Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Αχαρνής" (Θέατρο Δάσους, 18-20/7), "Από τον γάμο στο διαζύγιο" (Θέατρο Κήπου, 23-24/7)

Η Ευγενία ταξιδεύει και στη Θεσσαλονίκη

Leave a Comment
Μια σύγχρονη ντετέκτιβ, η μικρούλα Ευγενία που μισούσε τα βιβλία, αποκοιμιέται προσπαθώντας να διαβάσει. Τότε ζωντανεύει ο χειρότερός της εφιάλτης. Βρίσκεται κλειδωμένη στην Παλιά Βιβλιοθήκη και ο μόνος τρόπος για να βγει είναι να βρει το μαγικό Βιβλίο της Σοφίας! Τι θα συμβεί όμως όταν μέσα από τα βιβλία θα ζωντανέψουν ο Ηρακλής και ο Άτλας, η Νυσταγμένη Ωραία Κοιμωμένη, ο Μπετόβεν, ο Δον Κιχώτης και πολλοί άλλοι ήρωες; Τι θα γίνει όταν περίεργες συναντήσεις θα θέσουν σε κίνδυνο την αποστολή της;

Η μικρούλα Ευγενία παίζοντας με σκιές και ήχους και έχοντας στο πλευρό της τους τρεις Βιβλιοφάγους, τα σκανταλιάρικα ξωτικά της Βιβλιοθήκης, περιπλανιέται στον χώρο και στον χρόνο. Θα συναντήσει τους χαρακτήρες – ήρωες της, που με τα καμώματά τους τη βάζουν σε περιπέτειες αλλά και με τα μυστικά τους θα την βοηθήσουν να πλησιάσει το Μαγικό Δέντρο της Γνώσεως και να γευτεί τους απαράμιλλους καρπούς του!

Τώρα στη θεατρική σκηνή
"Το μαγικό ταξίδι της Ευγενίας", σε κείμενο και σκηνοθεσία Ντίνας Σταματοπούλου.

Μια κωμική αναζήτηση αυτογνωσίας γεμάτη τραγούδια και ζωντανή μουσική, όπου χαρακτήρες διαχρονικοί παίρνουν σάρκα και οστά και ζωντανεύουν στην παιδική ψυχή τη μαγεία των βιβλίων. Τέσσερις ηθοποιοί υποδύονται δεκαπέντε διαφορετικούς ρόλους, σε μια φαντασμαγορική γιορτή, που αποκαλύπτει σε μικρούς και μεγάλους την αξία της γνώσης και της περιέργειας και μας επιτρέπει να βλέπουμε όνειρα πριν κοιμηθούμε!
Η βραβευμένη παράσταση (Βραβείο Κοινού All4Fun Καλύτερης Παιδικής Παράστασης για τη σεζόν 2013-2014, Τιμητική Διάκριση της UNESCO), μιλάει για το δικαίωμα στη γνώση και για τη σημασία των βιβλίων και της ανάγνωσης στη διεύρυνση της παιδικής φαντασίας.

Σκηνικά-κοστούμια: Freon
Πρωτότυπη μουσική: Πλάτων Τσαμαδός
Σχεδιασμός Φωτισμών: Ντίνα Σταματοπούλου
Artwork: Παναγιώτης Σπούλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Ιωάννα Μάντζαρη.

Παίζουν: Βαγγέλης Δαλλές, Χρήστος Εζίρογλου, Αλεξία-Μαρίνα Ιακωβίδου, Στέλλα Νούλη.

Παραγωγή: Θέατρο του Βορρά.

Black Box (Βασ. Όλγας 65 και Φλέμινγκ 2, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 829254)
Κάθε Σάββατο στις 17:00
Εισιτήρια: 10, 8 (μειωμένο)Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: