Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Το Παγκάκι στο Vis Motrix Performance Studio

Leave a Comment
Γραμμένο στη Ρωσία το 1983, "Το Παγκάκι" αντικατοπτρίζει το τέλος μιας εποχής, το αδιέξοδο των ανθρώπων και την προσπάθειά τους να αποδράσουν από μια πραγματικότητα που δε χωράει όνειρα, φορώντας προσωπεία που θα ήθελαν να είναι το πρόσωπό τους και πλάθοντας ιστορίες που θα ήθελαν να είναι η ζωή τους.
Το έργο ακολουθεί την ιστορία δύο μοναχικών ανθρώπων, ενός άνδρα και μιας γυναίκας, που συναντιούνται —τυχαία;— στο παγκάκι ενός πάρκου. Η συνάντησή τους σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας διαδρομής, μιας διαδρομής από το ψέμα στην αλήθεια. Μέσα από αυτή τη διαδρομή, εκείνος κι εκείνη θα έρθουν αντιμέτωποι με τους φόβους, τις επιλογές και τα λάθη τους. Θα θυμώσουν με τον εαυτό τους και θα πονέσουν ο ένας τον άλλο. Θα γελάσουν και θα μοιραστούν ραγισμένα όνειρα. Θα
πουν ψέματα που μοιάζουν με αλήθειες και θα γίνουν ειλικρινείς λέγοντας ψέματα. Και θα ανακαλύψουν τη μόνη αλήθεια που έχει τη δύναμη να αλλάξει τη ζωή τους. Την αγάπη.
Το "Παγκάκι" είναι ένα έργο βαθιά ανθρώπινο, διαχρονικό και επίκαιρο. Η ιστορία του θα μπορούσε να είναι η δική μας ιστορία, σήμερα, σε οποιαδήποτε πόλη, σε οποιοδήποτε πάρκο, "εκείνη την άσπλαχνη, αμείλικτη ώρα της νύχτας που, όπως λέει ο ποιητής, ο ένας κοιμάται, ο άλλος κλαίει". Τότε, που κάποιος θα μας κοιτάξει στα μάτια και θα μας ρωτήσει ειλικρινά τι κάνουμε μόνοι τέτοια ώρα, σ’ένα πάρκο, σ’ένα παγκάκι…

Τώρα στη θεατρική σκηνή
"Το παγκάκι" του Αλεξάντερ Γκέλμαν, σε σκηνοθεσία Δήμητρας Λαρεντζάκη.

Σκηνογραφική επιμέλεια: Δήμητρα Λαρεντζάκη
Μετάφραση: Αλέξανδρος Κωχ
Επιμέλεια παραγωγής: Σάσα Νάτση
Φωτισμοί- κατασκευή σκηνικού-βοηθός σκηνοθέτης: Νίκος Τσολερίδης
Αφίσα: idcrea@ve
Προώθηση: Λία Κεσοπούλου
 
Παίζουν: Ιωάννα Τζίκα, Αλέξανδρος Κωχ.
 
Vis Motrix Performance Studio (Έδισσον 4, έναντι Δημαρχείου, Θεσσαλονίκη, τηλ. 6979 323061)
Κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21:30, από 16 Δεκεμβρίου 2015 έως 3 Ιανουαρίου 2016
Εισιτήρια: 10, 5 (μειωμένο) 



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: