Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Ηλέκτρα" (Θέατρο Κήπου, 9-13/7), "Ορέστης" (Θέατρο Δάσους, 12-13/7), "Αχαρνής" (Θέατρο Δάσους, 18-20/7)

Η Μπέττυ επιστρέφει, στο Θέατρο Τ

Leave a Comment
Αθήνα, 1983. Μοναστηράκι, Θησείο, Εξάρχεια, Συγγρού, Ιππόδρομος, Αττικό Άλσος, πάρκα, βόλτες, σινεμά, παντού μουσική, μια νέα εποχή έρχεται, χαμόγελα και διασκέδαση οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή. Κάπου εκεί μέσα ζει και η Μπέττυ. Όχι ακριβώς γυναίκα. Κάτι διαφορετικό. Σε μια πόλη που όταν ο ήλιος δύει, τα χαμόγελα μετατρέπονται σε μυστήρια μειδιάματα και οι δρόμοι σε τεράστιες λεωφόρους του έρωτα. Κάπου εκεί δουλεύει η Μπέττυ. Χαρίζει το κορμί της, σε άνδρες που αυτό που ψάχνουν, καμία νοικοκυρά δεν μπορεί να τους το δώσει. Ένα κομμάτι ψυχής, για λίγες δραχμές στην τσέπη. Χρήματα που δε φτάνουν ούτε για τα βασικά. Το περιθώριο κοστίζει πολύ ακριβότερα από τον χώρο των έντιμων πολιτών. Κι όταν αρχίζει να βγαίνει πάλι ο ήλιος, η πόλη παριστάνει πως τίποτα δεν έγινε. Ο άνδρας του σπιτιού, ποτέ δεν έφυγε από την οικογενειακή του εστία, ποτέ δεν χώθηκε στα σκοτεινά στενά του πάθους, ποτέ δεν συνάντησε την Μπέττυ. Καμία τραβεστί δεν δολοφονήθηκε, κάπου, σε κάποιο σκοτεινό δρομάκι. Κανένας ηθικός φραγμός της μέρας, δεν έσπασε μέσα στη νύχτα. Το ταξί θα οδηγήσει την Μπέττυ σπίτι της. Μόνη. Κι έτσι όλα είναι όπως θα έπρεπε. Η πόλη παριστάνει την ανήξερη. Που να ξέραν όμως όλοι αυτοί οι άνθρωποι, που χαμογελούν και κάνουν τους ανήξερους, έτσι όπως τους έμαθε η πόλη, πως κανένας άνθρωπος δεν νιώθει μόνος, όταν το πάθος του αγγίζεται απ' το φως του ήλιου. Που να ήξεραν, λοιπόν, αυτοί οι άθρωποι, πόσο μόνοι είναι. Η Μπέττυ δε φοβάται να βγει στον ήλιο, η ψυχή της είναι πιο καθάρια. Νιώθει μόνη, μα ξέρει πως ο πελάτης που πήρε χθες, είναι πιο μόνος. Και κάπως έτσι η πόλη αυτή συνεχίζει να ζει, με ανθρώπους που τους χωρίζουν τόσα χαρακτηριστικά, μα τους ενώνει ένα, η μοναξιά.

Τώρα στη θεατρική σκηνή
"Μπέττυ" της Ελισάβετ Βακαλίδου, σε διασκευή και σκηνοθεσία Θέμη Θεοχάρογλου.

Το κείμενο της παράστασης αποτελείται από αποσπάσματα από την αυτοβιογραφία της Ελισάβετ Βακαλίδου "Μπέττυ. Καπετάνιος της ψυχής μου", αλλά και από αποσπάσματα μίας προσωπικής συνέντευξης που έδωσε η συγγραφέας στον Δημήτρη Φουρλή.

Σκηνικά-κοστούμια: Διδώ Γκόγκου
Φωτισμοί: Ζωή Μολυβδά Φαμέλη
Μουσική: Αχιλλέας Μεσάικος
Οργάνωση παραγωγής: Δέσποινα Καβύρη
Βοηθός σκηνοθέτη: Νάγια Τ. Καρακώστα
Βοηθός σκηνογράφου: Αναστασία Τεμηρίδου
Βοηθός φωτιστή: Αθηνά Μπανάβα
Βοηθός οργάνωσης παραγωγής: Δημήτρης Φλώρος

Ερμηνεύει ο Δημήτρης Φουρλής
Στον ρόλο της μητέρας, ακούγεται η Φιλαρέτη Κομνηνού.

Θέατρο Τ (Φλέμινγκ 16, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 854333)
Πέμπτη έως Σάββατο στις 21:15, Κυριακή στις 20:00, από 20 Νοεμβρίου 2014
Εισιτήρια: 12, 8 (φοιτητικό), 5 (μειωμένο)Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: