Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Εφηβικές ανησυχίες στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Leave a Comment
Τι σημαίνει να είσαι έφηβος σε αυτή την τόσο ταραγμένη εποχή; Πόσο "κουτοί" και "αστείοι" φαίνονται στα μάτια σου οι μεγάλοι; Πώς θα έγραφες στους γονείς σου αυτά που κάνουν πως δεν ακούνε; Τι επιστολή θα έστελνες στον θυμό; Στον φόβο; Στον ίδιο σου τον εαυτό; Τι θα σε έκανε να πεις "Όχι αθώος πια";
Στη νέα παραγωγή της Εφηβικής Σκηνής της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, "Όχι αθώος πια", τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα δίνουν οι ίδιοι οι έφηβοι. Η ομάδα Happy End συνομιλεί με τους μαθητές για το τέλος της αθωότητάς τους, μέσα από μια καυστική παράσταση, το κείμενο της οποίας θα προκύψει από σκέψεις, λόγια και κείμενα των ίδιων των εφήβων και από αυτοσχεδιασμούς πέντε νέων, πρωτοεμφανιζόμενων ηθοποιών. Με εργαλεία την άμεση και εν χορώ απεύθυνση στο κοινό, το σκωπτικό τραγούδι, τον ψίθυρο και την επιστολή, η Γεωργία Μαυραγάνη και η ομάδα της δημιουργούν μια πρωτότυπη παράσταση για τις πραγματικές ανησυχίες των εφήβων και τις στερεότυπες αντιλήψεις που διατηρούν οι μεγαλύτεροι γι’ αυτούς.

Στόχος του "Όχι αθώος πια" είναι να αναδειχθεί η θεατρική διαδικασία ως ένα ζωντανό εργαλείο έκφρασης σκέψεων και συναισθημάτων, που λογοκρίνονται στην καθημερινή και σχολική ζωή των εφήβων. Η παράσταση τελειώνει και οι έφηβοι ανεβαίνουν οι ίδιοι στη σκηνή, συνομιλούν με τους συντελεστές και προτείνουν τη δική τους σκηνική εκδοχή! Παράλληλα, το blog της παράστασης συνεχίζει να λειτουργεί ως μια ζωντανή online κοινότητα εφηβικού κοινού. Μια «σκηνική» εμπειρία που θα αποκαλύψει στους εφήβους τον ίδιο τους τον εαυτό, συγκινώντας και όλους εμάς που μάλλον δεν είμαστε τόσο αθώοι πια. 

[Απευθύνεται σε μαθητές από Β’ Γυμνασίου μέχρι και Γ’ Λυκείου].

http://oxiathoospia.tumblr.com/

Τώρα στη θεατρική σκηνή
"Όχι αθώος πια", σε σύνθεση και επιμέλεια κειμένου Γεωργίας Μαυραγάνη και ομάδας Happy End
και σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη.

Σκηνικά-κοστούμια: Άρτεμις Φλέσσα
Μουσική: ομάδα Happy End
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Βοηθός σκηνοθέτη: Ελίνα Ρίζου

Παίζουν: Μικές Γλύκας, Ρομάνα Λόμπατς, Θεανώ Μεταξά, Αντώνης Παναγόπουλος, Κωνσταντίνος Πλεμμένος

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, (Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα, τηλ. 210 9005800)
Σάββατο και Κυριακή στις 19:30, έως 26 Απριλίου 2015 
Εισιτήρια: 12, 10 (μειωμένο), 5 (άνεργοι)



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: