Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου 2014

Leave a Comment
Οι "Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου", το καλοκαιρινό θεατρικό φεστιβάλ του Δήμου Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθούν από τις 3 έως και τις 31 Ιουλίου 2014 με τη συμμετοχή εννέα θεατρικών σχημάτων.

 
3 και 4 Ιουλίου
"Godspell", σε κείμενο Michael Tebelak και σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη.
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει μια διασκευή του γνωστού μιούζικαλ που ανέβηκε για πρώτη φορά το 1970 από φοιτητές στο Carnegie Mellon University στο Pittsburgh της Pennsylvania, αλλά έμελλε ν’ αποτελέσει επιτυχία εντός κι εκτός Broadway.

5, 6 και 7 Ιουλίου
"Ο ουρανός κατακόκκινος" της Λούλας Αναγνωστάκη, σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Προυσαλίδη.
Η Ρένη Πιττακή ερμηνεύει τον μονόλογο της Αναγνωστάκη στις πρώην φυλακές Επταπυργίου στη Θεσσαλονίκη, στον χώρο που προαυλίζονταν οι πολιτικοί κρατούμενοι την περίοδο 1946-1951.

7, 8, 9, 10, 11 Ιουλίου
"Τρωάδες" του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη.
O Ευριπίδης δίνει φωνή στην απόγνωση των "ηττημένων" του πολέμου και ένας δυνατός θίασος ηθοποιών, αποτελούμενος από τη Φιλαρέτη Κομνηνού, τον Στέλιο Μάινα, τον Άρη Λεμπεσόπουλο, τη Ζέτα Δούκα, τη Μαρία Πρωτόπαπα, την Ιωάννα Παππά, τη Λένα Παπαληγούρα κ.α, μεταφέρουν στη σκηνή τον λόγο του Ευριπίδη.

14 και 15 Ιουλίου
"Η ζωή μπροστά σου" του Ρομάν Γκαρί, σε σκηνοθεσία Άννας Βαγενά.
Η ιστορία ενός μικρού άραβα, που εγκαταλείπεται από όλους, εκτός από μια εβραία πόρνη, στην οποία τον παρατάνε οι δικοί του. Αυτή αναλαμβάνει να τον μεγαλώσει και ο μικρός της αφοσιώνεται.
Αυτά τα δύο μοναχικά πλάσματα, η γριά εβραία και ο μικρός άραβας δένονται με μια υπέροχη σχέση αγάπης και αφοσίωσης.

16, 17 και 18 Ιουλίου
"Η κοιμωμένη ξύπνησε" των Ξένιας Καλογεροπούλου και Θωμά Μοσχόπουλου, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου. [ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ]
Ένα… πειραγμένο παραμύθι με νεράιδες, πύργους και πριγκιπόπουλα, αλλά και με αυτοκινητόδρομους, τρένα, υπολογιστές, τηλεοράσεις και κινητά τηλέφωνα που κερδίζει μικρούς και μεγάλους. Ένα σύγχρονο παραμύθι, όπου η πριγκίπισσα δουλεύει σκληρά για να βγάλει το ψωμί της και κερδίζει με το σπαθί της τον έρωτα του σύγχρονου πρίγκιπα.

21 και 22 Ιουλίου
"Ο άνθρωπος ανεμιστήρας ή πως να ντύσετε έναν ελέφαντα", σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου.
Μια σειρά από καθημερινές, "ξεχωριστές" ιστορίες για την αναπηρία, τη διαφορετικότητα και τους ανθρώπους γύρω από αυτήν. Μια παράσταση της ομάδας Εν Δυνάμει.

24 και 25 Ιουλίου
"Αντιγόνη" του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Παύλου Δανελάτου.
Η νεοσύσταση καλλιτεχνική ομάδα Omerta Theatre παρουσιάζει μια νέα εκδοχή του έργου του Σοφοκλή, μια συνομιλία με τους "Επτά επί Θήβας" του Αισχύλου, την "Ισμήνη" του Γιάννη Ρίτσου και την "Αντιγόνη" του Ζαν Ανούιγ.

27 και 28 Ιουλίου
"Λυσιστράτη" του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις.
H Μαρία Καβογιάννη στην πρώτη της εμφάνιση στον αριστοφανικό ρόλο και μαζί της ο Αντώνης Λουδάρος στον ρόλο του Προβόλου, η Καίτη Κωνσταντίνου στον ρόλο της Κλεονίκης, ο Θανάσης Τσαλταμπάσης στον ρόλο του Κινησία και η Νάντια Κοντογεώργη ως Μυρρίνη.

30 και 31 Ιουλίου
"Μήδεια" του Ζαν Ανούιγ, σε σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου.
Η Μήδεια του Ανούιγ είναι μια βάρβαρη πριγκίπισσα που ακολούθησε τον πρίγκιπά της βιώνοντας το παραμύθι της και γκρεμίζοντας για χάρη του όλα τα εμπόδια. Θυσίασε ότι χρειάστηκε, ακόμα και ζωές, για να μην αναγκαστεί να υποταχτεί σε μια ζωή χωρίς εκείνον. Μια παραγωγή του Θεάτρου Altera Pars.

Όλες οι παραστάσεις θα δοθούν στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου, εκτός από τον μονόλογο "Ο ουρανός κατακόκκινος" που θα παρουσιαστεί στις πρώην φυλακές Επταπυργίου.




Πηγή:www.monopoli.gr


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: