Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- Adapt Festival στο Tempus Verum-Εν Αθήναις

Leave a Comment
(9-6-2018)

Το Θέατρο Tempus Verum-Εν Αθήναις του Δηµήτρη Λάλου διοργανώνει -υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Χρήστου Καρασαββίδη- το Adapt Festival
και ανοίγει τις πόρτες του για να υποδεχτεί τη νέα γενιά του θεάτρου, σε µια γιορτή όπου καλλιτέχνες όλων ειδών συνασπίζονται, πειραματίζονται και συνδηµιουργούν.

16 νέες θεατρικές οµάδες και 4 οµάδες χορού διαγωνίζονται για το μεγάλο έπαθλο
4 In Progress πειραµατικές παραστάσεις προτείνουν νέες µορφές θεάτρου
3 παραστάσεις που γοήτευσαν το κοινό επανέρχονται ειδικά φτιαγμένες για το φεστιβάλ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ:

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018
20:00 Έναρξη Φεστιβάλ
22:00 Live

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018
18:00 Διαγωνιστικό τµήµα (Θέατρο) – Α΄ Προκριματικός
"Club Οι Γονεοκτόνοι" (εμπνευσμένο από τη "Λέσχη γονεοκτόνων" του Α. Μπιρς), σε διασκευή και σκηνοθεσία της ομάδας La TriniTaRia.
"Fight-Flight-Freeze" (εμπνευσμένο από το "Κεκλεισµένων των θυρών" του Ζ. Π. Σαρτρ), σε διασκευή και σκηνοθεσία Μ. Σπανάκη και οµάδα Existere.
"Σηµείο φυγής" (εμπνευσμένο από το "Dealing With Clair" του Μάρτιν Κριµπ), σε κείμενο και σκηνοθεσία οµάδας Κλa.µa
"σΩµΑ "εµπνευσμένο από το "Quad" του Σάμουελ Μπέκετ, σε κείμενο και σκηνοθεσία Ν. Κούµη και οµάδας Uzumaki.

21:30 "Η εξοµολόγηση ενός βαµπίρ" του Δημήτρη Τσεκούρα, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Γεωργαλά.

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018
18:00 Διαγωνιστικό τµήµα (Θέατρο) – Β΄ Προκριµατικός
"Les bonnes project-La grande révolution" (εμπνευσμένο από τις "Δούλες" του Ζαν Ζενέ), σε διασκευή και σκηνοθεσία Δ. Κατσανίκα | οµάδα Under Construction.
"Ό,τι συνήθως βλέπατε" (εμπνευσμένο από το "Κεκλεισµένων των θυρών" του Ζ. Π. Σαρτρ), σε κείμενο και σκηνοθεσία οµάδας Παράνοια.
"Ένας ευγενικός νεαρός που φαινόταν ηλίθιος και δεν έχεις κανένα λόγο να τον φοβάσαι" (εμπνευσμένο από το "Το σύστηµα του δρος Πίσσα και του καθηγητού Φτερά"του Ε. Α. Πόε, σε διασκευή και σκηνοθεσία Oμάδας Beats Per Minute.
"Το κοτέτσι" (εμπνευσμένο από τη "Στέλλα" του Μ. Κακογιάννη, την "Αντιγόνη" του Σοφοκλή και το "Λεωφορείον ο Πόθος" του Τ. Ουΐλιαµς) σε κείμενο Ε. Βουκελάτου και σκηνοθεσία Οµάδας VoKa2.

21:30 "Eyolf Machine" (εμπνευσμένο από το "Ο µικρός Εγιόλφ" του  Ίψεν) σε κείμενο και σκηνοθεσία Η. Αδάµ.

Σάββατο 23 Ιουνίου 2018
18:00 Διαγωνιστικό τµήµα (Θέατρο) – Γ΄ Προκριµατικός
"Γουΐλι" (εμπνευσμένο από το "Η κηδεία µιας πόρνης" του Γιώργου Χρονά και "Εκείνη" του Φοίβου Δεληβοριά) σε κείμενο Κ. Γάµµα και σκηνοθεσία Π. Ιωσηφίδη.
"Ναυτία" (εμπνευσμένο από τη "Ναυτία" του Ζ. Π. Σαρτρ, σε διασκευή και σκηνοθεσία Γ. Μίχαλου.
"Οι γάµοι του Σπόρου και της Ποππαίας στην Αθήνα του 60′ που η πόλη προσπαθεί να βρει τον σφυγµό της και οι Αθηναίοι αιτία ύπαρξης" (εμπνευσμένο από το "Αρµένισµα" του Μένη Κουµανταρέα, σε διασκευή και σκηνοθεσία Πάνου Κούγια.
"Γράµµα στον κάθε πατέρα" (εµπνευσμένο από το "Γράµµα στον πατέρα" του Κάφκα) σε διασκευή Γ. Αγγελόπουλου και Χ. Κυπριώτη και σκηνοθεσία Ε. Δόξα-Λαμπρινοπούλου.

21:30 "Hahnemann vol. 1" (εμπνευσμένο από το "Doctor Foster" του Μάικ Μπάρτλετ), σε διασκευή και σκηνοθεσία Α. Δανέζη και Κ. Βισβιροπούλουπου | οµάδα Coeval I

Κυριακή 24 Ιουνίου 2018 
18:00 Διαγωνιστικό τµήµα (Θέατρο) – Δ΄ Προκριµατικός
"Πού είναι ο Γκοντό" (εμπνεσμένο από το "Περιµένοντας τον Γκοντό" του Σάμουελ Μπέκετ, σε διασκευή και σκηνοθεσία Μ. Χατζή | οµάδα Riscus Group Theatre.
"Κυρίες της γνώσης" (εμπνευσμένο από τα "Οι κανόνες του σαβουάρ βιβρ στη σύγχρονη κοινωνία" του Ζ. Λ. Λαγκάρς & "Δεν θα΄θελα να τα τινάξω" του Μ. Βιάν, σε διασκευή και σκηνοθεσία Χ. Ροκαδάκη, Α. Βασιλειάδη.
"Φλεγµονή" (εμπευσμένο από τα "Γαµήλιο εµβατήριο" του Άγγελου Τερζάκη & "Ο μύθος του οίκου των Ατρειδών" από την "Ορέστεια" του Αισχύλου) σε κείμενο και σκηνοθεσία Α. Χατζηγαλανού | οµάδα Φωβ.
"Titan Arum ή Το λουλούδι-πτώµα" (εμπνευσμένα από τη "Μεταµόρφωση" του Κάφκα & "Φρέντερικ" του Λ. Λιόννι, σε κείμενο Β. Καλπάκα και Δ. Καφετζή και σκηνοθεσία Δ. Ποταµίτη.

21:30 "Square mythologies" (εμπνευσμένο από το "Quad" του Σάμουελ Μπέκετ), σε διασκευή και σκηνοθεσία Β. Κούτλα & I. Fiordilino.

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018
18:00  "Square mythologies" (εμπνευσμένο από το "Quad" του Σάμουελ Μπέκετ), σε διασκευή και σκηνοθεσία Β. Κούτλα & I. Fiordilino.

Τρίτη 26 Ιουνίου 2018
18:00 "Το είδος της" (εμπνευσμένο από το "Η ζωή κι η ποίηση" της Α. Σέξτον), σε κείμενο Μ. Παπαδοπούλου και σκηνοθεσία Σ. Ματζαβίνου και Μ. Παπαδοπούλου.

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018
18:00 "Hahnemann vol. 1" εμπνευσμένο από το "Doctor Foster" του Μ. Μπάρτλετ), σε διασκευή και σκηνοθεσία Ά. Δανέζη και Κ. Βισβιροπούλουπου | οµάδα Coeval I.

19:30 "Η εξοµολόγηση ενός βαµπίρ" του Δημήτρη Τσεκούρα, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Γεωργαλά.

21:30 "Το είδος της" (εμπνευσμένο από το "Η ζωή κι η ποίηση" της Α. Σέξτον), σε κείμενο Μ. Παπαδοπούλου και σκηνοθεσία Σ. Ματζαβίνου και Μ. Παπαδοπούλου.

Πέµπτη 28 Ιουνίου 2018
18:00 Διαγωνιστικό τµήµα (Θέατρο) – Α΄ Ηµιτελικός

21:30 "Τα τέσσερα κοριτσάκια" (εμπευσμένο από το "Τα τέσσερα κοριτσάκια» του Πάμπλο Πικάσο), σε κείμενο και σκηνοθεσία Χρήστου Καρασσαβίδη.

23:45 "Hahnemann vol. 1" εμπνευσμένο από το "Doctor Foster" του Μ. Μπάρτλετ), σε διασκευή και σκηνοθεσία Ά. Δανέζη και Κ. Βισβιροπούλουπου | οµάδα Coeval I.

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018
18:00 Διαγωνιστικό τµήµα – Β΄ Ηµιτελικός

21:30 "Η πρώτη τους αγάπη" (εμπνευσμένο από τα "Η πρώτη αγάπη" του Σάμουελ Μπέκετ και "Lulu" του Φρανκ Βέντεκιντ), σε διασκευή Δ. Παρδάλη και σκηνοθεσία G. Greco | οµάδα Charles Bonnet Syndrome.

23:00 Live

Σάββατο 30 Ιουνίου 2018
18:00 Διαγωνιστικό τµήµα (Χορός)
"Σώµα, θυµήσου" (εμπνευσμένο από το "Θυµήσου, σώµα…" του Κ. Π. Καβάφη), σε χορογραφία Α. Ζαφειράκη & Μ. Καραβίδα.
"The two-faced mirror" (εμπνευσμένο από το "Δόκτωρ Τζέκυλ και Κύριος Χάιντ" του Ρ. Λ. Στίβενσον, σε χορογραφία Τ. Βαγκοπούλου & Μ. Kουτίβα.
"Hikikomori ή Άνθρωποι νησιά σ΄έναν ωκεανό αποµόνωσης" (εμπνευσμένο από το "Η ζωή των Hikikomori"), σε σκηνοθεσία Σ. Πλατιώτη και χορογραφία Α. Δίγκα | οµάδα Matrioska Ensemble.
"Awaken" (εμπνευσμένο από το "Golconda" του Ρ. Μαγκρίντ, σε χορογραφία Ε. Δαφέρµου | οµάδα Stigma Dance Company.

21:30 "Τα τέσσερα κοριτσάκια" (εμπευσμένο από το "Τα τέσσερα κοριτσάκια» του Πάμπλο Πικάσο), σε κείμενο και σκηνοθεσία Χρήστου Καρασσαβίδη.

23:30 Live

Κυριακή 1 Ιουλίου
18:00 "Η πρώτη τους αγάπη" (εμπνευσμένο από τα "Η πρώτη αγάπη" του Σάμουελ Μπέκετ και "Lulu" του Φρανκ Βέντεκιντ), σε διασκευή Δ. Παρδάλη και σκηνοθεσία G. Greco | οµάδα Charles Bonnet Syndrome.

20:00 Διαγωνιστικό τµήµα (Θέατρο) – Τελικός

23:00 Live – Λήξη φεστιβάλ

Tempus Verum-Εν Αθήναις (Ιάκχου 19, Γκάζι, Αθήνα, τηλ. 210 3425170)
20 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου 2018
Εισιτήρια: 10€ (για την κάθε ημέρα διαγωνιστικού), 10€ (για τις ολοκληρωμένες παραστάσεις), 7€ (για τις in progress παραστάσεις)

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: