Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας από την Εταιρεία Θεάτρου Θέση

Leave a Comment
Η ρομαντική κωμωδία του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ περιγράφει τις περιπέτειες τεσσάρων νεαρών αθηναίων και μιας ομάδας ερασιτεχνών ηθοποιών, τη σχέση τους με το βασιλιά Θησέα και με τα ξωτικά ενός δάσους κάτω από το φεγγάρι. Το έργο του Σαίξπηρ συμπλέκει τρεις κόσμους: τον κόσμο των ξωτικών, των νεράιδων και των πνευμάτων της φύσης, τον πραγματικό κόσμο των ευγενών και του βασιλιά και τον κόσμο των ταπεινών μαστόρων με την απλοϊκότητα και την αφέλειά τους. Το σκοτάδι της νύχτας και το μεγάλο πυκνό δάσος είναι το τέλειο σκηνικό για να εκτυλιχθεί η κωμωδία.
Κωμικοτραγικές καταστάσεις προκύπτουν από το μπλέξιμο των τριών κόσμων μεταξύ τους. Καταλυτικό ρόλο στην δράση παίζει ο Πουκ —το σκανταλιάρικο ξωτικό— που σκορπά το μαγικό φίλτρο και μαγεύει τους λάθος ανθρώπους. Κυρίαρχο στοιχείο του έργου είναι το φυσικό περιβάλλον και η αγάπη προς αυτό. Με όπλο το χιούμορ, την απλότητα και την ευθύτητα οι μικροί και μεγάλοι θεατές έρχονται σε επαφή με έννοιες όπως η αγάπη, η δικαιοσύνη, η τόλμη, η φιλία, οι ανθρώπινες σχέσεις, η συναδελφικότητα και ο σεβασμός προς το περιβάλλον.

Πέντε ηθοποιοί, μάσκες, ζωντανή μουσική, στοιχεία παντομίμας και αυτοσχεδιασμός προσκαλούν μικρούς και μεγάλους να ταξιδέψουν στον μαγικό κόσμο του Σαίξπηρ.

Τώρα στη θεατρική σκηνή
"Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας" του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Σιώνα.

Μετάφραση: Εταιρεία Θεάτρου Θέση
Μουσική: Διαμαντής Αδαμαντίδης
Κοστούμια-κατασκευές: Κατερίνα Παπαγεωργίου
Βοηθός σκηνοθέτη: Αντώνης Μιχαλόπουλος
Σχεδιασμός αφίσας: Αχιλλέας Μεσάικος
Φωτογραφίες: Πέλλα Μακροδημήτρη

Παίζουν: Τρυφωνία Αγγελίδου, Διαμαντής Αδαμαντίδης, Αχιλλέας Αναγνώστου, Γιάννης Σαμψαλάκης, Μαρία Χάνου.

Θέατρο Αυλαία (Κτήριο ΧΑΝΘ, είσοδος από Τσιμισκή, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 237700)
22, 23, 26, 27, 28, 29, 30 Δεκεμβρίου 2015 στις 17:00 (Καθημερινές για σχολεία έπειτα από συνεννόηση)
Εισιτήρια: 10, (κανονικό), 8 (φοιτητικό, μαθητικό, ανέργων)





Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: