Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Μερκούρεια 2012 στον Δήμο Νεάπολης-Συκεών

Leave a Comment
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. απ' όλη την Ελλάδα θα δώσουν και πάλι το "παρών" στα "Μερκούρεια 2012", που διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών από τις 21 έως τις 30 Αυγούστου, στο ανοιχτό θέατρο "Μάνος Κατράκης" στις Συκιές της Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης είναι το εξής:
21 Αυγούστου. Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισας θα παρουσιάσει το έργο του Μολιέρου Γιατρός με το στανιό σε σκηνοθεσία-ελεύθερη απόδοση του Κώστα Τσιάνου με τους Σταύρο Νικολαΐδη, Ελένη Ουζουνίδου, Περικλή Καρακωνσταντόγλου κ.α.
22 Αυγούστου. Ο επιθεωρητής του Νικολάι Γκόγκολ από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης σε μετάφραση Αρη Αλεξάνδρου, σκηνοθεσία και διασκευή Λίλλυς Μελεμέ. Στο ρόλο του επιθεωρητή εμφανίζεται ο Παναγιώτης Μπουγιούρης, ενώ παίζουν, μεταξύ άλλων, και οι Νικολέττα Βλαβιανού και Δημήτρης Μυλωνάς.
23, 24 Αυγούστου. Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας σε συνεργασία με την "5η Εποχή Τέχνης" προτείνει το έργο του Ευρυπίδη Ιφιγένεια εν Αυλίδι, όπου σε μια σύγχρονη εκδοχή η έννοια της θυσίας αποκτά πολλαπλές διαστάσεις. Η μετάφραση είναι του Κ. Χ. Μύρη, η σκηνοθεσία-επεξεργασία κειμένου του Θέμη Μουμουλίδη, και η μουσική του Κωνσταντίνου Βήτα. Παίζουν οι Στέλιος Μάινας, Μηνάς Χατζησάββας, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Ιωάννα Παππά και Γιάννης Στάνκογλου κ.α.
26 Αυγούστου. Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων θα παρουσιάσει τον Μανδραγόρα του Ν. Μακιαβέλι σε μετάφραση Τζένης Μαστοράκη και σκηνοθεσία Παντελή Παπαδόπουλου. Παίζουν: Ξανθή Γεωργίου, Αρης Τσαμπαλίκας, Αθηνά Τσικνιά κ.α.
28 Αυγούστου. Οι σπουδαστές του α' και του β' έτους του Θεατρικού Εργαστηρίου "Θέσπις" του δήμου Νεάπολης-Συκεών θα παρουσιάσουν το έργο Λιολά του Λουίτζι Πιραντέλο σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη.
30 Αυγούστου. Το δημοτικό θέατρο Συκεών παρουσιάζει το έργο Ενός λεπτού σιγήΠρόκειται για μια επιλογή και σύνθεση κειμένων των Βασίλη Αμανατίδη και Τάσου Ράτζου, βασισμένη, μεταξύ άλλων, σε ποιήματα των Καβάφη, Ελύτη, Σολωμού, Πολυδούρη, Καρυωτάκη, Χριστιανόπουλου, Εμπειρίκου και Χειμωνά.

Όλες οι παραστάσεις θα δοθούν στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών (Καρόλου Κουν 13).

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: