Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- 'Ο μετρ και η Μαργαρίτα' από την ομάδα κι όμΩς κινείται

Leave a Comment
"ο μετρ και η Μαργαρίτα", από την ομάδα χορού και ακροβασίας "κι όμΩς κινείται".(15-6-2018)

Μια σουρεαλιστική μυθοπλασία όπου ο ίδιος ο Διάβολος, τιμωρός και κουρασμένος, με τη συνοδεία του, κάνει την εμφάνισή του, να γιατρέψει την έλλειψη πίστης, να ισορροπήσει εκ νέου το λογικό με το παράλογο, το εφικτό με το αδύνατο και εν τέλει να περιγελάσει την εμπιστοσύνη του ανθρώπινου είδους, σε αυτό που αυθαίρετα νομοθετεί ως πραγματικότητα.

Μια οικοδομική σκαλωσιά, με ανθρώπους γαντζωμένους στον όγκο της, αποδομείται.

"ο μετρ και η Μαργαρίτα", από την ομάδα χορού και ακροβασίας "κι όμΩς κινείται".

Μια παράσταση αφιερωμένη στο κίνημα των κονστρουκτιβιστών, που αρνήθηκε τόσο πεισματικά το ρομαντισμό και τελικά τον αποθέωσε, εκ νέου.

Απόσπασμα από το μανιφέστο τους: "Μέσα στον ανεμοστρόβιλο των εργάσιμων ημερών μας, πέρα από τις στάχτες και τα ερείπια του παρελθόντος και τα κάγκελα του μέλλοντος, μπροστά σας, διακηρύσσουμε ότι η πιο μεγάλη ομορφιά είναι η πραγματική ύπαρξη. Η ζωή δε γνωρίζει ούτε καλό, ούτε κακό, ούτε τη δικαιοσύνη σαν μέτρο ηθικότητας. Η ανάγκη είναι η μεγαλύτερη και η πιο σωστή από όλες τις ηθικότητες. Η ζωή δε γνωρίζει ορθολογιστικές αφηρημένες αλήθειες σαν μέτρο γνώσης: το γεγονός είναι η μεγαλύτερη και η πιο σίγουρη από όλες τις αλήθειες. Χώρος και χρόνος ξαναγεννήθηκαν σήμερα για εμάς". – Μόσχα, 3 χρόνια μετά την Οκτωβριανή επανάσταση

Σκηνοθεσία-χορογραφία: κι όμΩς κινείται
Μουσική: Κλέων Αντωνίου (ηλεκτρική κιθάρα), Μπάμπης Παρίτσης (βιολί)
Σκηνικά: Camilo Bentancor 
Κοστούμια: Αγγελική Μάνεση, Φανή Μουζάκη
Φωτισμοί: Μαρία Αθανασοπούλου
Φωτογραφίες: Γιάννης Μαργκετουσάκης
Αφίσα: Μυρτώ Αλτάνη
Video Trailer: Μαρία Αθανασοπούλου.

Ερμηνεύουν: Camilo Bentancor, Αναστάσης Καραχανίδης, Αντιγόνη Λινάρδου, Ερμής Μαλκότσης, Αγγελική Μερεντίτη, Χριστίνα Σουγιουλτζή, Χρόνης Τόμπορης.

Θέατρο Ροές (Ιάκχου 16, Γκάζι, Αθήνα, τηλ. 210 3474312)
Πέμπτη 21, Παρασκευή 22, Σάββατο 23 και Κυριακή 24 Ιουνίου 2018, στις 21:30
Εισιτήρια: 12€ (γενική είσοδος), 10€ (φοιτητικό), 8€ (ανέργων)


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: