Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Η οδύνη των ανέργων και Το δικαίωμα στην τεμπελιά

Leave a Comment
"Μια παράξενη τρέλα κατέχει τις εργατικές τάξεις.
Είναι η αγάπη για δουλειά".

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας συμμετέχει στο Φεστιβάλ Αθηνών με μια παράσταση που βασίζεται στη συρραφή των κειμένων, "Η Οδύνη των Ανέργων" του Νίκου Παναγιωτόπουλου και "Το δικαίωμα στην τεμπελιά" του Πωλ Λαφάργκ.

Οι εκκεντρικές απόψεις του Πωλ Λαφάργκ, γραμματέα και γαμπρού του Μαρξ, έρχονται να συναντήσουν την κραυγή οδύνης των σημερινών ανέργων, όπως αυτή φτάνει στ’ αυτιά μας, μέσα από τις συνεντεύξεις που συνέλεξε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Άνθρωποι που συνθλίβονται κάτω απ’ το βάρος της ανέχειας και της αγωνίας για το μέλλον, σύγχρονοι άθλιοι, ολόιδιοι με τους προγόνους τους.

Σ’ αυτή την απροσδόκητη συνάντηση το γιατί των αδικημένων δεν μένει μετέωρο αλλά βρίσκει, κι είναι από τις σπάνιες φορές, κάποια απάντηση. Μια λύση συγκεκριμένη που μπορεί να μην είναι άμεσα, πρακτικά εφαρμόσιμη, αλλά μας πηγαίνει πολύ πέρα από τη συνήθη πολιτική ρητορεία και μας αποκαλύπτει μια εικόνα ολοκληρωμένη κι οπωσδήποτε αληθινή.

Τώρα στη θεατρική σκηνή
"Η οδύνη των ανέργων & Το δικαίωμα στην τεμπελιά, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη.
Κείμενο παράστασης: Θοδωρής Γκόνης, Ελένη Στρούλια
Σκηνικά: Ελένη Στρούλια
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατερίνα Συμεωνίδου
Φωτογραφίες: Μαρία Καλογιώργη.

Παίζουν: Δημήτρης Δάγκαλης, Ίρις Νικολάου , Κλέα Σαμαντά, Παύλος Σταυρόπουλος.

Φεστιβάλ Αθηνών
Πειραιώς 260, Κτίριο Ε
8 και 9 Ιουνίου 2014, στις 23:00
Εισιτήρια: 15, 5 (φοιτητικό, άνεργοι, ΑΜΕΑ)



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: