Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

This is War

Leave a Comment
Η αρχιδεκανέας Τάνια Γιανγκ, ο λοχίας Στίβεν Χιουζ, ο στρατιώτης Τζόνι Χεντερσον και ο λοχίας Κρις Αντερς, όλοι μέλη της καναδικής αποστολής στο Αφγανιστάν, έχουν βιώσει μια θηριωδία στην προσπάθεια να κρατήσουν ένα από τα δυσκολότερα εδάφη στην περιοχή. Καθώς ο καθένας δίνει μια σκληρή συνέντευξη,
ανακαλούν τη δική τους επίπονη εκδοχή των γεγονότων των τελευταίων ημερών, που οδήγησαν στο φρικτό συμβάν μεταξύ "ειρηνευτικών δυνάμεων" και αφγανών. Ποιο είναι το ψυχικό κόστος της βίας; Ποιος είναι ο πραγματικός πόλεμος εν τέλει; Πόσο δυσδιάκριτος είναι ο εχθρός; Ποιοι οι αθώοι; Και ποιοι οι ένοχοι;

Ο καναδός σκηνοθέτης Άλαν Ντίλγουορθ, συνεργάτης του βρετανού συγγραφέα Έντουαρντ Μποντ και βασικός συντελεστής του σημαντικότερου ίσως θεάτρου σύγχρονου ρεπερτορίου του Τορόντο, του Soulpepper Theatre, παρουσιάζει, στην πρώτη του συνεργασία με το Θέατρο Πόρτα, ένα από τα πιο επιτυχημένα καναδικά έργα που παρουσιάστηκαν στη χώρα του τα τελευταία χρόνια: το "This is War" της νεότατης συγγραφέως Χάνα Μόσκοβιτς.

Τώρα στη θεατρική σκηνή
"This is War" της Χάνα Μόσκοβιτς, σε σκηνοθεσία Άλαν Ντίλγουορθ.

Ο Ντίλγουορθ σημειώνει: "Το πρόσωπο του πολέμου αλλάζει. Η τεχνολογία μας έχει δώσει καινούρια όπλα και καινούρια πεδία μάχης. Όμως το ανθρώπινο κόστος του πολέμου παραμένει. Και τα παλιά τραγούδια, οι παλιές ρητορικές δεν ακούγονται πια αληθινές, είναι όλο και πιο δύσκολο να πιστέψει κανείς στην "τιμή" και το "δίκαιο" στον πόλεμο. Και παρόλα αυτά υπάρχει παντού γύρω μας. Το μόνο που μένει είναι μια παγερή αναμέτρηση με την κτηνώδη φύση της βίας και το ερώτημα: "Τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος;". Το "This is war" δεν είναι ένα αντιπολεμικό έργο. Είναι μια πρόσκληση να κοιτάξουμε στον καθρέφτη και να αναρωτηθούμε: "Τι βλέπω;"

Μετάφραση: Θωμάς Μοσχοπουλος
Σκηνικά-κοστούμια: Έλλη Παπαγεωργακοπούλου
Σχεδιασμός φωτισμών: Σοφία Αλεξιάδου
Βοηθός σκηνοθέτη: Άννα Μιχελή

Παίζουν: Άννα Καλαϊτζίδου, Γιάννης Γιαννούλης, Ηλίας Μουλάς, Αναστάσης Ροϊλός.

Με την υποστήριξη της Καναδικής Πρεσβείας.

Θέατρο Πόρτα (Μεσογείων 59, Αθήνα, τηλ. 210 7711333)
Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 21:15 και Κυριακή στις 18:30, από 19 Δεκεμβρίου 2015
Εισιτήρια: 15, 10 (φοιτητικό, πολυτέκνων, άνων των 65, ΑΜΕΑ), 8 (ανέργων), 10 (ενιαίο κάθε Πέμπτη)



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: