Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Μαζί με τ' άπλυτα

Leave a Comment
Το έργο του Κρίστοφερ Ντουράνγκ "Μαζί με τ' άπλυτα" είναι μια προκλητική μαύρη κωμωδία με καυστικό χιούμορ, που σατιρίζει το πόσο δύσκολο είναι να είσαι γονιός και πόσο τρομακτικό να είσαι παιδί. Στην ιστορία, που μοιάζει με κακό όνειρο, μπλέκονται με τον πιο παρανοϊκό τρόπο δύο εγωιστές γονείς, ανίκανοι να καταλάβουν τι φύλο είναι το παιδί τους,
μια αυταρχική νταντά με αντισυμβατικές μεθόδους ανατροφής, μια λυπημένη μάνα που έφαγε το παιδί της ο πεινασμένος της σκύλος, δύο περήφανες μητέρες σε ένα πάρκο και μια διαβολική διευθύντρια.

Τώρα στη θεατρική σκηνή
"Μαζί με τ' άπλυτα" του Κρίστοφερ Ντουράνγκ, σε σκηνοθεσία Κικής Στρατάκη.

Όπως σημειώνει η μεταφράστρια Αθηνά Παραπονιάρη: "Ο Κρίστοφερ Ντουράνγκ ανήκει σε μια γενιά αμερικανών δραματουργών που έχουν χαρακτηριστεί από τους κριτικούς "οργισμένοι". Η οργή τους είναι η οργή της απελπισίας ανθρώπων παγιδευμένων στα γρανάζια μιας κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής πραγματικότητας που συνθλίβει κάθε ατομική ελευθερία και πρωτοβουλία. Στο στόχαστρο της σάτιρας του Ντουράνγκ βρίσκονται τα πάντα, από την καθολική εκκλησία και την υποκρισία που την διακατέχει μέχρι τις ίδιες τις ρίζες της αμερικανικής κουλτούρας, την οικογένεια και τους κοινωνικούς θεσμούς γενικότερα".

Μετάφραση: Αθηνά Παραπονιάρη
Μουσική: Στέλιος Ντάρας
Σκηνικό: Ειρήνη Ατματζίδου
Κοστούμια: Πέτρος Φραγκόπουλος
Επιμέλεια κίνησης: Ιωάννα Μήτσικα
Επιμέλεια φωτισμών: Μιχάλης Ζίφτης
Επιμέλεια μακιγιάζ: Σοφία Βουλαλά
Οργάνωση Παραγωγής: Γιολάντα Σωτηροπούλου
Παραγωγή: Push Your Art Company

Παίζουν: Σέβη Δονσούζη, Πρόδρομος Κιρκινεζιάδης, Ματίνα Κουλουριώτη, Σοφία Σακελλαρίου, Πέτρος Φραγκόπουλος.

Θέατρο Αυλαία (Κτίριο Χ.Α.Ν.Θ., είσοδος από Τσιμισκή, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 237700)
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00, από 24 Νοεμβρίου 2014
Εισιτήρια: 12, 10 (μειωμένο)




Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: