Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

R.I.P Romeos Ioulietta Panta

Leave a Comment
Η ιστορία δύο νέων που συναντιούνται τυχαία σ’ έναν δημόσιο χώρο και ερωτεύονται ενώ γύρω τους μαίνεται εμφύλια διαμάχη ανάμεσα στους ανθρώπους της πόλης. Το τραγικό ζευγάρι μόλις που προλαβαίνει να ερωτευτεί και οδηγείται στην αυτοκτονία. Η μόνη τους ελπίδα βρίσκεται στον άλλο κόσμο.

Το κείμενο της παράστασης είναι πρωτότυπο και έχει μακρινές αναφορές στο κείμενο του Σαίξπηρ. Οι δύο ήρωες του "R.I.P" δεν έχουν κανένα πάθος. Το πάθος γι’ αυτούς είναι ξένο, αρνητικό. Μπορούν να έχουν λογική, τετράγωνη μάλιστα, μπορούν να έχουν προτιμήσεις, μπορούν ακόμη και να φιληθούν, αλλά χωρίς πάθος.
Η παράσταση "R.I.P" είναι μια διακοπή στον χρόνο και στον ήχο της πόλης. Απευθύνεται σε μια αγύμναστη εσωτερική λειτουργία, την ευαισθησία. Οι δύο νέοι βρίσκονται σε μια τομή του έντονου ρυθμού της πόλης με τις άπειρες δραστηριότητες και μιας ησυχίας αταίριαστης με τον έξω κόσμο. Η λεπτή σχέση που διαμορφώνεται ανάμεσά τους πλησιάζει με σεβασμό την εσωτερική δημιουργία του έρωτα. Δεν μπορεί να εντυπωσιάσει, ούτε να φωνάξει για ν’ ακουστεί, χρειάζεται την ευαίσθητη προσοχή του θεατή.

Τώρα στη θεατρική σκηνή
"R.I.P Romeos Ioulietta Panta", σε κείμενο Δημήτρη Κουρούμπαλη και σκηνοθεσία Φρόσως Κορρού, Δημήτρη Κουρούμπαλη και Κατερίνας Λούρα.

Η αγάπη ποτέ δεν εκπίπτει. Η ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέττας στροβιλίζεται στο χώρο και στο χρόνο και γίνεται το ερωτικό οδοιπορικό δύο νέων στη σύγχρονη, θορυβώδη πόλη. Ο αστικός χώρος είναι ο τόπος μιας πολύμορφης εμφύλιας διαμάχης, αλλά και το σκηνικό στο οποίο το ερωτευμένο ζευγάρι γνωρίζει σιωπηλά και ευαίσθητα τα τραγικά ημιτόνια της αγάπης. Οι ηθοποιοί Κατερίνα Λούρα και Δημήτρης Κουρούμπαλης, σε συνεργασία με τη χορογράφο Φρόσω Κορρού ενώνουν τις δημιουργικές τους δυνάμεις και παρουσιάζουν στο Φεστιβάλ Αθηνών μια παράσταση μετανεωτερικού αναστοχασμού πάνω στο σαιξπηρικό πρωτότυπο.


Επιμέλεια κίνησης, χορογραφίες: Φρόσω Κορρού
Μουσική: Lost Bodies
Σκηνογραφική επιμέλεια: Άγγελος Μέντης.

Παίζουν: Κατερίνα Λούρα, Δημήτρης Κουρούμπαλης.

Συμπαραγωγή με το θέατρο Δέντρο.

(Χρησιμοποιούνται λέξεις από την μετάφραση του "Ρωμαίου και Ιουλιέττας", του Διονύση Καψάλη).
 
Φεστιβάλ Αθηνών
Bios, (Πειραιώς 84, Αθήνα, τηλ. 210 3425335)
10 έως 15 Ιουνίου 2014, στις 20:30
Εισιτήρια: 10.
 


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: