Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Αχαρνής" (Θέατρο Δάσους, 18-20/7), "Από τον γάμο στο διαζύγιο" (Θέατρο Κήπου, 23-24/7)

Ξενύχτι στο Beton 7

Leave a Comment

Τρείς γυναίκες και δύο άνδρες συναντιούνται σε ένα πάρτυ με φόντο τη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του΄70. Καθώς εξομολογούνται τις φαντασιώσεις, τους φόβους και τις επιθυμίες τους, οι αναστολές υποχωρούν και οι φαντασιώσεις προβάλλονται στην πραγματικότητα.
Νεύρωση, αυτοκαταστροφικές επιθυμίες, βουλιμικές εξάρσεις, σεξουαλικός σουρεαλισμός και ισοπεδωτικός σαρκασμός αναδύονται σε αυτό το επεισοδιακό ξενύχτι.

Όλα αυτά συμβαίνουν στο έργο του Wallace Shawn, "To ξενύχτι", που πρωτοπαρουσιάστηκε στη Νέα Υόρκη το 1975 και κέρδισε το βραβείο Obie, που δίνεται στην καλύτερη Off- Broadway παράσταση της χρονιάς.
Ο Wallace Shawn είναι ηθοποιός, θεατρικός συγγραφέας και δοκιμιογράφος. Έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο στην ταινία "Manhattan" του Woody Allen. Έχει παίξει σε πάμπολλες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές και έχει γράψει το σενάριο της κινηματογραφικής ταινίας "My dinner with Andre", σε σκηνοθεσία του Louis Malle.
Τα έργα του Shawn, που ήταν αποκλεισμένα —εξαιτίας του περιεχομένου τους— για πολλά χρόνια από τις αμερικάνικες θεατρικές σκηνές, κατατάσσονται στο θέατρο του παραλόγου και περιγράφουν συνήθως συναισθηματικές και σεξουαλικές συγκρούσεις. Ο Shawn χρησιμοποιεί τον λόγο με τρόπο λυρικό και ταυτόχρονα βίαιο και τα έργα του όπως δηλώνει ο ίδιος "εκφράζουν την εσωτερική ζωή του ως μαινόμενο κτήνος". 
Είναι ένας από τους αγαπημένους συγγραφείς του Royal Court που έχει ανεβάσει τα περισσότερα έργα του και ειδικά το "Ξενύχτι" δύο φορές. Στο πρώτο ανέβασμα του έργου στο Λονδίνο, το 1977, το Τμήμα Ηθών εισέβαλε στο θέατρο και παρέπεμψε όλη την παραγωγή στο Αγγλικό Κοινοβούλιο με την κατηγορία της πορνογραφίας.

Τώρα στη θεατρική σκηνή
"Το ξενύχτι" του Wallace Shawn, σε σκηνοθεσία Πέρη Μιχαηλίδη.

Μετάφραση: Ξένια Καπλάνη
Κοστούμια: Δέσποινα Χειμώνα
Βοηθοί σκηνοθέτη: Λίνα Καλπαζίδου, Νικολέτα Δημοπούλου
Βοηθός ενδυματολόγου : Ευγενία Κοβότσου

Παίζουν: Αθηνά Αλεξοπούλου, Νίκη Λειβαδάρη, Ερατώ Πίσση, Χρήστος Τανταλάκης, Άρης Τσαμπαλίκας.

Beton 7, (Πύδνας 7, Βοτανικός, Αθήνα, τηλ. 210 7512625)
Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00, έως 22 Νοεμβρίου 2014
Εισιτήρια: 10, 5 (φοιτητικό, ανέργων)Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: