Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Κοκτέιλ Tseχωφ: μια κωμωδία σε 11 εικόνες

Leave a Comment
Στο σπίτι του θεατρικού συγγραφέα Α.Τ. επικρατεί απόλυτη ηρεμία… ξαφνικά οι αγαπημένοι του χαρακτήρες ξεπηδούν από τις σελίδες των έργων του και καταλαμβάνουν τον χώρο. Άνθρωποι με εμμονές και νευρώσεις, με όνειρα κι επιθυμίες, αντιμέτωποι με κρίση, οικονομική και ηθική, πλάσματα αστεία και συνάμα τρυφερά, βρίσκονται «αντιμέτωπα» με τον δημιουργό τους. Ποιά θα είναι η κατάληξη αυτής της συνάντησης; Αυτό το βράδυ όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά…

Ο Άντον Τσέχωφ, γιατρός και θεατρικός συγγραφέας, ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία γράφοντας σύντομες χιουμοριστικές ιστορίες σε ρώσικα περιοδικά κι εφημερίδες. Τα διηγήματα και τα μονόπρακτα του Τσέχωφ κατέχουν περίοπτη θέση πλάι στα σπουδαία θεατρικά του έργα. Ο ρώσος συγγραφέας συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τη συγκίνηση και το χιούμορ και φωτίζει τις πιο σκοτεινές πτυχές της ανθρώπινης ψυχής.

Η παράσταση είναι σπονδυλωτή και αποτελείται από διηγήματα και μονόπρακτα του Τσέχωφ, που έχουν διασκευαστεί για να μεταφερθούν στη θεατρική σκηνή. Αρκετά από αυτά είχαν διασκευαστεί για πρώτη φορά το 1973 από τον αμερικανό θεατρικό συγγραφέα Νηλ Σάιμον και είχαν συμπεριληφθεί στο έργο “The good doctor”.

Υλικά παρασκευής (για 11 κωμικές εικόνες):
Αρμένικη βίζιτα
Καλά ξεμπερδέματα
Η οντισιόν
Το λαχείο
Ένα ανυπεράσπιστο πλάσμα
Ο θάνατος ενός υπαλλήλου
Απ’ έξω, απ’ έξω
Σεάνς
Η γκουβερνάντα
Κύκνειο άσμα
Απαγορεύεται το κάπνισμα

H Θεατρική Ομάδα ΔΗΠΠΑΚΥΘ Δήμου Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης, παρουσιάζει την παράσταση "Κοκτέιλ Tseχωφ: μια κωμωδία σε 11 εικόνες". 

Διασκευή-σκηνοθεσία-σκηνικά-μουσική επιμέλεια: Κορνήλιος Ρουσάκης
Κοστούμια: Η Ομάδα
Βοηθός σκηνοθέτη: Ευαγγελία Μανιάτη
Σχεδιασμός αφίσας και προγράμματος: Ανδρονίκη Ράπτη. 

Παίζουν (αλφαβητικά): Ειρήνη Αδαμάκου, Καίτη Αναγνώστου, Γιώργος Βαβούρας, Χρήστος Δελτσίδης, Τασούλα Ιωαννίδου, Βιργινία Καλλιοντζή, Σταύρος Καλόστος, Χρήστος Καπράλος, Δέσποινα Καραγιάννη, Φώτης Καψάλας, Μαρία Λευκοπούλου, Χαρά Μαζίδη, Ευαγγελία Μανιάτη, Μέλλω Νταβράνη, Βασιλική Παπασπύρου, Νίκη Σακκά.

Πρώτη παράσταση: Περαία, Θέατρο Κάππα
Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, στις 19:30

Επόμενες παραστάσεις:
Νέα Μηχανιώνα, Θέατρο 1ου Γυμνασίου
Τετάρτη 28 Οκτωβρίου, στις 19:30
Σάββατο 31 Οκτωβρίου, στις 18:30

Επανομή, Δημοτικό Θέατρο
Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, στις 19:30.

Είσοδος ελεύθερη. 

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: