Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα;

Leave a Comment
Ένα βράδυ, ο νεαρός ήρωας του έργου, ο Κρίστοφερ βρίσκει τον σκύλο της γειτόνισσάς του νεκρό με μια τσουγκράνα καρφωμένη στα πλευρά του. Τότε και παρά την εντολή του πατέρα του, ο Κρίστοφερ με υπευθυνότητα, σοβαρότητα, αποφασιστικότητα και μεθοδικότητα ξεκινά μια έρευνα για να ανακαλύψει "Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα".
Με αυτή την έρευνα ως αφορμή, ξεκινά η πορεία των ηρώων προς τη γνώση, την αυτογνωσία, την ανατροπή των όσων, μέχρι τότε, καθένας τους πίστευε για τη ζωή, για τις ανθρώπινες σχέσεις, για το μέλλον. Μαζί σηματοδοτεί και την αφετηρία μιας πορείας προς την αναθεώρηση όσων, μέχρι τότε, καθένας ξεχωριστά πίστευε για τον Κρίστοφερ, αλλά και όσων ο ίδιος ο Κρίστοφερ πίστευε για τον εαυτό του, για τις δυνάμεις και για τις προοπτικές του.
Ο Κρίστοφερ: Ένα νεαρό αγόρι-μαθηματική ευφυία. Πάσχει από μια μορφή αυτισμού. Ζει με τον πατέρα του, σε απόλυτη απομόνωση συντροφιά με τον υπολογιστή του, τα μαθηματικά και την αστρονομία. Βγαίνει μονάχα για να πάει με το σχολικό λεωφορείο στο ειδικό σχολείο όπου φοιτά μαζί με παιδιά βαριάς νοητικής υστέρησης.
Ο Εντ: Πατέρας του Κρίστοφερ. Άνθρωπος με περιορισμένες γνώσεις που εξ ανάγκης υποκαθιστά και την απούσα μητέρα.
Η Τζούντη: Μητέρα του Κρίστοφερ.Το μεγάλο αίνιγμα. Η τυχαία λύση.
Η Σιόμπαν: Δασκάλα του Κρίστοφερ και alter ego του. Αυτή που είναι το στόμα και η έκφραση της βούλησης του. Μέχρι που...

Τώρα στη θεατρική σκηνή
"Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα;" του Simon Stephens, σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά.

O Simon Stephens διασκευάζει για το θέατρο το μυθιστόρημα του Mark Haddon, "The Curious Incident of the Dog in the Night-Time". Πρόκειται για μια νουβέλα μυστηρίου που γράφτηκε το 2003 και απέσπασε πλήθος βραβείων. Είναι μια πρωτοπρόσωπη αφήγηση ενός 15χρονου αγοριού, που περιγράφεται ως "μαθηματικό μυαλό με κάποια προβλήματα συμπεριφοράς". 

Μετάφραση: Μαργαρίτα Δαλαμάγκα–Καλογήρου
Σκηνικά–κοστούμια: Εδουάρδος Γεωργίου
Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος
Κινησιολογία: Αλίκη Καζούρη
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
Βοηθοί σκηνοθέτη: Σμαρώ Κώτσια, Χριστίνα Σούνη.

Παίζουν: Μάνος Καρατζογιάννης, Ανατολή Αθανασιάδου, Χρήστος Ευθυμίου, Αλέξανδρος Καλπακίδης, Πηνελόπη Μαρκοπούλου, Θεοδώρα Μαστρομηνά

Μια παραγωγή της Λυκόφως του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου, σε συνεργασία με το Αγγέλων Βήμα.

Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες (Τουρναβίτου 7, Αθήνα, τηλ. 210 3255444)
Τετάρτη στις 21:00, Σάββατο και Κυριακή στις 17:00, από 26 Νοεμβρίου 2014
Εισιτήρια: 14, 10 (φοιτητικό, ανέργων), 7 (σχολεία)




Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: