Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Αχαρνής" (Θέατρο Δάσους, 18-20/7), "Από τον γάμο στο διαζύγιο" (Θέατρο Κήπου, 23-24/7)

Φόρουμ Σύγχρονης Δραματουργίας στη Θεσσαλονίκη

Leave a Comment
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου διοργανώνει για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη το Φόρουμ Σύγχρονης Δραματουργίας. Πρόκειται για μια διήμερη παρουσίαση σημαντικών σύγχρονων έργων, από το χώρο των Βαλκανίων, που δεν έχουν ακόμα παρουσιαστεί στην Ελλάδα και που απευθύνεται τόσο στους επαγγελματίες του θεάτρου όσο και σε όποιον ενδιαφέρεται για το θέατρο και τις νέες τάσεις γραφής.


Στις 10 και 11 Ιουνίου 2014, στο Φουαγιέ του Βασιλικού Θεάτρου θα παρουσιαστούν από ηθοποιούς του ΚΘΒΕ, με την συμμετοχή του καλλιτεχνικού του διευθυντή, Γιάννη Βούρου, τα έργα, που έχουν επιλεγεί από το Δ.Σ. του Ε.Κ.Δ.Ι.Θ.: 

"P.O.Box: Unabomber" των Zdrava Kamenova & Gergana Dimitrova (Βουλγαρία) σε μετάφραση Αφροδίτης Κοσμά και σκηνοθετική επιμέλεια Δημήτρη Παμπίλη.

"Someone Should Walk the Dog" του Tomislav Zajec (Κροατία) σε μετάφραση Μελίνας Σάρδη και σκηνοθετική επιμέλεια Πάνου Δεληνικόπουλου.

"Το Κτίριο" της Πένυς Φυλακτάκη (Ελλάδα) σε σκηνοθετική επιμέλεια Δελίνας Βασιλειάδη.

"Pulvérisés / Κονιορτοποιημένοι" της Alexandra Badea (Ρουμανία) σε μετάφραση  Αλέξη Αλάτση και σκηνοθετική επιμέλεια Μαρίας Γρίβα.

"5:17" της Ana Ristoska (FYROM) σε μετάφραση Βίκυς Μαντέλη και σκηνοθετική επιμέλεια Ειρήνης Αμπουμόγλι.

"Ο Λούκας και ο Χρόνος" της Νίκης Ορφανού (Ελλάδα) σε σκηνοθετική επιμέλεια Κόμνως Κρικελίδου.

"Les Descendants" της Sedef Ecer (Τουρκία) σε μετάφραση Ειρήνης Άνθη και σκηνοθετική επιμέλεια Ελένης Αναστασίου.

"Les détours Cioran" του Matei Visniec (Ρουμανία) σε μετάφραση Ισμήνης Δούκα και σκηνοθετική επιμέλεια Θέμη Θεοχάρογλου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, με ελεύθερη χρηματική συνεισφορά για του πλημμυροπαθείς της Σερβίας. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν μέσω του Γιουγκοσλαβικού Δραματικού Θεάτρου του Βελιγραδίου στους πληγέντες από τις πρόσφατες πλημμύρες. 

Το πρώτο Φόρουμ Δραματουργίας πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2007 μαζί με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου και λαμβάνει χώρα κάθε Άνοιξη από τότε. Μέχρι τώρα το Φόρουμ έχει παρουσιάσει 47 έργα από 38 χώρες και συγγραφείς όπως Sergio Blanco, Marina Carr, Edgar Chias, Claudine Gallea, Jan Fabre, Jon Fosse, Elfriede Jelinek, Joel Jouanneau, Dennis Kelly, Jean-Luc Lagarce, Juan Mayorga, Gustavo Ott, Fausto Paravidino, Saara Turunen, Olivier Py και Larry Tremblay μεταξύ άλλων. Φέτος, το Φόρουμ Σύγχρονης Δραματουργίας πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στις 6 και 7 Μαΐου 2014, στην αίθουσα του αμφιθεάτρου του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών.
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: