Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Frida κι άλλο" (Θέατρο Τ, 28/5-1/6), "Χειμωνιάτικο παραμύθι" (Θέατρο ΕΜΣ, 1-3/6), "Η Ευθαλία του Γαλατά" (Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών, 7-10/6), "Αναζητώντας τον Αττίκ" (Μέγαρο Μουσικής, 7-12/6)

Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες

Leave a Comment
O εκκεντρικός και μυστηριώδης άγγλος Φιλέας Φογκ έχει υπολογίσει με μαθηματική ακρίβεια ότι μπορεί να γυρίσει τον κόσμο σε 80 ημέρες. Γι’ αυτήν του την πεποίθηση στοιχηματίζει όλη του την περιουσία. Το ταξίδι του όμως είναι γεμάτο περιπέτειες. Θα μπορέσουν ο αφελής αλλά πιστός υπηρέτης του, επικίνδυνοι ληστές, μια μοιραία γνωριμία και ένας αδυσώπητος επιθεωρητής της Σκότλαντ Γιαρντ να τον απομακρύνουν από τον στόχο του;
Πόσο εύκολο θα είναι το ταξίδι του με ατμόπλοιο, αερόστατο, τρένο ακόμα και με ελέφαντα σε έναν κόσμο γεμάτο απρόοπτα που τίποτα δεν είναι αναμενόμενο; Τι έχει τελικά μεγαλύτερη αξία για τον Φιλέα Φογκ: το ταξίδι ή ένα στοίχημα τιμής;

Τώρα στη θεατρική σκηνή
"Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες" του Ιουλίου Βερν, σε σκηνοθεσία Τατιάνας Μύρκου.

Πρόκειται για μια νέα θεατρική διασκευή του πιο γνωστού και δημοφιλέστερου έργου του Ιουλίου Βερν, από τον Στέλιο Χατζηαδαμίδη, που σκηνοθετεί η Τατιάνα Μύρκου. Μια περιπέτεια ενάντια στο χρόνο μέσα από διαφορετικούς τόπους και πολιτισμούς με στόχο τη γνώση και την αποδοχή της διαφορετικότητας και της πολυπολιτισμικότητας, μια παράσταση γεμάτη από πολλά απρόοπτα και εκπλήξεις που κρύβει το ταξίδι του Φιλέα Φογκ.
Η παράσταση προετοιμάστηκε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, με τη συμμετοχή των μικρών μαθητών που παρακολούθησαν τα θερινά προγράμματα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Σύλληψη ιδέας-θεατρική διασκευή: Στέλιος Χατζηαδαμίδης
Σκηνικά-κοστούμια: Κατερίνα Παπαγεωργίου
Χορογραφία: Ιωάννα Μήτσικα
Μουσική: Φώτης Σιώτας, Sancho OO3
Δραματουργική επεξεργασία: Χάρης Πεχλιβανίδης
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Στίχοι: Μάρα Τσικάρα
Μουσική διδασκαλία: Παναγιώτης Μπάρλας
Video Art: Γιάννης Σανιώτης
Βοηθός σκηνοθέτη: Πέλλα Μακροδημήτρη
Βοηθός σκηνογράφου-ενδυματολόγου: Ανθούλα Μπουρνά
Βοηθός φωτιστή: Μαρίνα Κόντα
Οργάνωση παραγωγής: Αθανασία Ανδρώνη.

Παίζουν: Μαριάννα Αβραμάκη, Μαίρη Ανδρέου, Αλέξανδρος Ζαφειριάδης, Δάφνη Κιουρκτσόγλου, Βασίλης Λιάκος, Πέλλα Μακροδημήτρη, Μιχάλης Μιχαλακίδης, Άγγελος Νεράντζης, Τίμος Παπαδόπουλος, Θανάσης Ρέστας, Γιάννης Σαμψαλάκης, Αλκιβιάδης Σπυρόπουλος, Χρύσα Τουμανίδου, Μάρα Τσικάρα, Αγγελική Χατζή.

Βασιλικό Θέατρο, (Πλατεία Λευκού Πύργου, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2315 200200)
Κάθε Κυριακή στις 11:00
Εισιτήρια: 10.
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: