Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Σκηνές από έναν γάμο" (Σοφούλη, από 26/3), "Φεγγίτης" (Κολοσσαίον, από 3/4), "H Κωμωδία των παρεξηγήσεων" (Μέγαρο Μουσικής, 10-14/4), "Art" (Κολοσσαίον, από 28/4), "Το Δείπνο" (Αριστοτέλειον, από 2/5), "Masterclass" (Αριστοτέλειον, από 15/5)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- 'Your Kingdom' στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους

Leave a Comment
(29-6-2018)

Η παράσταση "Your Kingdom" της θεατρικής ομάδας Forte εμπνέεται από τα έργα του νομπελίστα συγγραφέα Sàndor Tar (1941-2005).

Η άνοδος και η πτώση του ούγγρου συγγραφέα είναι ένα από τα πιο τραγικά και αμφιλεγόμενα περιστατικά στη λογοτεχνική σκηνή της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες. Διασκευάζοντας τα ωραιότερα διηγήματα του συγγραφέα, η παράσταση εστιάζει στον νοητικό κατακερματισμό της προσωπικότητας και, παρά την ύπαρξη κάποιων νημάτων που αναφέρονται ανάλαφρα στον συγγραφέα, η παράσταση δεν σκοπεύει να παρουσιάσει την προσωπική του ιστορία.

Το "Your Kingdom" είναι ένα θέαμα για εκείνους που εκτιμούν τη μοντέρνα μορφή στο θέατρο και παράλληλα μία ενδιαφέρουσα και ευφάνταστη χορογραφία που χρησιμοποιείται για να διηγηθεί συγκινητικές ιστορίες. Η παράσταση είναι ένας συνδυασμός χορού, κειμένου, μουσικής και τέχνης.

Διασκευή: Tibor Keresztury
Σκηνοθεσία: Csaba Horváth
Δραματουργία: Judit Garai
Σκηνικά: Zsófìa Mocsàr
Κοστούμια: Mari Benedek
Μουσική: Csaba Okròs
Φωτισμοί: Ferenc Payer
Οργάνωση παραγωγής: Anna Kudron
Βοηθός σκηνοθέτη: Franciska Stangl

Παίζουν: Máté Andrássy, László Fehér, Nóra Földeáki, László Hevesi, Barnabás Horkay, József Kádas, Niké Kurta, Norbert Nagy, Máté Novkov, Márton Pallag, Emőke Zsigmond.

2ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΑΣΟΥΣ
Βασιλικό Θέατρο (Πλατεία Λευκού Πύργου, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2315 200200)
Κυριακή 1 και Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018, στις 21:15
Εισιτήρια: 15€ (κανονικό), 12€ (φοιτητικό), 10€ (ανέργων, ΑμεΑ), 10€ (εξώστης), 60€ (κάρτα διαρκείας φεστιβάλ)
Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα και 50 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: