Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Αχαρνής" (Θέατρο Δάσους, 18-20/7), "Από τον γάμο στο διαζύγιο" (Θέατρο Κήπου, 23-24/7)

Γυναίκα και λύκος: το νέο έργο της Έλενας Πέγκα

Leave a Comment
Η Γυναίκα αφήνει πίσω της σύζυγο, φίλους και καριέρα. Ένα απαγορευμένο πάθος την έχει εξαγριώσει. Την έχει κάνει λύκο. Η ευτυχία έχει αγριότητα. Η ηρωίδα τη διεκδικεί μαζί με τη θέση της στον κόσμο. Θα μπορούσε να είναι μια σύγχρονη Νόρα, θα μπορούσε να είναι η Ωραία του παραμυθιού. Είναι όμως η Ωραία και το Τέρας μαζί.

Ποια είναι η φύση της επιθυμίας; Και ποια τα όρια της; Τι γίνεται όταν κανείς τα υπερβεί και αποφασίσει να επιστρέψει στον πρωτόγονο εαυτό του; "Mου λείπει τόσο πολύ που πονάει το σώμα μου", λέει η Γυναίκα και αφήνεται στο ένστικτο. "Nα γίνω ένα ζώο, μεγάλο, δυνατό, άγριο, όλο μύες και ένστικτο". "Kαι εγώ λύκος θα’ θελα να είμαι. Mαζί σου είμαι", την προκαλεί ο Αρλεκίνος. "Δεν με πιστεύεις; Aκολούθησέ με".

Τώρα στη θεατρική σκηνή
"Γυναίκα και λύκος" της Έλενας Πέγκα, σε σκηνοθεσία Έλλης Παπακωνταντίνου.

Η Έλενα Πέγκα υπογράφει μια σύγχρονη αλληγορία για τον πολιτισμό και την αγριότητα. Ένα παραμύθι με ρεαλιστικό λόγο, με καταστάσεις που θυμίζουν ιστορίες από τα δελτία ειδήσεων και θέμα τη σύγκρουση: ανάμεσα στα δύο φύλα, ανάμεσα στο εγώ και το είναι, ανάμεσα στην ανθρώπινη φύση και τις κοινωνικές συμβάσεις που την περιορίζουν. Πρόκειται για το πιο πρόσφατο κείμενο της Έλενας Πέγκα, η οποία είναι βασική εκπρόσωπος της ελληνικής μεταμοντέρνας δραματουργίας, ήδη από τη δεκαετία του’ 90, οπότε και επέστρεψε στην Ελλάδα από τη Νέα Υόρκη.
Έχει γράψει μεταξύ άλλων τα έργα: "Βάλς Εξιτασιόν", "Η Καίτε Κόλλβιτς παρουσιάζει μια σύντομη ιστορία της μοντέρνας τέχνης", "3-0-1 Μεταφορές", "Όταν χορεύουν οι Go-Go Dancers", "Η Nelly’s βγάζει βόλτα τον σκύλο της", "Καινούργιοι φίλοι", «Τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα", «Η γυναίκα του Γκόρκι», «Νάρκισσος». Κείμενά της, θεατρικά και πεζά, έχουν μεταφραστεί στα ολλανδικά, σουηδικά, γερμανικά, γαλλικά, ιταλικά, αγγλικά, και έχουν παρουσιαστεί στο Σαν Φρανσίσκο, στη Νέα Υόρκη, στη Λισσαβόνα, στην Ολλανδία, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Σκηνογραφία: Valentino Marengo
Φωτισμοι: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Κοστούμια: Τέλης Καρανάνος, Αλεξάνδρα Σιάφκου
Μουσική: Παναγιώτης Βελιανίτης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Κεσσίδης
Διεύθυνση Παραγωγής: Γεωργία Δεμέστιχα.

Παίζουν: Θεοδώρα Τζήμου, Λένα Δροσάκη, Νικόλας Χανάκουλας, Δημήτρης Αγαρτζίδης, Περικλής Γιώργος Φωκιανός, Αλέξανδρος Παπαιωάννου.

49α Δημήτρια
20 και 21 Οκτωβρίου 2014, στις 21:00
Σφαγεία (26ης Οκτωβρίου 35, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2313 318203)
Εισιτήρια: 12, 10 (μειωμένο)

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς, 210 4143310)
Δευτέρα έως Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 19:00, από 15 έως 25 Νοεμβρίου 2014
Εισιτήρια: 15, 10 (μειωμένο)Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: