Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- Θέατρο στο 47ο Φεστιβάλ Ολύμπου

Leave a Comment
(20-6-2018)

Το 47ο Φεστιβάλ Ολύμπου θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Ιουνίου έως τις 2 Σεπτεμβρίου 2018.
Με τιμώμενη χώρα την Τσεχία το Φεστιβάλ κινείται σε ένα ευρύ πεδίο εκδηλώσεων και παραστάσεων με αναφορά το θέατρο, τη μουσική, τα εικαστικά, τον χορό, τον αρχαιολογικό πλούτο της Πιερίας.

Οι θεατρικές παραστάσεις που θα παρουσιαστούν στο 47ο Φεστιβάλ Ολύμπου είναι:

Κυριακή 8 Ιουλίου [Αρχαίο Θέατρο Δίου]
"Βαμβακάρης, Μπιθικώτσης… ο ρεμπέτης και ο σερ".
Μουσικοθεατρική παράσταση σε επιμέλεια Στέλιου Βαμβακάρη και Άννας Μπιθικώτση.

Δευτέρα 9 Ιουλίου [Ανοιχτό Θέατρο Πάρκου Κατερίνης]
"Ξιφασκία της εποχής της Αναγέννησης" - Τσεχία 

Δευτέρα 16 Ιουλίου [Αρχαία Πύδνα]
"Ολυμπιάς" του Θανάση Μπίντα, σε σκηνοθεσία Νίκου Βεργίδη, με τη Φανή Αποστόλου, τη Δώρα Ισπικούδη, τον Μερκούριο Καλογερίδη, τον Δημήτρη Κεφάλα, τον Λάζαρο Αναστασιάδη.

Τετάρτη 18 Ιουλίου [Αρχαίο Θέατρο Δίου]
"Εκκλησιάζουσες" του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα, με τον Αντώνη Λουδάρο, τον Μελέτη Ηλία, τον Δημήτρη Σταρόβα, τον Γιώργο Κωνσταντίνου κ.ά.

Παρασκευή 20 Ιουλίου [Αρχαίο Θέατρο Δίου]
"Θεσμοφοριάζουσες" του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, με τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο, τον Μάκη Παπαδημητρίου, τον Γιώργο Χρυσοστόμου, την Ελένη Ουζουνίδου κ.ά.

Σάββατο 21 Ιουλίου [Αρχαίο Θέατρο Δίου]
"Μαντάμ Σουσού" του Δημήτρη Ψαθά, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, με τη Δήμητρα Παπαδοπούλου, τον Τάσο Χαλκιά, τον Κώστα Σπυρόπουλο, τον Πέτρο Λαγούτη κ.ά.

Τετάρτη 25 Ιουλίου [Αρχαίο Θέατρο Δίου]
"Βάτραχοι" του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου, με τον Λάκη Λαζόπουλο, τη Σοφία Φιλιππίδου, τον Αντώνη Καφετζόπουλο, τον Δημήτρη Πιατά κ.ά.

Κυριακή 29 Ιουλίου [Αρχαίο Θέατρο Δίου]
"Αχαρνής" του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου, με τον Πέτρο Φιλιππίδη, τον Παύλο Χαϊκάλη, τον Κώστα Κόκλα, τον Τάκη Παπαματθαίου κ.ά.

Τετάρτη 1 Αυγούστου [Αρχαίο Θέατρο Δίου]
"Οιδίπους-Ο μύθος της ιστορίας του κόσμου όπως τον είπαν οι Έλληνες", σε σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη, με τον Δημήτρη Λάλο, τη Μαρία Κίτσου, τον Γεράσιμο Γεννατά, τη Λένα Δροσάκη κ.ά.

Παρασκευή 3 Αυγούστου [Αρχαίο Θέατρο Δίου]
"Αντιγόνη" του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια, με τον Αιμίλιο Χειλάκη, την Αθηνά Μαξίμου, τον Μιχάλη Σαράντη κ.ά. 

Κυριακή 5 Αυγούστου [Αρχαίο Θέατρο Δίου]
"Αγαμέμνων" του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, με τον Γιάννη Στάνκογλου, τη Μαρία Πρωτόπαππα, τον Αργύρη Πανταζάρα, τον Θοδωρή Κατσαφάδο κ.ά. 

Τετάρτη 8 Αυγούστου [Αρχαίο Θέατρο Δίου]
"Ηλέκτρα" του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, με τη Λένα Παπαληγούρα, τον Νίκο Κουρή, τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, τον Νίκο Αρβανίτη κ.ά.

Σάββατο 11 Αυγούστου, [Αρχαίο Θέατρο Δίου]
"Χένσελ και Γκρέτελ", σε κείμενο και σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη, με τον Ιωάννη Κοντέλλη, την Αθηνά Δημητρακοπούλου, την Εστέλλα Κοπάνου κ.ά.

Κυριακή 12 Αυγούστου [Αρχαίο Θέατρο Δίου]
"Mamma Mia!", μιούζικαλ σε σκηνοθεσία Θέμιδας Μαρσέλλου, με τη Δέσποινα Βανδή, τον Άκη Σακελλαρίου, τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη, τον Αργύρη Αγγέλου κ.ά.

Σάββατο 18 Αυγούστου [Κάστρο Πλαταμώνα]
"Ερωφίλη project" του Γεώργιου Χορτάτση", σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Οικονομίδη, με την Αμαλία Αρσένη, τον Κωνσταντίνο Τσιομίδη, τον Χρήστο Καπενή, τη Δανάη Λουκάκη, τον Θοδωρή Οικονομίδη.

Πέμπτη 23 Αυγούστου [Ανοιχτό Θέατρο Λιτοχώρου]
"Ματωμένος γάμος" του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, σε σκηνοθεσία Θανάση Μαργαρίτη, με την Τερέζα Ευγενίδου, τον Θανάση Μαργαρίτη, την Εύη Καζατσίδου, τον Βασίλη Κουιμτζίδη κ.ά. 

Σάββατο 25 Αυγούστου [Αρχαίο Θέατρο Δίου]
"Ορέστης" του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Αναστασάκη, με τον Χρίστο Στυλιανού, την Ιωάννα Κολλιοπούλου, τη Δάφνη Λαμπρόγιαννη, τον Χρήστο Στέργιογλου κ.ά. 

Κυριακή 26, Δευτέρα 27 και Τρίτη 28 Αυγούστου [Αρχαιολογικό Πάρκο Λειβήθρων]
"Χαος-Ο κύκλος του αίματος", από το Θέατρο Πήγασος, σε σκηνοθεσία Χάρη Αμανατίδη, με την Άννα Γκούντα, τη Σοφία Αγαθαγγελίδου, τη Νατάσα Ιωαννίδου, τον Αντώνη Καρρά κ.ά. 



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: