντιφάσεις της, στην αναποφαστικότητά της και στα αδιέξοδα που —κατά κύριο λόγο— η ίδια δημιουργεί στον εαυτό της.
"Με όση λογική της απομένει συλλογίζεται λάθος".

Πρόκειται για μια γυναίκα της Εποχής, η οποία στέκεται μετέωρη ανάμεσα σε επίμονα, αναπάντητα ερωτήματα και φόβους. Η κρίση της είναι καταρχάς υπαρξιακή, αλλά ταυτοχρόνως κονωνική, οικονομική, πολιτική, ηλικιακή.
Θραυσματικές σκηνές, που αρχικά φαίνονται να αναφέρονται σε διαφορετικές προσωπικότητες γυναικών, συμπληρώνουν ένα αντιφατικό και πολύμορφο παζλ μιας προσωπικότητας που βρίσκεται στο μεταίχμιο. Στην άκρη του βατήρα.

Τώρα στη θεατρική σκηνή
"Στην άκρη του βατήρα", σε σύλληψη και σκηνοθεσία Μαρίας Γοργία.

Η performer Σάνια Στριμπάκου ερμηνεύει θαρραλέα με το σώμα, με τον λόγο και με το αντικείμενο, τα διάφορα πρόσωπα της εναγώνιας γυναίκας. Η μη γραμμική αφήγηση του έργου συντελείται μέσα από ανοίκειες εικόνες, όπου το αλλόκοτο αναμειγνύεται με το αντιφατικό, το αναπαραστατικό αναιρείται από το μη-ρεαλιστικό, το αυτοβιογραφικό διακόπτεται από το κοινωνικό και πολιτισμικό.
Το έργο περιέχει σκηνές διάδρασης με το κοινό.

Κείμενα: Σάμουελ Μπέκετ, Χάινερ Μύλλερ, Μαρία Γοργία, Σάνια Στριμπάκου
Χορογραφία-σκηνογραφία: Μαρία Γοργία
Βοηθός χορογράφου: Μυρτώ Δελημιχάλη
Επιμέλεια ήχου και σχεδιασμός φωτισμών: Γιάννης Μισουρίδης
Φωτογραφία: Γιάννης Μισουρίδης.

Ερμηνεύει η Σάνια Στριμπάκου.
Συμμετέχει ο Τίμος Ζέχας.

Μια παραγωγή της ομάδας χορού Αμάλγαμα.

Μπαγκλαντές (Χαλκοκονδύλη 35, Αθήνα, τηλ. 6944 686991)
7, 8, 9, 14, 15, 16, 21, 22, 23, 28 Φεβρουαρίου και 1, 2, 7, 8, 9, 14, 15, 16 Μαρτίου, στις 21:15
Είσοδος ελεύθερη με προαιρετική οικονομική συνεισφορά.




Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: