Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- Θέατρο 'Στη Σκιά των Βράχων' 2018

Leave a Comment
(2-6-2018)

Το Φεστιβάλ "Στη Σκιά των Βράχων" διοργανώνεται για 7η χρονιά, από το Διαδημοτικό Δίκτυο Πολιτισμού Δήμων Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού και θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 7 Ιουνίου έως το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018.

To πρόγραμμα περιλαμβάνει 42 εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, παραστάσεις χορού και συναυλίες, που θα πραγματοποιηθούν στα θέατρα "Μελίνα Μερκούρη" και "Άννα Συνοδινού".

Το Φεστιβάλ αυτής της χρονιάς είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Νίκου Κούνδουρου.

Οι θεατρικές παραστάσεις που θα φιλοξενηθούν στο Φεστιβάλ "Στη Σκιά των Βράχων":

Δευτέρα 11 Ιουνίου
"Ράφτης κυριών" του Ζωρζ Φεϋντώ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά, με τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη, τη Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, την Ελένη Βαΐτσου, την Άννα Ελεφάντη κ.ά.

Πέμπτη 14 Ιουνίου
"Βότκα... δηλητήριο", σε κείμενο και σκηνοθεσία Θανάση Θεολόγη. 

Τρίτη 26 Ιουνίου
"Αγγέλικα Νίκλη Σολωμού, η Διάφανη", σε κείμενο και σκηνοθεσία Περικλή Μοσχολιδάκη.

Δευτέρα 2 Ιουλίου
"Αναφορά στον Γκρέκο" του Νίκου Καζαντζάκη, σε σκηνοθεσία κι ερμηνεία Τάκη Χρυσικάκου.

Τρίτη 3 Ιουλίου
"Γκυγιώμ γλυκιά μου" του "Γκυγιώμ Γκαλιέν, σε σκηνοθεσία Άννας Χατζησοφιά, με τον Περικλή Λιανό.

Δευτέρα 9 Ιουλίου
"Μονόλογος" της Simon de Beauvoir, σε σκηνοθεσία Αθηνάς Κεφαλά, με τη Μάνια Παπαδημητρίου.

Τρίτη 10 Ιουλίου
"Το όνειρο ενός γελοίου" του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, σε σκηνοθεσία Τάκη Χρυσικάκου.

Τετάρτη 11 Ιουλίου
"Τα τετράδια της Ανζέλ Κούρτιαν", σε σκηνοθεσία κι ερμηνεία Χριστίνας Αλεξανιάν.

Πέμπτη 12 Ιουλίου
"Εκκλησιάζουσες" του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα, με τον Αντώνη Λουδάρο, τον Ηλία Μελέτη, τον Δημήτρη Σταρόβα, τον Γιώργο Κωνταντίνου κ.ά.

Σάββατο 14 Ιουλίου
"Ο Δον Ζιλ με το πράσινο παντελόνι" του Τίρσο ντε Μολίνα, σε σκηνοθεσία Γιώργου Γιαννακόπουλου, από το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Δάφνης-Υμηττού "διάθλαση".

Δευτέρα 16 Ιουλίου
"Αχαρνής" του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου, με τον Πέτρο Φιλιππίδη, τον Παύλο Χαϊκάλη, τον Κώστα Κόκλα, τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη κ.ά.

Τρίτη 17 Ιουλίου
"Άγρια δύση" του Θοδωρή Αθερίδη, σε σκηνοθεσία Μπέσσυς Μάλφα, με τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση, τη Μπέσσυ Μάλφα, την Πηνελόπη Πλάκα, τον Τάσο Κονταράτο.

Τετάρτη 18 Ιουλίου
"Ηλέκτρα" του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, με τη Λένα Παπαληγούρα, τον Νίκο Κουρή, τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, τον Νίκο Αρβανίτη κ.ά.

Πέμπτη 19 Ιουλίου
"Αγαμέμνων" του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζινις, με τον Γιάννη Στάνκογλου, τη Μαρία Πρωτόπαππα, τον Αργύρη Πανταζάρα, την Ιώβη Φραγκάτου κ.ά.

Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Ιουλίου
"Η κόμισσα της φάμπρικας" των Κώστα Πρετεντέρη και Ασημάκη Γιαλαμά, σε σκηνοθεσία Λίλιαν Δημητρακοπούλου, από το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Βύρωνα.

Δευτέρα 23 Ιουλίου
"Οιδίποδας- Ο μύθος της ιστορίας του κόσμου, όπως τον είπαν οι Έλληνες", σε σύνθεση κειμένου και σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη, με τη Μαρία Κίτσου, τον Δημήτρη Λάλο, τον Γεράσιμο Γεννατά, τη Λένα Δροσάκη κ.ά.

Τετάρτη 25 Ιουλίου
"Ίων" του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη, με τον Κωνσταντίνο Μπιμπή και τη Δήμητρα Χατούπη.

Δευτέρα 27 και Τρίτη 28 Αυγούστου
"Μαντάμ Σουσού" του Δημήτρη Ψαθά, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, με τη Δήμητρα Παπαδοπούλου, τον Κώστα Σπυρόπουλο, τον Τάσο Χαλκιά κ.ά.

Πέμπτη 30 Αυγούστου
"Βάτραχοι" του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου, με το Λάκη Λαζόπουλο, τη Σοφία Φιλιππίδου, τον Αντώνη Καφετζόπουλο, τον Δημήτρη Πιατά κ.ά.

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου
"Ορέστης" του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Αναστασάκη, με τον Χρίστο Στυλιανού, την Ιωάννα Κολλιοπούλου, τη Δάφνη Λαμπρόγιαννη, τον Χρήστο Στέργιογλου κ.ά. 

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου
"Θεσμοφοριάζουσες" του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, με τον Μάκη Παπαδημητρίου, τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου, τον Γιώργο Χρυσοστόμου, τη Νάντια Κοντογεώργη κ.ά.

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου
"Αντιγόνη" του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια, με τον Αιμίλιο Χειλάκη, την Αθηνά Μαξίμου, τον Μιχάλη Σαράντη, τον Σωκράτη Πατσίκα κ.ά.

Παρασκευή 14 και Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου
"Ηλέκτρα" του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Θάνου Παπακωνσταντίνου, με την Αλεξία Καλτσίκη, τη Μαρία Ναυπλιώτου, τον Χρήστο Λούλη κ.ά.

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου
"Χοηφόρες" του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Αργυρούς Χιώτη, από την Ομάδα Vasistas. 

Πληροφορίες :
Διαδημοτικό Δίκτυο Πολιτισμού Δήμων Βύρωνα και Δάφνης–Υμηττού
τηλ. 210 7609340, 210 7609350.

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: