Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Οι καλοκαιρινές δράσεις του Κ.Θ.Β.Ε.

Leave a Comment
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος εκτός από τις δύο μεγάλες του παραγωγές, την τραγωδία του Αισχύλου "Πέρσες", σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη και το μιούζικαλ "Godspell", που σκηνοθετεί ο Γιώργος Κιουρτσίδης (και στις οποίες θα αναφερθούμε εκτενέστερα με νεότερη ανάρτηση) δίνει το παρών εντός των τειχών της πόλης, με δράσεις και παραστάσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.


Το "UP ΟΛΑ Summer ΚΘΒEdition" είναι ένα βαριετέ με μουσικοθεατρικές ακροβασίες, happenings, ταχυφλεγείς κλαυσίγελους, διασκευές αγαπημένων ελληνικών και ξένων ασμάτων και μειδιασμάτων. Τα κείμενα υπογράφουν ο Στάθης Παχίδης, ο Αστέρης Πελτέκης και η Ροζαλία Μιχαλοπούλου, σκηνοθετεί ο Αστέρης Πελτέκης και παίζουν, μεταξύ άλλων, ο Τάσος Περζικιανίδης, η Γιολάντα Μπαλαούρα, ο Γιάννης Σαμσιάρης, η Δέσποινα Γιαννοπούλου. Με την παραγωγή αυτή, που κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014 και θα παρουσιάζεται κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 21:30, εγκαινιάζεται ένας νέος χώρος, το ΘΕΑ-TRO CAFE.

Το Κ.Θ.Β.Ε. αποφάσισε αυτό το καλοκαίρι να κάνει ξεχωριστά τα ζεστά καλοκαιρινά απογεύματα χωρίς να διαταράξει την ξεγνοιασιά των παιδιών που παίζουν χαρούμενα στις ανοιχτωσιές της πόλης. Μια παρέα μουσικών και ηθοποιών που έχει μαζί της μια μαγική βαλίτσα με τραγούδια, θεατρικές φωνές, χορούς και γέλια, θα περιπλανιέται από τις 19:30 μέχρι τις 20:30, σε όλη τη Θεσσαλονίκη κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη από τις 24 Ιουνίου.Τη σκηνοθετική επιμέλεια του θεάματος με τίτλο "Στις παιδικές ψυχές στα πάρκα" έχει ο Γιάννης Τσιακμάκης.

Στο Φουαγιέ του Βασιλικού Θεάτρου θα παρουσιαστεί (από 2 Ιουλίου) το έργο του Βασίλη Ισσόπουλου, "Δώδεκα". Δώδεκα ένορκοι συνεδριάζουν για μία υπόθεση φόνου. Κατηγορούμενος, ένα παιδί δεκαέξι ετών. Ξεδιπλώνονται μπροστά μας δώδεκα διαφορετικές προσωπικότητες και το έργο καταλήγει σε μια αποκάλυψη των αδυναμιών, των προκαταλήψεων και των προβλημάτων του κάθε ενόρκου. Πόσο εύκολα μπορείς να αποφασίσεις να στείλεις στον θάνατο ένα παιδί...;

Παράλληλα, συνεχίζεται και η δράση "Θέατρο κατ' Οίκων", με θεατρικά δρώμενα σε σπίτια ανθρώπων που δεν έχουν πρόσβαση στη θεατρική πράξη.




Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: