Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

1ο Φεστιβάλ Δάσους στη Θεσσαλονίκη

Leave a Comment
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει —για πρώτη φορά φέτος— το Φεστιβάλ Δάσους. Πρόκειται για έναν κύκλο θεατρικών παραστάσεων και συναυλιών που θα παρουσιαστούν στο Θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης, από τις 15 Ιουνίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου, Γιάννης Βούρος δήλωσε: "Με το Φεστιβάλ Δάσους η Θεσσαλονίκη αποκτά τη δική της μεγάλη καλοκαιρινή διοργάνωση πολιτισμού, ένα σταυροδρόμι που φιλοδοξεί να αποτελέσει γεγονός υψηλής καλλιτεχνικής αξίας, και να καταστεί πόλος έλξης φίλων από την κεντρική και βόρεια Ελλάδα αλλά και τις χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης".

Μια ματιά στο πρόγραμμα της διοργάνωσης μας οδηγεί εύκολα στη διαπίστωση πως δεν πρόκειται για φεστιβάλ με έναν κοινό άξονα ή κορμό εκδηλώσεων. Οι παραστάσεις των καλοκαιρινών θιάσων περιοδείας και οι συναυλίες που φιλοξενούνταν στο Θέατρο Δάσους τις τελευταίες δεκαετίες, κυριαρχούν και αυτή τη χρονιά, μόνο που είναι αυξημένες σε αριθμό και ενταγμένες κάτω από την ομπρέλα της πολυφορεμένης λέξης "φεστιβάλ". Κάθε ραχούλα και νταμάρι έχει ένα φεστιβάλ, γιατί να μην έχει και το Κρατικό Θέατρο και η Θεσσαλονίκη;

Το πρόγραμμα:

15 Ιουνίου [ΣΥΝΑΥΛΙΑ]
Ελεωνόρα Ζουγανέλη

17 Ιουνίου [ΣΥΝΑΥΛΙΑ]
Γιάννης Χαρούλης

20 Ιουνίου [ΣΥΝΑΥΛΙΑ]
Gypsy Philharmonic Orchestra - Τσιγγάνικα Βιολιά της Ουγγαρίας

22 Ιουνίου [ΣΥΝΑΥΛΙΑ]
Νατάσσα Μποφίλιου

25 και 26 Ιουνίου [ΘΕΑΤΡΟ]
"Του Κουτρούλη ο γάμος" του Αλεξάνδρου Ρίζου Ραγκαβή, σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλατζόπουλου, από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

29 Ιουνίου [ΣΥΝΑΥΛΙΑ]
Θανάσης Παπακωνσταντίνου

30 Ιουνίου [ΣΥΝΑΥΛΙΑ]
Γιώργος Νταλάρας, Ελένη Βιτάλη, Γλυκερία

1 Ιουλίου [ΘΕΑΤΡΟ]
"Αντιγόνη" του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, με την Ιωάννα Παπά, τον Νικήτα Τσακίρογλου, τον Σταύρο Ζαλμά, τον Νίκο Αρβανίτη κ.α.

8, 9 και 10 Ιουλίου [ΘΕΑΤΡΟ]
Η Ιφιγένεια στη χώρα των Ταύρων του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου, με την Αμαλία Μουτούση, τον Γιώργο Χρυσοστόμου κ.α., από το Κρατικό Θέατρο.

13 και 14 Ιουλίου [ΘΕΑΤΡΟ]
Πριν το Χάραμα, σε κείμενο και σκηνοθεσία Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, με την Κατερίνα Κούκα, τη Σοφία Βόσσου, τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη, τη Μπέτυ Μαγγίρα κ.α.

15 και 16 Ιουλίου [ΘΕΑΤΡΟ]
Αχαρνής του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, τον Άρη Σερβετάλη, τον Φάνη Μουρατίδη κ.α.

20 Ιουλίου [ΘΕΑΤΡΟ]
Μήδεια του Μποστ, σε σκηνοθεσία Θανάση Παπαγεωργίου, με τον ίδιο, τη Λήδα Πρωτοψάλτη, τον Παύλο Ορκόπουλο κ.α. 

27 και 28 Ιουλίου [ΘΕΑΤΡΟ]
Άντρες Έτοιμοι για Όλα των Stephen Sinclair και Antony McCarten, σε σκηνοθεσία Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, με τον Κώστα Κόκλα, τον Γιάννη Τσιμιτσέλη, τον Κώστα Ευριπιώτη, τον Τόνυ Δημητρίου κ.α.

29 και 30 Ιουλίου [ΘΕΑΤΡΟ]
Νεφέλες του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου, με τον Πέτρο Φιλιππίδη, τον Στέλιο Μάινα, τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση κ.α.

24 και 25 Αυγούστου [ΘΕΑΤΡΟ]
Ηλέκτρα του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη.

26 και 27 Αυγούστου [ΘΕΑΤΡΟ]
Προμηθέας Δεσμώτης του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου, με τον Τάσο Νούσια, τον Γεράσιμο Γεννατά, τον Δημήτρη Κουρούμπαλη κ.α.

31 Αυγούστου [ΘΕΑΤΡΟ]
Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου, με τον ίδιο, τον Γιάννη Ζουγανέλη, τον Πάνο Βλάχο, τον Λαέρτη Μαλκότση κ.α., από το Εθνικό Θέατρο.

1 Σεπτεμβρίου [ΣΥΝΑΥΛΙΑ]
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας-Γιάννης Κότσιρας, Έτσι κι Αλλιώς

2 Σεπτεμβρίου [ΣΥΝΑΥΛΙΑ]
Ψυχή και σώμα, Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης

5 Σεπτεμβρίου [ΣΥΝΑΥΛΙΑ]
Mάριος Φραγκούλης, Αθήνα-Buenos Aires

7 Σεπτεμβρίου [ΘΕΑΤΡΟ]
Τρωάδες του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη, με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, τον Κρατερό Κατσούλη, τον Νίκο Ψαρρά, την Κόρα Καρβούνη κ.α. από το Εθνικό Θέατρο. 

8 Σεπτεμβρίου [ΘΕΑΤΡΟ]
Η μελωδία της ευτυχίας, σε σκηνοθεσία Θέμιδας Μαρσέλλου με τη Demy, τον Άκη Σακελλαρίου, τη Ναταλία Δραγούμη κ.α. 

9 Σεπτεμβρίου [ΣΥΝΑΥΛΙΑ]
Σωκράτης Μάλαμας

11 και 12 Σεπτεμβρίου [ΘΕΑΤΡΟ]
Η Ιφιγένεια στη χώρα των Ταύρων του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου, με την Αμαλία Μουτούση, τον Γιώργο Χρυσοστόμου κ.α., από το Κρατικό Θέατρο.

13 Σεπτεμβρίου [ΧΟΡΟΣ]
Τα Γενέθλια της Ινφάντα, Όσκαρ Ουάιλντ, από τους Χορευτές του Βορρά.

15 Σεπτεμβρίου [ΧΟΡΟΣ]
Ερωτόκριτος του Βιτσέντζου Κορνάρου, από την ομάδα κι όμΩς κινείται και τους Χαΐνηδες.




Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: