Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Στο ρινγκ με τη Chloe Jackson

Leave a Comment
Λονδίνο 2012. Το μποξ γυναικών αποκτά για πρώτη φορά το δικό του Ολυμπιακό βαθρο. Η Chloe Jackson είναι μια νεαρή κοπέλα από το Λέιστον του Ανατολικού Λονδίνου. Της αρέσουν τα απλά πράγματα, οι απλές χαρές της ζωής. Γλυκιά σαμπούκα με γεύση κεράσι, να παριστάνει την Rihanna στον καθρέφτη με την βούρτσα της για μικρόφωνο, να εκνευρίζει τον μπαμπά της. Α ναι, είναι και μποξέρ.

Στο Στράτφορντ, δέκα λεπτά με τα πόδια από τη γειτονιά της στο Ανατολικό Λονδίνο, η Chloe Jackson είναι πανέτοιμη. Ο πατέρας της την προπονεί σκληρά και μεθοδικά 10 χρόνια τώρα. Τα πλάνα για τον μεγάλο αγώνα είναι δουλεμένα σχολαστικά.
Οι γροθιές είναι έτοιμες κι αυτές να ρίξουν την αντίπαλο στο καναβάτσο. Το τηλέφωνο χτυπά. Τρεις λέξεις κι όλος ο κόσμος της Chloe καταρρέει. Η Chloe όμως είναι μποξέρ, είναι αγωνίστρια κι έχει έναν ακόμα αγώνα πριν κοιτάξει το χρυσό στα μάτια… Απροσδόκητα λαβωμένη σ’ αυτόν τον αντρικό κόσμο θα μπορέσει να δείξει σε όλους την αξία της;

Τώρα στη θεατρική σκηνή
"Bitch Boxer" της Charlotte Josephine, σε σκηνοθεσία Γιώργου Οικονόμου.

Με τη δύναμη, τον κίνδυνο, την ενέργεια και τις ανατροπές ενός μοναδικού και αμφίρροπου αγώνα πυγμαχίας, αλλά κυρίως ενός σκληρού αγώνα ζωής, το "Bitch Boxer" είναι γραμμένο με γνώση, χιούμορ, τόλμη και σπάνια ευαισθησία. Είναι ένα έργο που λάμπει στα σημεία, αλλά κερδίζει με νοκ άουτ. Το έργο κέρδισε το Holden Theatre Award στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου του 2013.

Μετάφραση: Δάφνη Οικονόμου
Φωτισμοί: Γιάννης Δρακουλαράκος
Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Οικονόμου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Παναγιώτης Καφούσιας
Boxing Coach: Γιάννης Αΐδινιώτης
Φωτογραφίες: Μαρίτα Παππά.

Ερμηνεύει η Ελίνα Ρίζου.

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης-Αίθουσα Black Box (Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα, τηλ. 210 3418550)
Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21:30, έως 9 Νοεμβρίου 2014
Εισιτήρια: 12, 8 (μειωμένο)








Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: