Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Με δύναμη από την Κηφισιά... στη Σταυρούπολη

Leave a Comment
Τέσσερις γυναίκες σε ένα σπίτι μιλούν ασταμάτητα. Για τον εαυτό τους, τις σχέσεις τους, τους άντρες, το παρόν και το μέλλον. Ο διάλογος ανάμεσα στα πρόσωπα στήνεται αριστοτεχνικά σαν ιστός αράχνης. Τα όρια ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία, την κωμωδία και το δράμα, θαμπώνουν. Πόθοι, προθέσεις, ελπίδες, σκέψεις εναλλάσσονται δαιμονικά και ακατάπαυστα με τέτοια ταχύτητα που μοιάζουν ακίνητα, χωρίς διαφυγή. Ανελέητα.

Η πλοκή του έργου του Δημήτρη Κεχαΐδη και της Ελένης Χαβιαρά, "Με δύναμη από την Κηφισιά" περιστρέφεται γύρω από ένα μελλοντικό ταξίδι στην Ταϊλάνδη. Οι διαρκείς αναφορές και οι αλλεπάλληλες αναβολές λειτουργούν σαν ένας μεγεθυντικός φακός που μας επιτρέπει να παρατηρήσουμε τις σχέσεις ανάμεσα στις τρεις γυναίκες, την Αλέκα, τη Μάρω και τη Φωτεινή. Είναι γυναίκες που έχουν εγκλωβιστεί στο συναίσθημα του έρωτα. Αισθάνονται πως πρέπει να ενεργοποιήσουν έναν μηχανισμό επιβίωσης. Έχουν θέσει το χρονικό διάστημα μετά το ταξίδι σαν μια αφετηρία, ένα νέο ξεκίνημα, όπου όλα τα ερωτικά τους ζητήματα —αφού αυτά τις απασχολούν, σχεδόν, αποκλειστικά— θα είναι λυμένα ή τουλάχιστον θα είναι αυτές πιο δυνατές για να αναμετρηθούν μαζί τους.

Στο έργο υπάρχει ένα γαϊτανάκι αναβολών του ταξιδιού και ατελείωτων διαπραγματεύσεων. Ένα καινούργιο στοιχείο έρχεται κάθε φορά για να ανατρέψει τα σχέδια και να αναζωπυρώσει την ένταση ανάμεσα στις τρεις γυναίκες που καταλήγει σε κωμικούς καβγάδες και παροχή συμβουλών. Παρόλα αυτά, η καθεμιά ξεχωριστά είναι πρόθυμη να ξανακάνει τα ίδια λάθη ή να πράξει αυτά για τα οποία κατακεραυνώνει τις άλλες. Αρκεί να γίνει μια κίνηση, ένα παιχνίδι της μοίρας, ένα χτύπημα του τηλεφώνου. Ένα σημάδι είναι αρκετό για να αναβληθεί το ταξίδι και να δημιουργηθεί η ένταση. Ρόλο υποκινητή και παρατηρητή έχει η τέταρτη γυναίκα, η Ηλέκτρα, που φέρνει στο προσκήνιο την αναγκαιότητα της πραγματοποίησης του ταξιδιού, αφού έχει και η ίδια προσωπικά οφέλη: ένα άδειο σπίτι για ένα κινηματογραφικό γύρισμα.

Τώρα στη θεατρική σκηνή
"Με δύναμη από την Κηφισιά" των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά, σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα.

Σκηνικά: Πένη Ντάνη
Κοστούμια: Χρήστος Μπρούφας
Μουσική: Γιώργος Χριστιανάκης
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Οργάνωση παραγωγής: Δημοσθένης Πάνος

Παίζουν: Μαρία Τσιμά, Αθηνά Συκιώτη, Λίλα Βλαχοπούλου, Λαμπρινή Αγγελίδου.

Μια παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών (Κολοκοτρώνη 22, Σταυρούπολη, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2315 200200)
Κάθε Τετάρτη στις 19:30, Πέμπτη και Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 18:00 και 21:00, Κυριακή στις 19:15, έως 18 Ιανουαρίου 2015
Εισιτήρια: 15, 10 (μειωμένο), 10 (Τετάρτη, Πέμπτη)

(Μετά την ολοκλήρωση των παραστάσεων στη Θεσσαλονίκη, η παράσταση θα περιοδεύσει σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας)




 
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: