Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Βιβλιοπαρουσίαση: Για τον ηθοποιό, η τέχνη και η τεχνική της ηθοποιίας

Leave a Comment
Μάικλ Τσέχοφ, "Για τον ηθοποιό, η τέχνη και η τεχνική της ηθοποιίας", μετ. Καλλιόπη Πατέρα, Μεταίχμιο, Αθήνα 2007.

Πώς μπορεί ένας ηθοποιός να μάθει
να ανακαλεί ενα συναίσθημα,
να χτίζει εναν χαρακτήρα,
να είναι πάντα σε ετοιμότητα;

Στο κλασικό αυτό εγχειρίδιο περιλαμβάνονται σαφείς και αναλυτικές οδηγίες για την απόκτηση αυτών των βασικών τεχνικών υποκριτικής. Ο Μάικλ Τσέχοφ*, με βάση την απλή και πρακτική μέθοδο που δημιούργησε και την οποία χρησιμοποιούν με μεγάλη επιτυχία επαγγελματίες ηθοποιοί σε όλον τον κόσμο, βοηθά τους ηθοποιούς να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις εκφραστικές τους δυνατότητες μέσα από την άσκηση της φαντασίας και του σώματός τους.

*Ο Μάικλ Αλεξάντροβιτς Τσέχοφ γεννήθηκε το 1891 στην Αγία Πετρούπολη. Σπούδασε στη Θεατρική Σχολή Σουβόριν της Αγίας Πετρούπολης, όπου από πολύ νεαρή ηλικία ξεχώρισε για το ταλέντο του. Επί δεκαέξι χρόνια ήταν μέλος του Θεάτρου Τέχνης της Μόσχας διαγράφοντας μια λαμπρή καριέρα. Το 1936 ίδρυσε στην Αγγλία τη δική του σχολή υποκριτικής, μεταδίδοντας την πολύχρονη εμπειρία του. Αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στο όραμά του για ένα Ιδανικό Θέατρο και τον Ιδανικό Ηθοποιό. Πέθανε τον Σεπτέμβριο του 1955.


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: