Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Βρικόλακες: αγώνας ενάντια στα κοινωνικά δεσμά

Leave a Comment
Μπορούμε να ζήσουμε με τον τρόπο που επιθυμούμε; Πόσο εύκολο είναι να απαλλαγούμε από το παρελθόν μας; Πόσο αιχμάλωτοι είμαστε στις κοινωνικές προκαταλήψεις και επιταγές; Στους "Βρικόλακες" (1881), το αριστούργημα του Ερρίκου Ίψεν, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων
από τους συντηρητικούς κύκλους, όταν πρωτοπαίχτηκε, παρακολουθούμε τον αγώνα μιας γυναίκας να αποτινάξει τα δεσμά που της επιβάλλουν η κοινωνία, η εκκλησία και η οικογένεια, αλλά και το κόστος που καλείται να πληρώσει γι’ αυτή της την "επανάσταση". Οι χαρακτήρες του έργου είναι παγιδευμένοι. Έχουν εγκλωβιστεί σ' έναν ασφυκτικό κλοιό γεμάτο από κοινωνικές επιταγές, περιορισμούς που επιβάλλει η αστική καταγωγή και η θρησκεία, οικογενειακά προβλήματα.

Τώρα στη θεατρική σκηνή
"Βρικόλακες" του Ερρίκου Ίψεν, σε σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαϊτζή.

Η δίψα για την κατάκτηση της ελευθερίας στέκεται απέναντι στην υποκρισία, την άρνηση της σεξουαλικότητας και τις κοινωνικές συμβάσεις. Η διεισδυτική ματιά του Ίψεν δεν αφήνει τίποτα όρθιο σε ένα αγέραστο κείμενο υψηλής δραματικής έντασης και αξεπέραστης ψυχογραφικής αλήθειας που δίνει τη δυνατότητα για σπουδαίες ερμηνείες και μια σύγχρονη, καίρια σκηνική ανάγνωση.

Απόδοση: Γλυκερία Καλαϊτζή
Σκηνικά: Ευαγγελία Κιρκινέ
Κοστούμια: Μαρία Καραδελόγλου
Ηχητικός σχεδιασμός: Οδυσσέας Γκάλλιος
Φωτισμοί: Ρίτσαρντ Άντονυ.

Παίζουν: Σοφία Αντωνίου, Γιώργος Φράγκογλου, Δημήτρης Ναζίρης, Ελένη Δημοπούλου, Δημήτρης Φουρλής.

Συμπαραγωγή: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης - Θέατρο Τ

Αίθουσα Τέχνης, Κοζάνη
Σάββατο 5, Κυριακή 6, Δευτέρα 7, Πέμπτη 10, Παρασκευή 11, Σάββατο 12, Κυριακή 13 και Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015, στις 21:00
Εισιτήρια: 10, 7 (μειωμένο)

*Η παράσταση θα μεταφερθεί στο Θέατρο Τ (Φλέμινγκ 16, Θεσσαλονίκη) από 18 Δεκεμβρίου 2015.



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: