Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Δυτική αποβάθρα στο Εθνικό Θέατρο

Leave a Comment
Δύο διαφορετικοί κόσμοι αναγκάζονται να συνυπάρξουν μέσα στις βίαιες συνθήκες των παρυφών μιας πόλης. Ένα ζευγάρι αστών βρίσκεται εγκλωβισμένο στα χέρια ανθρώπων που ζουν στο περιθώριο, κάποιων μεταναστών που τους έχει απορρίψει το κοινωνικό τους περιβάλλον. Η ζωή τους συνδέεται αναγκαστικά, αλλά οι απόπειρες συνεννόησης και επικοινωνίας μοιάζουν μάταιες, πολύ δε περισσότερο επειδή, όπως αποδεικνύεται, η ασυνεννοησία αυτή προκύπτει από την εσωτερική αποξένωση και όχι μόνο από την κοινωνική διαφορά.
Ο πρώτος σπόρος έμπνευσης του Μπερνάρ Μαρί Κολτές για τη "Δυτική αποβάθρα", γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, στις όχθες του ποταμού Χάντσον, όταν ατένιζε ένα ερειπωμένο υπόστεγο από τις παλιές αποβάθρες. Κάπως έτσι σκιαγράφησε το φόντο στο οποίο θα κινηθούν οι ήρωες του έργου του: ο Κοχ, ο οικονομικός διευθυντής που κατασπατάλησε σκανδαλωδώς μια περιουσία και αναζητεί το θάνατο, η βοηθός του Μονίκ, ο Αμπάντ, ο μαύρος περήφανος μετανάστης που δεν μιλάει σε κανέναν, ο ντίλερ Σαρλ που ούτε κοιμάται, ούτε ονειρεύεται και "εξουσιάζει" τον Αμπάντ…

Τώρα στη θεατρική σκηνή
"Δυτική αποβάθρα" του Μπερνάρ Μαρί Κολτές, σε σκηνοθεσία Λουντοβίκ Λαγκάρντ.

Δραματουργία: Marion Stoufflet
Σκηνικά: Antoine Vasseur
Φωτισμοί: Sébastien Michaud
Κοστούμια: Εύα Νάθενα
Βίντεο:  Γρηγόρης Ρέντης
Ήχος: David Bichindaritz
Βοηθός ενδυματολόγου:  Αλέγια Παπαγεωργίου
Βοηθός σκηνοθέτη: Αλέξανδρος Βαμβούκος.

Παίζουν: Μιχάλης Αφολάγιαν, Αναστασία-Ραφαέλλα Κονίδη, Γιώργος Κοτανίδης, Δημήτρης Λάλος, Θέμις Μπαζάκα, Μαρία Ναυπλιώτου, Γιάννης Νιάρρος, Νίκος Χατζόπουλος.

Μια συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου και της Comédie de Reims, που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Eλλάδος, στο πλαίσιο του προγράμματος "Ελλάς Γαλλία Συμμαχία 2014".

Στη Νέα Σκηνή-Νίκος Κούρκουλος του Εθνικού Θεάτρου (Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, Αθήνα, τηλ. 210 5288100)
Τετάρτη έως Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 19:30, έως 15 Ιουνίου 2014
Εισιτήρια: 15, 10 (φοιτητικό), 13 (Τετάρτη, Πέμπτη)



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: