Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Χορός στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών 2015-2016

Leave a Comment
Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση συμπληρώνει φέτος πέντε χρόνια λειτουργίας και τα γιορτάζει με εξωστρέφεια και έκρηξη δημιουργικότητας. Η Στέγη εκτός από τις μετακλήσεις σπουδαίων διεθνών σχημάτων και καλλιτεχνών και τις συμπαραγωγές με ευρωπαϊκούς οργανισμούς, φροντίζει για την εξαγωγή εγχώριων καλλιτεχνικών παραγωγών.
Οι Blitz, οι Vasistas, ο Ανέστης Αζάς και ο Πρόδρομος Τσινικόρης, ο Δημήτρης Καραντζάς και οι Rootless Root έχουν παρουσιάσει τις δουλειές τους σε ευρωπαϊκές σκηνές, το προηγούμενο διάστημα.

Το χορευτικό πρόγραμμα της θεατρικής περιόδου 2015-2016 περιλαμβάνει:
 
29 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου 2015
"Europium", από την ομάδα χορού RootlessRoot.
η Λίντα Καπετανέα και ο Jozef Fruček, κατασκευάζουν μια σχεδία για το άγνωστο μέλλον της Ευρώπης. [Πηγή: www.sgt.gr]
Η Λίντα Καπετανέα και ο Jozef Frucek κατασκευάζουν μια σχεδία για το άγνωστο μέλλον της Ευρώπης, σε μια συμπαραγωγή της Στέγης με το φινλανδικό Jojo-Oulu DanceCentre.

5 έως 8 Δεκεμβρίου 2015
"Available Light"
Ο συνθέτης John Adams, η χορογράφος Lucinda Childs και ο αρχιτέκτονας Frank Gehry αναβιώνουν το έργο που σφράγισε την πρώτη και μοναδική τους χορογραφία, το 1983. 

17 έως 19 Δεκεμβρίου 2015
"Coup Fatal", από την ομάδα KVS & les ballets C de la B.
Ο βέλγος χορογράφος Alain Platel στήνει ένα πολύχρωμο μουσικοχορευτικό ταξίδι στο μακρινό Κονγκό. 

26 έως 29 Φεβρουαρίου 2016
Ίρις Καραγιάν
Στη νέα της παραγωγή η Ίριδα Καραγιάν συνεργάζεται και πάλι με τον τσελίστα και συνθέτη ηλεκτρονικής μουσικής Νίκο Βελιώτη και για πρώτη φορά με τον συγγραφέα Σωτήρη Μπαχτσετζή και τον εικαστικό Γιώργο Μαραζιώτη και πειραματίζεται με τις αισθήσεις και τον τρόπο με τον οποίο αυτές λειτουργούν σε σχέση με την αντίληψη και την κατανόηση της εικόνας σε κίνηση.
Στη νέα παραγωγή της, η Ίρις Καραγιάν εμπιστεύεται και πάλι έναν από τους μόνιμους συνεργάτες της, τον τσελίστα και συνθέτη ηλεκτρονικής μουσικής Νίκο Βελιώτη, ενώ παράλληλα αποδεικνύει ότι είναι ανοιχτή σε νέες συνεργασίες από τον ευρύτερο χώρο των τεχνών, προσκαλώντας τον θεωρητικό Τέχνης, επιμελητή εκθέσεων και συγγραφέα Σωτήρη Μπαχτσετζή ως σύμβουλο δραματουργίας και τον εικαστικό Γιώργο Μαραζιώτη στη δημιουργία του σκηνικού περιβάλλοντος. Μαζί με την ομάδα Ζήτα, πειραματίζονται με τις αισθήσεις και τον τρόπο με τον οποίο αυτές λειτουργούν σε σχέση με την αντίληψη και την κατανόηση της εικόνας σε κίνηση [Πηγή: www.sgt.gr]

20 Μαρτίου 2016
"Dancing to Connect / Χορεύω άρα επικοινωνώ"

9 και 10 Απριλίου 2016
"6+7", από το TAO Dance Theater.
Ο κινέζος χορογράφος Τάο Γιε σε δύο μινιμαλιστικές χορογραφίες που εισάγουν τους θεατές σε ένα ομιχλώδες τοπίο, σαν το νέφος του Πεκίνου, μέσα από το οποίο αναδύονται έξι μαυροντυμένες μορφές χορευτών.



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: