Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

43ο Φεστιβάλ Ολύμπου

Leave a Comment
Το 43ο Φεστιβάλ Ολύμπου ξεκινά στις 6 Ιουλίου 2014 και περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, εικαστικές εκθέσεις, κινηματογραφικές προβολές. Τιμώμενες χώρες για το 2014 είναι η Γερμανία, η Αυστρία και η Ελβετία.
Στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου θα παρουσιαστούν οι εκθέσεις: "Μείνε! Η Αρκαδία ως θέμα στη χαρακτική μεταξύ 1490 και 1830", σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Trier (Γερμανία), "Gustav Klimt Πρωτοπόρος του Μοντερνισμού-150ή επέτειος από την γέννησή του" (Αυστρία) και "Αυθεντικές φωτογραφίες από τη συλλογή του Fred Boissonas (Ελβετία).

Το θεατρικό πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Σάββατο 5 Ιουλίου 2014, Αρχαίο θέατρο Δίου
"ΜΑΜΑΖΑ Eifo Efi"
Παράσταση χορού με τον Γιάννη Μανταφούνη, τον Φαμπρίς Μαζλιά και τη Μάυ Ζάρυ.
Είσοδος Ελεύθερη.

Κυριακή 6 Ιουλίου 2014, Αρχαίο θέατρο Δίου
"Φιλοκτήτης" του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου, με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, τον Mιχαήλ Μαρμαρινό, τον Αιμίλιο Χειλάκη κ.α.

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014, Αρχαίο θέατρο Δίου
"Μαρία Πενταγιώτισσα" του Μποστ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μποσταντζόγλου, με τον ίδιο, τη Δήμητρα Παπαδήμα, τον Θανάση Βισκαδουράκη. κ.α.

Σάββατο 12 Ιουλίου 2014, Αρχαίο θέατρο Δίου
"Who owns the world- Wem gehört die Welt", σε σύλληψη και σκηνοθεσία Κυριάκου Χατζηιωάννου.
Léonard Bertholet, Kiriakos Hadjiioannou, Anja Meser, Nancy Stamatopoulou.
Είσοδος Ελεύθερη. 

Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014, Αρχαίο θέατρο Δίου [ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ]
"Η Κοιμωμένη ξύπνησε" της Ξένιας Καλογεροπούλου, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, με την Αμαλία Αρσένη, τον Ορέστη Τζιόβα, τον Σταύρο Σβήγγο κ.α.

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014, Ανοιχτό Θέατρο Κολινδρού [ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ]
Σάββατο 19 Ιουλίου 2014, Ανοιχτό Θέατρο Πάρκου Κατερίνης
"Χάιντι (το κορίτσι των βουνών)" της Γιοχάνα Σπίρι, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη, με τη Βίβιαν Κοντομάρη, τον Χρήστο Τριπόδη, τη Τσαμπίκα Φεσάκη, τον Πανάγο Ιωακείμ.

Σάββατο 19 Ιουλίου 2014, Αρχαίο θέατρο Δίου
"Τρωάδες" του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, με τη Φιλαρέτη Κομνηνού, τον Στέλιο Μάϊνα, τη Μαρία Πρωτόπαππα, τον Άρη Λεμπεσόπουλο,τη Ζέτα Δούκα, την Ιωάννα Παππά, τη Λένα Παπαληγούρα κ.α.

Σάββατο 26 Ιουλίου 2014, Αρχαίο θέατρο Δίου
"Θεσμοφοριάζουσες" του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη, με τον ίδιο, τον Δημήτρη Πιατά, τη Φαίη Ξυλά, τον Θανάση Αλευρά κ.α. 

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014, Αρχαίο θέατρο Δίου [ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ]
"Μαγεμένος αυλός" του W. A. Mozart, σε διασκευή και σκηνοθεσία Θανάση Θεολόγη, με τον Τάσο Παλαντζίδη, την Ιωάννα Δελάκου, τη Μαίρη Σαουσοπούλου κ.α.

Σάββατο 2 Αυγούστου 2014, Αρχαίο θέατρο Δίου
"Πέρσες" του Αισχύλου, σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη, με τον Γιάννη Φέρτη, τον Λάζαρο Γεωργακόπουλο, τον Άκη Σακελλαρίου.

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014, Αρχαίο θέατρο Δίου
"Παντρολογήματα" του Νικολάι Γκόγκολ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου, με τον ίδιο, τον Χρήστο Λούλη, τη Ναταλία Τσαλίκη, την Κατερίνα Λυπηρίδου κ.α.

Σάββατο 9 Αυγούστου 2014, Αρχαίο θέατρο Δίου
"Ιππόλυτος" του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Λυδίας Κονιόρδου, με την ίδια, τον Νίκου Κουρή, τον Θέμη Πάνου, τη Λήδα Πρωτοψάλτη κ.α.


Κυριακή 10 Αυγούστου 2014, Αρχαίο θέατρο Δίου [ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ]
"Το μαγικό κλειδί", βασισμένο στο παραμύθι της Πηνελόπης Δέλτα "Η καρδιά της βασιλοπούλας", σε κείμενο και σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη, με την Ευαγγελία Καρακατσάνη, τον Ορέστη Καρύδα, τον Αλέξανδρο Κομπόγιωργα κ.α.

Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014, Αρχαίο θέατρο Δίου
"Βάκχες" του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Άντζελας Μπρούσκου, με την Αγλαΐα Παππά, τον Άρη Σερβετάλη, τη Μαρία Κίτσου κ.α.

Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014, Αρχαίο θέατρο Δίου
"Λυσιστράτη" του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, με τη Μαρία Καβογιάννη, την Καίτη Κωνσταντίνου, τον Αντώνη Λουδάρο, τον Θανάση Τσαλταμπάση, τη Νάντια Κοντογεώργη κ.α.

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014, Αρχαίο θέατρο Δίου
"Ωχ… Ηλέκτρα" του Αλέξανδρου Καλίτση, σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη και Άννας Παναγιωτοπούλου, με τον Πέτρο Φιλιππίδη, τον Δημήτρη Μαυρόπουλο, τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση, την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, τον Κρατερό Κατσούλη κ.α.

Το πρόγραμμα -μεταξύ άλλων- περιλαμβάνει την απονομή θεατρικού επαίνου στον Σπύρο Ευαγγελάτο (22/8), και τις συναυλίες των Φίλιππου Πλιάτσικα, Μπάμπη Στόκα, Γεωργίας Νταγάκη (20/7), Σταύρου Ξαρχάκου (27/7), Μάριου Φραγκούλη, Έλλης Πασπαλά (11/8), Βασίλη Παπακωνσταντίνου (13/8), Χρήστου Θηβαίου, Μίλτου Πασχαλίδη (16/8).

www.festivalolympou.gr

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: