Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Φωνάζω στον ουρανό με όλη μου την καρδιά

Leave a Comment
Ιστορίες δύο γυναικών, σε διαφορετικές εκδοχές και χρόνους, παρόν, μέλλον, παρελθόν. Δώδεκα αυτοτελή επεισόδια. Δώδεκα διαφορετικές σχέσεις, εξουσίας, πάθους, διαστροφής και εκδίκησης. Δύο ηθοποιοί υποδύονται διαφορετικούς ρόλους —μάνα, κόρη, αδερφή, μητριά, προγονή, πεθερά, νύφη, φίλη, ερωμένη, σύζυγος, ερωτευμένη, γιαγιά, εγγονή— μέχρι να φτάσουν στην ορφανή και από εκεί στον εαυτό τους, για να αντιμετωπίσουν το τέρας. Αυτό που έχουν μέσα τους.


Τώρα στη θεατρική σκηνή
"Φωνάζω στον ουρανό με όλη μου την καρδιά" της Χιμένα Εσκαλάντε, σε σκηνοθεσία Εsther André Gonzalez.

Η Χιμένα Εσκαλάντε είναι μία από τους σπουδαιότερους σύχρονους θεατρικούς συγγραφείς του Μεξικού. Τα έργα της δημιουργούν ή αναδημιουργούν κλασσικά κείμενα ή μύθους όπως, η Φαίδρα, η Ηλέκτρα, η Ανδρομάχη, η Σαλώμη, η Ιουδήθ, η Λίλιθ. Επίσης διηγούνται ή προβάλουν βιογραφίες συγγραφέων και τη διαδικασία της δημιουργίας, όπως του Σαίξπηρ, του Τέννεσι Ουίλιαμς, της Κολέτ, του Ευριπίδη, της Σορ Χουάνα Ινές ντε λα Κρούς. Αυτά τα έργα έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ολλανδικά, ιταλικά, πορτογαλλικά, και παρουσιάστηκαν σε πολλές πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, στη Γαλλία, στην Ιταλία, στην Ολλανδία, στη Γερμανία,  στην Ισπανία.
Όπως επισημαίνει η Εsther André Gonzalez: "Το έργο περιγράφει ζωές που μεταμορφώνονται σε κόλαση. Δείχνει πώς ξεκινά αυτός ο μηχανισμός σκλαβιάς, είτε αυτό ονομάζεται κάρμα, μετεμψύχωση, οργή ή επιθυμία για εκδίκηση. H δυναμική του είναι αυτόματη και αναπόφευκτη; Οι αιτίες του είναι αγνωστες και ασυνείδητες; Οι ρίζες όλου αυτού του πόνου, άρνησης και παρεξήγησης ανάμεσα στα πρόσωπα του έργου, είναι αποτέλεσμα των ελλείψεων τους ή των απαιτήσεων τους; Πόσους ρόλους από αυτούς έχουμε υποδυθεί; Μπορεί να σταματήσει αυτός ο φαύλος κύκλος, πόνος-εκδίκηση-πόνος; Υπάρχει πιθανότητα γιατριάς; Υπάρχει δυνατότητα να μην ενοχοποιούμε τον άλλο για τους δικούς μας πόνους; Υπάρχει δυνατότητα να ψάξουμε τις απαντήσεις μέσα μας;
Αυτό το έργο είναι σαν να κοιτάζεσαι σε καθρέφτη. Ο καθένας μας είναι ότι βλέπει στους άλλους. Αν εμείς είμαστε οι αρχιτέκτονες της δικής μας αποτυχίας, ίσως να μη χρειάζονται τόσες ζωές για να είμαστε και να κάνουμε αυτό που επιθυμούμε".

Μετάφραση: Χρήστος Κωνσταντέλλος
Κίνηση: Εsther André Gonzalez
Σκηνικά-κοστούμια: Χρήστος Κωνσταντέλλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Στέλλα Αυγουστίδου.

Παίζουν: Γιούλη Αθουσάκη, Βίκυ Κυριακοπούλου.

Προσωρινός (Δεινοκράτους 103, Κολωνάκι, Αθήνα, τηλ. 6955 107068)
Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 20:00, από 21 Νοεμβρίου 2014
Εισιτήρια: 10, 15 (για δύο άτομα)




Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: