Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- Γιορτινές ψυχαγωγικές προτάσεις για όλη την οικογένεια

Leave a Comment
"Ο Καραγκιόζης στο εργαστήριο του Άι Βασίλη" από το Θίασο Σκιών του Ηλία Καρελλά(17-12-2016)

Επιλεγμένες προτάσεις για οικογενειακές ψυχαγωγικές εξόδους τις γιορτινές μέρες.

ΑΘΗΝΑ

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης οργανώνει χριστουγεννιάτικα εργαστήρια για τους μικρούς του φίλους. Την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου (11:30-13:00) θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο για παιδιά 2 έως 3,5 ετών, "Γιαγιάδες και παππούδες σε δράση. Γιατί οι γάτες χουχουλιάζουν κοντά στη φωτιά; Ένας κόσμος τόσο δα μικρός..." Την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου (11:30-13:00) θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο "Ένα κουτί γεμάτο δώρα! Fluxus* Box. Με τη βοήθεια των παππούδων και των γιαγιάδων!", για παιδιά ηλικίας 4 έως 5 ετών. Υπεύθυνες των εργαστηρίων είναι η αφηγήτρια Αντωνία Βέλλιου και η αναπτυξιακή ψυχολόγος Δέσποινα Σακελλαρίου.

Ο Θίασος Σκιών του Ηλία Καρελλά παρουσιάζει την παράσταση "Ο Καραγκιόζης στο εργαστήρι του Αϊ Βασίλη" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ο Χρήστος Θηβαίος τραγουδά ζωντανή και υποδύεται τον "Βασιλιά των Καλικάτζαρων", ενώ στους ρόλους των "Ξωτικών" είναι οι Strign Demons! (17,18, 23, 25, 26, 27, 28, 29, 30/12)

Ο Πίτερ Παν έρχεται στην Χριστουγεννιάτικη Αθήνα σε μια φαντασμαγορική παράσταση στον πάγο με τους περίφημους Russian IceStars. Ο Πίτερ Παν, την Τίνκερ Μπελ, τον Κάπτεν Χουκ και όλοι οι χαρακτήρες που έπλασε η φαντασία του συγγραφέα Τζ. Μ. Μπάρι, σε μια πελώρια παγοπίστα που αστράφτει από νεραϊδόσκονη! (Κλειστό Γήπεδο Παλαιού Φαλήρου - Tae Kwon Do (17, 18/12 και 6, 7, 8/1)

Το αγαπημένο και διάσημο μπαλέτο "Καρυοθραύστης", με την υπέροχη μουσική του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, ζωντανεύει από το φημισμένο Russian Ballet Theater, στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. (έως 30/12)

Το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας του Κιέβου παρουσιάζει τη "Βασίλισσα του Χιονιού", στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το μπαλέτο βασίζεται στο ομώνυμο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, όπου ο δανός παραμυθάς αφηγείται τη συγκινητική περιπέτεια δύο αγαπημένων φίλων, της Γκέρντα και του Κάι, σ' έναν κόσμο φανταστικό, παγωμένο και απόμακρο, που κυριαρχεί η γοητευτική Βασίλισσα του Χιονιού. (17-28/12)

Το κλασικό έργο "Ο Πέτρος και ο λύκος" και η "Πρώτη συναυλία του αρκούδου Πάντινγκτον" παρουσιάζονται με τη συνοδεία των μουσικών της Καμεράτα–Ορχήστρας Φίλων της Μουσικής, σε αφήγηση Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Την παράσταση "ντύνουν" οπτικά ο σουηδός εικαστικός Daniel Egneus μαζί με την ελληνίδα animator Έφη Παππά. (26-30/12)


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στον χώρο της Μονής Λαζαριστών δεσπόζει μια πρωτότυπη ασπροκόκκινη τσιρκοτέντα, στην οποία, με την επιμέλεια των Dromocosmicas, παρουσιάζονται κάθε ημέρα ειδικά θεάματα, παραστάσεις και… τσιρκοθέατρο! Στον υπαίθριο χώρο της Μονής Λαζαριστών υπάρχει δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά, face painting, εργαστήρι ζαχαροπλαστικής, παιχνίδια. (έως 8/1)

Το "Καρύδι και το χριστουγεννιάτικο κέικ" είναι το πρωτότυπο μιούζικαλ του Τάσου Ιωαννίδη, του δημιουργού των τραγουδιών "Λάχανα και χάχανα" και του ομώνυμου παιδικού μιούζικαλ. Ένα χριστουγεννιάτικο μουσικό παραμύθι με κεντρικό ήρωα τον Καρύδα, ένα καρύδι στο πιο ψηλό κλωνάρι της Καρυδιάς, που έχει βάλει σκοπό της ζωής του να μπει στο χριστουγεννιάτικο κέικ, που είναι παράδοση να φτιάχνεται στο Καρυδοχώρι. (Θέατρο Σοφούλη, έως 8/1)

Το Κουκλοθέατρο των Χριστίνας και Λίτσας Μπήτιου παρουσιάζει την παράσταση "Ο Φασουλής και οι καλικάντζαροι" που αντλεί το θέμα της από τις λαϊκές χριστουγεννιάτικες παραδόσεις του τόπου μας. (Μικρό Θέατρο Χ.Α.Ν.Θ., 18 και 25/12)

H Ομάδα Παιδικού Θεάτρου "Σκοινί-Κορδόνι" παρουσιάζει την παράσταση της Λένας Πετροπούλου "Οι Μπέμπηδες των Χριστουγέννων", στο Θέατρο Αυλαία. "Οι Μπέμπηδες των Χριστουγέννων" είναι μια διαβόητη συμμορία καλοσύνης, που έχει σαν μοναδικό σκοπό να κάνει τον κόσμο λίγο πιο όμορφο και να εμπνεύσει την καλοσύνη στους ανθρώπους! (18, 25/12 και 1/1)

Η ΔΕΘ–Helexpo, και ο Ευγένιος Τριβιζάς, δημιουργούν ένα μοναδικό θεματικό πάρκο, τους "Μυστικούς κόσμου του Ευγένιου Τριβιζά". Ένα παραμυθένιο πάρκο όπου οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες "επιβιβάζονται" στο "Τρένο που πάει παντού", ταξιδεύουν στο "Μουσείο της φαντασίας" και γυρίζουν πίσω στον χρόνο στη "Γειτονιά των μυστικών κόσμων". Λύνουν τους γρίφους και απαντούν στα αινίγματα στα "Δωμάτια του παραμυθένιου μυστηρίου" και ακούν τις πιο φανταστικές ιστορίες στην "Αίθουσα αφήγησης" (έως τον Φεβρουάριο 2017)

Οι χριστουγεννιάτικες περιπέτειες του Μάικ του Φασολάκη ζωντανεύουν στη σκηνή του Θεάτρου Κολοσσαίον. Το Θέατρο του Βορρά μεταφέρει στη σκηνή όλους τους ήρωες του βιβλίου της Μαρί Κυριακού, τον Μάικ, την Αγάπη, τον Γλάρο και τον Τούλη τον Ελατούλη, ένα έλατο λίγο διαφορετικό από τα άλλα. (18/12-2/1)



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: