Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Svoradov Theatre Group

1 comment
Η ομάδα Svoradov Theatre Group ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2014 και είναι μια ανοιχτή κολλεκτίβα καλλιτεχνών, με στόχο την αναζήτηση νέων αισθητικών δεδομένων στον χώρο του θεάτρου, καθώς και της τέχνης γενικότερα. Συντονιστής αυτής της προσπάθειας είναι ο σκηνοθέτης και θεατρολόγος Τριαντάφυλλος Μποσταντζής.
Η πρόθεση να συναντηθούν οι διάφορες μορφές της τέχνης (θέατρο, μουσική, ποίηση, λογοτεχνία, εικαστικά) και να ανατραπούν οι συμβατικοί θεατρικοί κώδικες, αποτυπώνεται στις επιλογές της ομάδας. Η πρώτη παρουσία της ομάδας, σε μη θεατρικούς χώρους της Θεσσαλονίκης (Λιμάνι Θεσσαλονίκης, φουαγιέ τμήματος Θεάτρου Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ. μπαρ "Πρίγκιπος"), γίνεται με μια βραδιά Dada/χάπενινγκ, με τίτλο "Θα σε κάνω Dada". ¨Ενα ντανταϊστικό επεισόδιο ανοιχτής έκβασης, ένα αφιέρωμα στο νταντά που συνεχίζει —δεκαετίες μετά την "έκρηξή" του, κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου— να αποτελεί την ιστορική ρήξη με το κατεστημένο της Τέχνης. Στο χάπενινγκ συμμετείχαν οι: Τριαντάφυλλος Μποσταντζής, Κωνσταντίνος Μυλωνάς, Κωνσταντίνος Λουκίδης και η Ι.Λ.

Ο προγραμματισμός της ομάδας για τη θεατρική περίοδο 2014-2015 περιλαμβάνει:

"Ο ανεκπλήρωτος έρωτας" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.
Μονόλογος βασισμένος σε διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.
Συμπαραγωγή με το Θεατρικό Εργαστήρι Γιαννιτσών (ΘΕΓ).

"Θρυμματισμένη Ανάμνηση [αγγεία που ζωντανεύουν]"
"Ζωντάνεμα" αγγειογραφικών παραστάσεων από αρχαιοελληνικά αγγεία που έχουν διασωθεί μέσω δραματοποίησης σκηνών αρχαίων κειμένων.

"Την μοναξιά και τους ανθρώπους να ξεχάσεις".
Βιωματικό δράμα της ποιήτριας Ιωάννας Λιούτσια σε εννιά εικόνες.
Οι Svoradov Theatre Group εγκαινιάζουν το "Θέατρο techno".

"Το άπειρο και το μηδέν"
Επανάληψη της περσινής μουσικής performance, με μελοποιημένα ποιήματα του Κώστα Καρυωτάκη.

http://svoradovtheatregroup.tumblr.com/



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

1 σχόλιο: