Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Εβδομάδα κυπριακού θεατρικού έργου στην Αθήνα

Leave a Comment
Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά η "Εβδομάδα Κυπριακού Θεατρικού Έργου". Φέτος ταξιδεύουν στην Αθήνα, το Σατιρικό Θέατρο, η ανεξάρτητη θεατρική ομάδα "Μαύρο Κουτί" και ο Θ.Ο.Κ.
Η διοργάνωση ξεκινά στις 13 Οκτωβρίου 2014 με μια ανοιχτή συζήτηση με θέμα "Το κυπριακό θεατρικό έργο: παρουσία και προώθησή του στον ελλαδικό χώρο" και θα ολοκληρωθεί στις 18 Οκτωβρίου 2014. Στη συζήτηση θα συμμετέχουν ο Γιώργος Νεοφύτου, θεατρικός συγγραφέας και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΚΚΔΙΘ, η Χαρά Μπακονικόλα, ομότιμη καθηγήτρια του τμήματος Θεατρικών Σπουδών Αθηνών, ο Γιάννης Ιορδανίδης, σκηνοθέτης, ο Γρηγόρης Ιωαννίδης, επίκουρος καθηγητής του τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Αθηνών και κριτικός θεάτρου και η Χρύσα Σπηλιώτη, θεατρική συγγραφέας. Τη συζήτηση θα συντονίζει η Αικατερίνη Διαμαντάκου-Αγάθου, μόνιμη επίκουρη καθηγήτρια του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τα έργα που θα παρουσιαστούν είναι:

14 Οκτωβρίου 2014
"Λήδρας και Ρηγαίνης" του Ανδρέα Κουκίδη, σε σκηνοθεσία Πολύκαρπου Πολυκάρπου.
Πρόκειται για μια παραγωγή του Σατιρικού Θεάτρου, που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1994 και κατέγραψε μεγάλη καλλιτεχνική και εισπρακτική επιτυχία. Η ιστορία εκτυλίσσεται σε ένα μπαρ της Λευκωσίας, στη γωνία των οδών Λήδρας και Ρηγαίνης το 1974, λίγο πριν και λίγο μετά την τουρκική εισβολή. Μέσα από το έργο ξεδιπλώνεται από τη μια η φυσική ομορφιά, η ασυνείδητη σκληρότητα και από την άλλη η αδιαφορία των ανθρώπων μπροστά στην επερχόμενη καταστροφή.

16 Οκτωβρίου 2014
"Εν κινήσει" του Γιώργου Κλεάνθους, σε σκηνοθεσία Στέλιου Ανδρονίκου.
Σε μια μεγαλούπολη, μια μέρα χωρίς συγκοινωνίες, ο Χάρη και ο Νικ συναντούνται σε μια διάβαση πεζών. Ο πρώτος, ξένος στην πόλη, ψάχνει για μια κυβερνητική υπηρεσία και ο δεύτερος προτίθεται να τον βοηθήσει. Εν κινήσει θα ‘ρθουν κοντά και η βόλτα θα βγάλει από τον πάτο τα πιο κρυμμένα μυστικά τους. Μια παραγωγή της ομάδας "Μαύρο Κουτί".

18 Οκτωβρίου 2014
"Απόψε θα πετάξω την τέφρα σου!" του Κώστα Μαννούρη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα.
Η Αννίτα Σαντοριναίου κρατά τον ρόλο της Φιλομήλας, μιας χήρας που αποφασίζει να σκορπίσει την τέφρα του αειμνήστου συζύγου της, ενός μοιχού που, κατά τα λεγόμενά της, της έχει κάνει το βίο αβίωτο. Το σύγχρονο αυτό έργο προέκυψε μέσα από το Πρόγραμμα "Play", το οποίο συνδιοργάνωσαν το ΚΚΔΙΘ και ο ΘΟΚ με στόχο τη διεύρυνση του θεατρικού πεδίου και την εξεύρεση αυθεντικών φωνών στο κυπριακό θέατρο.

Η Εβδομάδα Κυπριακού Θεατρικού Έργου στην Αθήνα αποτελεί μια συνδιοργάνωση του Κυπριακού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΚΚΔΙΘ) με το Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα και με τη στήριξη των Πολιτιστικών υπηρεσιών και του Ελληνικού Κέντρου του ΔΙΘ.

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, (Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα, τηλ. 210 3418550)





Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: