Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Προγραμματισμός Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος 2015-2016

Leave a Comment
Τον προγραμματισμό για τη θεατρική περίοδο 2015-2016 παρουσίασε σήμερα, Τετάρτη 6 Μαΐου 2015, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, Γιάννης Βούρος. Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει 8 νέες παραγωγές και 3 επαναλήψεις.

Στο Βασιλικό Θέατρο θα παρουσιαστούν τα έργα Ο Αυτόχειρας του Νικολάι Έρντμαν, σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα και ο (εξ αναβολής) Βόυτσεκ του Γκέοργκ Μπύχνερ, σε σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη.
Στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών θα ανέβει ο Γλάρος του Άντον Τσέχωφ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Βούρου, που ελάχιστα πρόλαβε να "πετάξει" αυτη τη θεατρική χρονιά λόγω των κινητοποιήσεων στο Κ.Θ.Β.Ε και στις αρχές του 2016, θα παρουσιαστεί ο Μακμπέθ του Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Αναστασίας Ρεβή.
Στη Σκηνή Σωκράτης Καραντινός της Μονής Λαζαριστών θα στεγαστεί η καλοκαιρινή παραγωγή του έργου Του Κουτρούλη ο γάμος, του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή, σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλατζόπουλου.
Στο Μικρό Θέατρο ο Περικλής Χούρσογλου θα σκηνοθετήσει τον Κάτω Παρθενώνα του Μηνά Βιντιάδη, που χρόνια ακούμε για αυτόν, αλλά ακόμη δεν είδε τα φώτα της σκηνής και η Χριστίνα Χατζηβασιλείου θα παρουσιάσει μια νέα εκδοχή του μονολόγου της Σοφίας Αδαμίδου Σωτηρία Μπέλλου-Η περιπλανώμενη ζωή μιας ρεμπέτισσας.
To έργο του —βραβευμένου με κρατικά βραβεία συγγραφής θεατρικού έργου— Μιχαήλ Άνθη Κρασί από ξίδι θα συμπληρώσει το ρεπερτόριο της μικρής σκηνής του θεάτρου της Σταυρούπολης. 

Η Παιδική Σκηνή θα φιλοξενήσει στο Βασιλικό Θέατρο το έργο Ο μυστικός κήπος της Φράνσις Χόντγκσον Μπαρνέτ, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Τόλη και στη Νεανική Σκηνή, ο Στέλιος Χατζηαδαμίδης θα σκηνοθετήσει το έργο Ρωμαίος και Ιουλιέτα on the road, που βασίζεται στο έργο του Σαίξπηρ.

Το Κλιμάκιο Μακεδονίας Θράκης θα πραγματοποιήσει χειμερινή περιοδεία σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας με το έργο του Μπάμπη Τσικληρόπουλου Ωχ, τα νεφρά μου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη. 

Παράλληλα, θα συνεχιστούν και φέτος οι θεματικές εκδηλώσεις Big Days, με αφιερώματα στους συγγραφείς: Αντόν Τσέχωφ, Γκέοργκ Μπύχνερ, Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, Νικολάι Έρντμαν, τα εκπαιδευτικά προγράμματα σε σχολεία και το "Θέατρο κατ' οίκων".





Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: