Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Κ. Π. Καβάφης, αυτοβιογραφούμενος

Leave a Comment
Ο Κ.Π.Καβάφης επί σκηνής. Ο άνθρωπος πέρα από τον μύθο. Ο μεγάλος ποιητής μέσα από τα αποκαλυπτικά ημερολόγια του, καθώς και τις μαρτυρίες των ανθρώπων που τον έζησαν από κοντά και κατέγραψαν τους διαλόγους και τις συμπεριφορές του, αναδεικνύεται ως ο μεγάλος "σκηνοθέτης" της ίδιας του της ζωής και του έργου του. Έργο που υποστήριζε άλλοτε φανερά και άλλοτε υπογείως, υποδυόμενος διάφορους ρόλους, ως πολυτάλαντος "ηθοποιός" στον ρόλο της ζωής του.

Τώρα στη θεατρική σκηνή
Κ. Π. Καβάφης. Αυτοβιογραφούμενος, σε κείμενο και σκηνοθεσία Γιάννη Φαλκώνη.

Οι συναντήσεις του Καβάφη με τα πρόσωπα που σημάδεψαν την πορεία του, η αναδρομή στις σημαντικότερες στιγμές της ζωής του. Οι έρωτες του νου και του σώματός του. Οι πνευματικές του συγγένειες και οι "διάλογοι" του με τον Όσκαρ Ουάιλντ, μέσα από τις συζητήσεις του με το νέο ποιητή που τον επισκέπτεται. Οι επιθυμίες, οι αναμνήσεις και οι αναζητήσεις του, εκφράζονται μέσα από τη σοφία, το καυστικό χιούμορ και τη λεπτή ειρωνία του. Οι μύχιες σκέψεις του και τα άγνωστα κείμενα του Ποιητή, τόσο διαχρονικά που μοιάζει να γράφτηκαν σήμερα, μιλούν κατευθείαν στον σύγχρονο άνθρωπο. Η κατάβαση στην πηγή της ποιητικής του δημιουργίας, που διαχρονικά συνεχίζει να ταξιδεύει εκατομμύρια ανθρώπους από όλο τον κόσμο στην "Ιθάκη" τους.

Πρωτότυπη μουσική: Γιώργος Ψυχογιός
Χορογραφία: Δημήτρης Αντωνόπουλος
Σκηνικά: Γιάννης Βλάχος
Ενδυματολογική επιμέλεια: Μπέττυ Λυρίτη
Μακιγιάζ: Μάρω Νεράιδα
Φωτισμοί: Γιάννης Φαλκώνης
Εικαστικό επί σκηνής: Δημήτρης Αληθεινός
Τραγούδι: Σπύρος Σακκάς
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Γκουτζίδου

Τον Κ.Π. Καβάφη ερμηνεύει ο Κωνσταντίνος Τζούμας.

Παίζουν: Τέλης Ζώτος, Αλέξανδρος Νταβρής, Ευαγγελία Καπόγιαννη, Νίκος Ζιάγκος, Γιάννης Τσιώμου, Ρούλα Αντωνοπούλου, Γιάννης Αγριόμαλλος, Αλέκα Ράπτη, Κώστας Βασιλόπουλος, Μπέττυ Λυρίτη, Δημήτρης Βίκτωρ.


Θέατρο Δημήτρης Χορν (Αμερικής 10, Αθήνα, τηλ. 210 3612500)
Κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 20:00, από 13 Μαΐου 2015
Εισιτήρια: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 16, 14 (εξώστης), 12 (φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65 ετών)
Σάββατο, Κυριακή: 18, 16 (εξώστης), 12 (φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65 ετών)



 
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: