Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

1 comment
Στις αρχές της δεκαετίας του ΄70 ο Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ ανακάλυψε τα αμερικανικά μελοδράματα του Douglas Sirk και ξεκίνησε να εργάζεται σε ένα νέο δημιουργικό πεδίο, σε μια έντονη συναισθηματική βάση. Ένα από τα πρώτα δείγματα αυτή της περιόδου είναι "Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ" (1972).
Η Πέτρα φον Καντ, καταξιωμένη σχεδιάστρια μόδας, πρόσφατα χωρισμένη από τον άντρα της, μετά από μια άτυχη συμβίωση, ερωτεύεται την Κάριν, ένα νέο κορίτσι, που εκτός από ερωμένη γίνεται και μοντέλο της. Η Πέτρα, εγκαταλείποντας τους πάντες γύρω της, επενδύει απόλυτα σε μια άνιση σχέση, καθώς η κοπέλα δεν μοιράζεται τα ίδια συναισθήματα με εκείνη. Έτσι, αφού ξεκινήσει μια επιτυχημένη καριέρα, η Κάριν δεν θα αργήσει να εγκαταλείψει την Πέτρα και να επιστρέψει στον άντρα της. Για την Πέτρα φον Καντ το σοκ είναι ισχυρό. Όμως η εμπειρία αυτή θα της δώσει την ευκαιρία να αναθεωρήσει τις αντιλήψεις της για την αγάπη και για τους ανθρώπους που την περιβάλλουν.
Το έργο του Φασμπίντερ φωτίζει τη γυναικεία νεύρωση μέσα από την ιστορία μιας φιλόδοξης, εγωιστικής γυναίκας, που οδηγεί στην κατάρρευση του σύμπαντός της.

Τώρα στη θεατρική σκηνή
"Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ" του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, σε σκηνοθεσία Άντζελας Μπρούσκου.

Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας
Σκηνικά: Σταύρος Λίτινας
Κοστούμια: Άντζελα Μπρούσκου
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Μουσική σύνθεση: Nalyssa Green
Βοηθός σκηνοθέτη: Χριστίνα Παπαδοπούλου.

Παίζουν: Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου, Ρίκα Διαλυνά, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Παρθενόπη Μπουζούρη, Άντζελα Μπρούσκου, Γιούλικα Σκαφιδά.

Μια παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου.

Μικρό Rex-Σκηνή Κατίνα Παξινού, (Πανεπιστημίου 48, Αθήνα, τηλ. 210 3305074)
Τετάρτη έως Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 18:00 και 21:00, Κυριακή στις 19:00
Εισιτήρια: 15, 10 (μειωμένο), 13 (Πέμπτη)






Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

1 σχόλιο: